Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Czy komuś w tym sezonie pekła narta?!

Alberto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

wróciłem właśnie z Tatr Słowackich, śmigałem po czarnej trasie na Łomnicy. Warunki na Łomnicy powyżej Skalnatego Plesa nawet niezłe, miła obsługa przyjemna kolejka krzesełkowa, czarna trasa co poranek wyprasowana jak stół.

I można by tak bez końca opowiadać, gdyby nie mój pech, drugiego dnia wypadu złamałem nartke (pękła zaraz za płytą podczas bardzo dynamicznegio i agresywnego skętu), tak naprawde nie wiem co się stało, owszem katowałem je nieźle od początku sezonu, pare startów w slalomie...., nie mam wagi ciężarowca....

Musiałem skrócic urlop, bo coż było robić bez nart.., w tamtejszych wypożyczalniach narty carvingowej a co dopiero myślec o górnej półce nie uświadczysz.

Poczekam na opinie ekspertów którym tę nartke wysłałem do reklamacji, a może ktoś z Was słyszał już o podobnych przypadkach, radzcie co robić?

hej

Nie tylko ja będę źle wspominał tę trasę :( Istnieje możliwość ze najechałes na kawałek skałki, w zeszłym roku (bodaj poczatek lutego) oprócz wystających kamieni, głównie po lewej stronie, przywitały mnie monstrualnych rozmiarów muldy i lód. Generalnie wiało grozą.. Ale do rzeczy. Zjeżdżając z góry drugi i ostatni raz w zyciu ;) wykonałem `piruet` - niby nic ale przy takim nachyleniu i warunkach.. Narty wypięły (zaliczyłem zimowe zejście niemal do samego plesa;)) ale po wykonanaiu `dupozjazdu` powiedzmy niezbyt kontrolowanego (stromo a wyboiscie) okazało się ze mam elegancką rysę na butach(!!) + rozciętą rękawicę (!!). Natomiast w okolicy wiązania, trochę z tyłu znacznych rozmiarów `ubytek` ślizgu. A niby sniegu duzo.. To chyba dlatego wiekszosć narciarzy katuje się tam na 2-metrowych Kastlach;) Ale okolica ładna ;)))

tymą_pzdrv

mnie osobiście trasa bardzo sie podobała (przede wszystkim dawała niezłego kopa), kamienie były ale za szarfami które oznaczały granice trasy.

Do poprzedniego postu napewno nie wjechałem w kamień, bo ten zostawił by całkiem niezły ślad a i sam bym to poczuł.

Skoro już wiecie że to były rossi to moge podać model PP Viper STX 2002

pozdrawiam

Panowie, bez obrazy, ale podniecacie się za mocno - narta to narta, mały pęcherzyk powietrza w kleju potrafi zepsuć najlepszą nartę.

Widziałem już narty wszystkich producentów które były popękane(złamane) -

jeśli miał bym się przejmować to dziś bym jeżdził na przedwojennych Zubkach.

Pozdrawiam

Robert

PS.Życzę udanych rozmów z dystrybutorem:)

odrzucili.....

Wydaje mi sie, ze ma marne szanse niestety. Raz, ze sprawa bedzie trwac, dwa - zawsze powiedzą, ze mechaniczne uszkodzenie (kamień, skala etc

). Chyba, ze jakis mocny rzeczoznawca stwierdziłby, ze narta miala wadę w tym miejscu.

:(

Moze w dobrym serwisie coś poradzą.

Pzdr lukee

Jednak przyznali mi racje

Po długich i mozolnych analizach przyznali mi jednak racje!!

Będe miał w piątek przysłane kurierem nowe nartki!

W ramach rekompensaty obiecali przygotowac mi ślizgi do niedzielnego startu w pucharze Atomica we Wisle

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...