Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Dopasowanie butów z wkładką termo...c.d.

tomek42

Rekomendowane odpowiedzi

Pytałem o to wcześniej, ale zawsze w srodku postów na ten temat. Z braku odpowiedzi zadam je jako post główny. Mianowicie:

Przymierzałem buty Tecnica diablo (mi sie podobają), ale gniotły mnie jakos dziwnie pod kostkami (oba). Zastanawaim sie czy to sie dogrzeje, rozgrzeje (dopasuje), czy dac sobie spokój? Coś mi mowi zeby odpuścić, ale moze ktos ma jakieś doswiadczenia podobne? Poza tym gnieceniem but lezal jak trzeba. Pozdr.

Ja też mam Lange i już się trochę wygniotły, poszedłem do sklepu przymierzyć, tak na razie bez zamiaru kupowania, żeby się lepiej poczuć i wziąłem CLR90 chyba , od razu pasowały. A miły pan zaproponował COMP100 na zasadzie przymierzyć nie zaszkodzi - no i super, jeszcze lepiej dopasowane, jakby na mnie była skorupa odlewana. Wniosek - przymierz też COMP100 ( od siebie dodam, że kasy na różnicę w cenie ci niestety nie dopłacę)

Pozdrowienia

Radek

Witam na forum!

Diablo Flame przetestowałem na dwóch sobotnich wyjazdach. Uczucie gniecenia pod kostką znika całkowicie w trakcie jazdy. Faktycznie z takim trzymaniem pięty spotkałem się pierwszy raz. Formowanie - żeby sprawdzić różnicę najlepiej przed wygrzaniem przejechać się i porównać wrażenia po wygrzaniu. Mi brakło cierpliwości i od razu buty poszły na grzałkę. W tej chwili poprostu świetnie trzymają a do tego nic nie gniecie itp... Trochę gorzej jak trzeba stać w kolejce - mam platfusa i przy dłuższym staniu bolą mnie podeszwy stóp ale to dotyczy każdego buta. Połączenie regulacji cantingu i elastyczności bocznej na razie wydaje mi się trochę dziwne ale na razie miałem za mało czasu żeby to dokładniej przetestować.

Aha - Formowanie jest widoczne na wkładce po jej wyjęciu - jest tak dziwnie powygniatana. Bucika polecam.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...