Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

małe dzieci na nartach

Andi

Rekomendowane odpowiedzi

obserwuje jak ambitni rodzice próbują swe 3 - 4 lat uczyć jazdy na nartach moi kochani Wasze dzieci to nie mini osoba dorosła i nie mają nóg PUDZIANA dajcie im czas do 6 lat. Dziecko ma 4 lat sprzęt z MAKSA - i wrzeszczy na stoku, a rodzic wychowujący dzicko bezstresowo dzwoni do dziadka i mówi,że ona wnuczka nie chce jeździć - co ma robić

- odpowiedziź moja brzmi tak najpierw wychować miałem chyba lat 6 i narty smyki na paski i sam się przewracałem póxniej dopiero na AWF nuaczyl mnie i pokazali błędy

pozdrwaiam dziś jest już - 23 stopnie

małe dzieci na nartach

Nie bardzo zrozumiałem za co w tym poście zostali skarceni rodzice narciarze i dlaczego jak rodzice się bawią na stoku to dziecko ma być.... no właśnie gdzie ma być u dziadków? żeby go jeszcze bardziej rozpuścili a my(rodzice) jak wrucimy spompowani z nart to nam na głowę wyjdą a tak spompujemy się razem i do spania.

No ale do rzeczy i odrazu dodam że jestem rodzicem 2 dzieci syn ma 7,5 roku, córka 4.

Syna postawiłem na narty gdy miał 2,5 po 1 godzinie z instruktorem zaczoł samodzielnie pługiem zjeżdżać(Biały Krzyż Szczyrk).I pierwszy sezon narciarski praktycznie tylko tam spendzał. Gdy miał 3,5 roku to nie było trasy z której by nie zjechał np: czrne trasy na Chopoku. Od poprzedniego sezonu jest na nartach samodzielny w sensie orientuje się w terenie(białka,wierchomla) sam wsiada na wyciągi i nie koniecznie musimy razem jeżdzić wystarczy że tylko wie gdzie mnie szukać.

A córka to zupełnie inna bajka: w zeszłym sezonie postawiliśmy ja na narty w Białce pojeździła 1 godzinę z instruktorem i z żoną między nogami ale sama nie chciała jechać. W tym sezonie znowu pojechaliśmy do Białki i oddaliśmy Moniczkę do instruktora, po 15 minutach żona do mnie dzwoni....mamy koncert na stoku co robić? jak to co przeproś pana instruktora a Monice ściągaj narty, nic na siłę. Dopiero teraz jak byliśmy tydzień w Wierchomli to chciała jeździć ale nie samodzielnie tylko między nogami, na smyczy,przodem do mnie i choć już umie zatrzymać się to nie pojedzie sama.

Więc jak widać dzieci różne są ale w tej kwesti 3 lata to jest optymalny wiek kiedy można dziecko postawić na narty(twary but i prawdziwe narty) pod warunkiem że to dziecko chce bo jak nie chce to do tego akurat nie wolno go zmuszać bo się zrazi i gdy na stoku mówi że dosyć to dostć.

Tak wię ja jestem za tym aby to dziecko decydowało czy chce na nartach jeździć czy nie, a nie wiek 6 lat(a 6 latka to się gorzj uczy jeździć niż 3 latka bo też takie doświadczenia mam)

Pozdrawiam Sławek

małe dzieci na nartach

Ja chyba wiem o co chodzi. Jak dziecko chce, to nie ma sprawy, ale tu chodzi o to, że w przeważającej części to chcą rodzice! Jak jestem na nartach i na stoku dzieciątko ze łzami w oczach mówi: " tatuś już dość" a ojciec szorstkim głosem : "nie marudź, tylko jedź" , to chętnie podszedłbym i w gębę szczelił. Ja nie jestem żadnym profesjonalistą, jeżdżę kiedy mam czas i ochotę. Nigdy nie zmuszam się do jeżdżenia. Moja córka ma teraz 3,5 roczku i teraz jeszcze nie, ale za rok zabieram ją na narty. Jak będzie chciała jeździć to nie ma sprawy, a jak nie to też dobrze, znajdzie sobie sport, który jej odpowiada a nie mnie! Oczywiście jeśli chodzi o początki to oddam ją w ręce profesjonalisty, a nie sam będę ją uczył " kaleczyć" narciarstwo. Tak więc instruktor będzie tą osobą, która będzie uczyła moje dziecko jeździć na nartach!!!

małe dzieci na nartach

Pracuje w tym fachu i podaje informacje dziecko może mieć lat 4 metrykalne , ale musi to być ok 5 lat biologicznie i psychicznie przygotowane. Uczyłe tez dziecko majace la 3 i była to mała Niemka, w innym dniu lat 4,5 chłopcy i dziewczynki ,BYŁÓ OK>ale widzę ,że np na BIAŁYM Krzyzu dzieci dają koncerty rokowe - wg mnie są to dzieci rodziców którzy wychowują bezstresowo, gdzie dziecko to 7 cud świata i jestem włąsnie zły na tych rodziców, ambitnych którzy mówą ty musisz jeździć, grać w tenisa , tąńczyć i jeszcze 2 języki.

Jestem WF- trenerem podnoszenia ciężarów, a mój syn lat 17 to tancerz klasa B drugi syn siatkarz, Rafał lat 10 pływanie , Daria lat 6 bawi się na nartach oczywiście wszyscy jeżdżą ,ale to byłą forma zabawy. Nigdy żadnego dziecka do niczego nie zmuszałem.

Nauczyłem dużo dzieci jeździć i dopiero rok temu jedno dziecko KAJA - wyła i odmówiłem lekcji .Pozostałe, kupuje cukierkami, bajkami o pociągu oraz o misiu i jeźdżą

małe dzieci na nartach

jestes zapewne wiekszym praktykiem ode mnie ale sugerowana przez Ciebie w zagajeniu granica 6 lat , pomniejszona potem do 5 , nie zawsze sprawdza sie w praktyce.

Zgadzam sie ze absolutnie nic na sile i dlatego tak wazna jest zabawa i rowiesnicy na stoku aby czas milo uplywał. Oczywiscie z umiarem tj dla 3 latak godzina przed poludnie i godzina po poludniu to raczej max. Z drugiej jednak strony im wczesniej tym lepiej. W malym wieku nie jest wazna nauka techniki ale zwykłe obycie na nartach a przez to rozumiem, podnoszenie sie po upadku, wpinanie nart, podchodzenie, jazda na wyciagu, wychodzenie z puchu czy tez wpychanie sie w kolejce do wyciagu w czym mali adepci narciarstwa niestety przoduja. I takie elementy mozna wyuczyć juz od malego ale zeby to zrobic trzeba spóbowac a nie czekac do 5 czy 6 roku zycia

małe dzieci na nartach

mi chodzilo o to ze wlasnie nie ma takiej reguly, nauka jezyka to co innego; poza tym ja nie twierdze ze nie nalezy zaczynac w wieku lat 3, stwierdzilem tylko ze 6 latek zaczynajacy jazde na nartach moze w pierwszysm sezonie nauki przescignac tych co zaczynali majac lat 3, wszystko zalezy od intensywnosci i predyspozycji fizycznych

małe dzieci na nartach

Ja mam synka 3 lata (19 Stycznia). W domu bardzo często pomaga mi smarować czy ostrzyć narty (delikatnie w bezpiecznej odległości) staje sobie na moich nartach zakłada moje wielkie buty - wiedziałem że go to bawi. Jak jechaliśmy w Góry w tym roku to po drodze buzia mu się nie zamykała cały czas nachty i nachty (jeszcze nie mówi :). Raczej jest nieśmiały do mężczyzn ale jak podszedł do niego Pan Jacek instruktor i zapytał czy jedziemy to nawet nie patrzył gdzie jestem i pojechał.

Spędzam dużo czasu w pracy i jakoś sumienia nie miąłem żeby jeszcze na wyjazd zostawić go u dziadków. Co się okazało odebrałbym mu niesamowitą frajdę - w imię czego że statystyczne dziecko powinno w wieku 5 lat zaczynać jeździć. Jak rozmawialiśmy przed pierwszą lekcją z instruktorem to powiedział że w wieku 3 lat to może spróbować w formie zabawy i nie gwarantuje efektu odparłem że wcale efektów ma nie być ma się oswoić. Żeby się zbytnio Michałek nie zmęczył braliśmy po 30min. Instruktor po wszystkim (1,5 godziny) powiedział że to pierwsze dziecko które pod jego wskazówkami nauczyło się jeździć jeszcze nie mówiąc (to cieszy - fajne te nachty )

małe dzieci na nartach

... w imię czego że statystyczne dziecko powinno w wieku 5 lat zaczynać jeździć...

Ano w imie tego, że statystyczne dziecko ma w wieku 3 lat za "miękkie" stawy biodrowe i tak naprawdę to można mu zrobić dużo krzywdy. Dyskutowałem to z ortopedą dziecięcym który stwierdził, że dopiero od piątego roku życia można założyc, że jest to bezpieczne

małe dzieci na nartach - duże dzieci komóra i komp

zgadzam sie z tym poniewaz jestem ojcem 4 dzieci , WF i ucze te dzieci na nartach jeździć , niektóre mają lat 3- 4 i potrafia zjechać pługiem w dół czasami skręcają, ale nie rozumieją dokładnie dlaczego tak sie dzieje, Dziecko mające ok 5-6 lat mocne sprawne i dojrzałe psychicznie wie o co chodzi. Niektórzy rodzice, swe małe pociechy uczą je na siłę i to jest bolesne. Mogę domniemywać ,ż ten sam rodzic zmusi dziecko aby miało w szkole ZAWSZE srednią ocen conajmniej 5.0 albo i 5, 65 .Powodzenia drodzy rodzice dbacie o swe pociechy małe, a później gdy mają lat 14 kupujecie im komórę i komputer i zostawiacie same bez wychowania.Wtedy trzeba dopiero dać im rower ,narty, sztangę niech sie wyzywają

Zobaczcie co dzieje sie w szkołach , na ulicy -wulgarnosć , hamstwo - wtedy trzeba opieki rodzica

małe dzieci na nartach - duże dzieci komóra i komp

kiedyś trenowałem podnoszenie cięzarów -mam dyplom trenera oraz mgr AWF -syn lat 17 tańce towarzyskie klas B to odpowiada ok II lidze w piłce nozenej tylko że tutaj nie płacą, syn lat 16 siatkarz, syn lat 10 pływanie córka Dria lat 6 - wesoła dziewczynka która ma rower , narty, piłkę i jest wesoła

polecam adres mojej szkoły www.zskobiernice.ovh.org - tam rekordy szkoły i z zycia szkół - spotkania ze sporrowcami i inne mieszkam blisko Szczyrku - 30 km

pozdrawiam Studia były cięzkie , ale wychowanie dzieci jeszcze trudniejsze

małe dzieci na nartach - obcokrajowiec lat 3

Tak tutaj masz racje w wieku lat 3 ma to być zabawa i nie mozna oczekiwać wielkich efektów, on ma się oswoić z sytuacją, uczyłem dziecko lat 3 które było małą niemką -30 min po tygodniu znowu go ucze TaTA Niemiec, a ja znam tylko angielski i dziecko fajnie sie bawiło - byłem dumny z tej lekcji , bo nauczyć POlaka który ma lat 12 czy 20 to małe piwo, a z takim małym smerfem to dopiero jest zabawa.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...