Raceman Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Witam , czy ktoś ma ewentualmie testował odzież firmy Mammut z kolekcji Extreme. Dziekuję za wszelkie informacje . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Ja testowałem. To te takie pomarańczowo-granatowe ? Mam akurat czerwony, Gore-Tex trójwarstwowy, od 10 lat. Cieknie tylko na karku, bo się podklejenia szwów poodklejały i nie chciało mi się przy tym bawić. Firma Mammut to mercedes pośród ciuchów outdoorowych, droga, ale solidna. Miałem też kurtkę z serii snowsports Gore-Tex, też super - oddychała, nie przemakała. Idealnie leżała. Sprzedałem, bo zbyt dużo uzbierało mi się kurtek narciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 11 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Tak Bobic granatowo pomarańczowa ,może tę miałeś? http://www.climbandmore.com/climbing,279,0,1,gears.html PS. Jeszcze jedno pytanko, ten materiał inpregnuje się specyfikami dostępnymi choćby na allegro lub w większości sportowych sklepów? Albo ma to byc coś specjalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Ja uzywałem do impregnacji Nikwaxa - przeznaczonego do prania i impregnowania Gore-Texów. Ta kurtka to już widzę, nowy model. Ja miałem taką sprzed 10 lat Ale kurtka (ta na fotce) wypas Tyle, że jest to bardziej kurtka wspinaczkowa, a nie na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Ja mam juz z 5 lat model Lhotse z 2-warstwowego Gore XCR. Kosztowal kupe kasy ale do tej pory nawet nie mysle o zmianie kurtki bo wszystko z nia jest w porzadku. Zgodze sie z Bobikiem ze Mammut to na prawde solidna firma. Co do imregnacji to lepsze rezultaty daje impregnacja po praniu, w postaci sprayu rozpylanego na kurtke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Tyle, że jest to bardziej kurtka wspinaczkowa, a nie na narty. nie wiem może sie nie znam ale w na stronie mammuta w katalogu ona jest umieszczona w Alpine a nie Climbing. to chyba ta :> ? http://www.mammut.ch/mammut/katalog.asp?view=detail&did=1&dart=3&tid=54044&sid=2&picture=Extreme_Logan_JA_ink_orange_bild1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Mammut definitely belongs to the second group paying all it’s attention to the specific needs of professional mountaineers and alpinists. Extreme Logan Jacket is one of Mammut’s “hard shells” – a technical garments, designed with exquisite attention to quality and detail to make you feel comfortable in the worst weather conditions. It’s destinations are expeditions, mountaineering and backcountry activities. Według tego to bobic ma racje.Ale mysle,że jak sie w niej pojezdzi to sie nie obrazi:p(i kurtka i bobic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Firma Mammut to mercedes pośród ciuchów outdoorowych, droga, ale solidna. Czyli takie szmatki dla buraków:D A tak poważnie to przymierzałem dzisiaj w Murau w Inter Sporcie softschela z firmy Mamut i nawet kolorystycznie podobał by mi sie ale za 210 e z membrany nierozciągliwej to na dzisiejsze czasy nie do przyjęcia, taki se właśnie mercedes drogi, a technologicznie uwsteczniony:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Tak, ale zauważ, że w dziale Climbing masz drugą warstwę. To jest kurtka w góry po prostu. Do chodzenia i wspinania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Czyli takie szmatki dla buraków:D Tak, my w stolycy wszyscy mamy Mammuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 11 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2008 Bobic ma racje. To kutka wspinaczkowa - Alpine. Oczywiscie na nartach tez mozna w niej smigac. Climbing w kolekcji Mammut'a to raczej lekkie rzeczy do wspinaczki letniej. Alpine to ciuchy na ekstremalne warunki i raczej wspinanie/trekking w wyzszych gorach lub zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Czyli takie szmatki dla buraków:D A tak poważnie to przymierzałem dzisiaj w Murau w Inter Sporcie softschela z firmy Mamut i nawet kolorystycznie podobał by mi sie ale za 210 e z membrany nierozciągliwej to na dzisiejsze czasy nie do przyjęcia, taki se właśnie mercedes drogi, a technologicznie uwsteczniony:( Sławek a ja słyszałem że ćwikla jeździ w Phenixie:D . Dziekuję Panowie za info ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Sławek a ja słyszałem że ćwikla jeździ w Phenixie:D . Dziekuję Panowie za info ! Marcin ale jak chcesz sobie kupić Mamuta to kup, tylko pamiętaj że wtedy nawet hanyską godką nikigo nie przekonosz na stoku żeś je z Pawłowic na Ślunsku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Sławku, mylisz Mammuta ze Spyderem Ale na stoku to tak jak w tym kawale. Nad Przemszą, po tej "niewłaściwej" stronie chłopczyk pije wodę z rzeki. Babcia stojąca po tej "dobrej" stronie woła do niego: ej, ty, synek, wartko do dom i nie pij tyj świńskiyj wody. Chłopczyk na to czystą polszczyzna: Szanowna Pani, co Pani powiedziała? A babka: Eeee, nic, nic, pij dalyj, pij dalyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Tak, my w stolycy wszyscy mamy Mammuty Ja rodowity W-wiak i nie mam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Ja rodowity W-wiak i nie mam:rolleyes: Wszystko przed Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Tak, my w stolycy wszyscy mamy Mammuty Ja rodowity W-wiak i nie mam:rolleyes: Kasiu to dlatego, po tym poznasz rodowitego Warszawiaka od farbowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Ja jestem Hanys, tylko buduję w Warszawie bojówki Samochód mam na rej. SK, dowód osobowy też Katowice .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Sławku, mylisz Mammuta ze Spyderem Ale na stoku to tak jak w tym kawale. Nad Przemszą, po tej "niewłaściwej" stronie chłopczyk pije wodę z rzeki. Babcia stojąca po tej "dobrej" stronie woła do niego: ej, ty, synek, wartko do dom i nie pij tyj świńskiyj wody. Chłopczyk na to czystą polszczyzna: Szanowna Pani, co Pani powiedziała? A babka: Eeee, nic, nic, pij dalyj, pij dalyj A myślałem, że wątek o ślązakach i ludziach już się zakończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Tak, my w stolycy wszyscy mamy Mammuty Ja rodowity W-wiak i nie mam: To jak Ty,żeś się Kaśka uchowała?Ja-a właściwie ojce- przed tym Mammutem uciekli na szkieleczczyzne:D .Tu naród bardziej tolerancyjny. I zawsze nuci miła dla ucha piosenke: '' BYŁA BĘDZIE JEST KORONA MKS" Pozdrowienia dla POLONI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 13 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2008 '' BYŁA BĘDZIE JEST KORONA MKS" Nie żartuj sobie z tą Koroną :D korona jest dopiero teraz jak nie ka koluptera to spowrotem jest Korona no i piękny stadnion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 13 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Wracając do tematu to szczerze powiem że nigdy nie widziałam tej firmy w sklepach:eek: moze nie przepadam za szopingiem i nie szaleję za często po sklepach ale nie wpadły mi w rece nigdy te mammuciki. PS. Hucu - Kasia z miekkim "ś" a nie Kaśka z twardym niemieckim:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Wracając do tematu to szczerze powiem że nigdy nie widziałam tej firmy w sklepach:eek: moze nie przepadam za szopingiem i nie szaleję za często po sklepach ale nie wpadły mi w rece nigdy te mammuciki. PS. Hucu - Kasia z miekkim "ś" a nie Kaśka z twardym niemieckim:D W Katowicach jest cały sklepik Mammuta - Mikolowska Strasse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 13 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2008 nie wpadły mi w rece nigdy te mammuciki. Patrząc na rozmiary tej zwierzyny, to miałaś dużo szczęścia. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 13 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2008 Patrząc na rozmiary tej zwierzyny, to miałaś dużo szczęścia. ;) jak ktoś nie lubi grubej sierści to ohyda:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi