TeQuila Napisano 11 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2008 Witam, szukam wiazan do nart, ktore chce przeznaczyc na zabawe we freeride. Nie jest zainteresowany wiazaniami skiturowymi. Bede jezdzil w typowych butach narciarskich (salomon x-wave), wiec wiazania moga byc klasyczne. Narta nie jest zbyt szeroka, ma jednak w talii 88mm. I jest problem, bo producenci nie podaja szerokosci rozstawu stopek od skistoperow. Na allegro w obecnej chwili sa np. starsze Salomony S912 z opisu producenta z przeznaczeniem dla freeridowcow. No fajnie - jednak rozstaw skistoperow to 85mm. Pytanie, moze ktos przerabial ten temat i zna klasyczne wiazania, ktore moglyby mi przypasowac? Badz moze sam zabawial sie troche w rozginanie skistoperow. Bo to przeciez tylko 3mm. Jest szansa? Nie chce kupowac np: Markerow The Duke, bo sa nieprzyzwoicie drogie. Wystarcza zwykle wiazania nawet bez plyty tylko troche szersze. Moga byc ciezkie. pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2008 Fischer ma takie wiązania. Ja testowałem Watea 94 (94 mm pod butem) i wiązania były OK. Może Bobic coś pomoże? Robert masz coś takiego szerokiego z Looka (Dynastara)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2008 No fajnie - jednak rozstaw skistoperow to 85mm. Pytanie, moze ktos przerabial ten temat i zna klasyczne wiazania, ktore moglyby mi przypasowac? Badz moze sam zabawial sie troche w rozginanie skistoperow. Bo to przeciez tylko 3mm. Jest szansa? Nie chce kupowac np: Markerow The Duke, bo sa nieprzyzwoicie drogie. Wystarcza zwykle wiazania nawet bez plyty tylko troche szersze. Moga byc ciezkie. pozdrawiam T. Poszukaj u Turka - ma ogromny wybór Ewentualnie mam w domu nówki dla siebie, ale mogę Ci opchnąć po znajomości z forum. Myślałem nad kupnem Salomona GUN... ale znalazłem coś dużo fajniejszego i rezygnuję z pomysłu. Atomic (czyli Salomon) FFG12 - widebrake 85mm. Jeśli nie chcesz probować odginać - patrz opcja z Turkiem. Uznałem, że jeżeli JC pisze o Bobiciu to ja mogę napisać o swoich zapasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi