Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Brenna Węgierski

JC

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki za obrazki

Wybrałem się do Brennej aby sprawdzić jak wyglądają przygotowania do sezonu.

ostatni raz byłem tam na nartach przed 25 laty i wygląda na to że się nic nie zmieniło, ciekawe co się stało z planami połączenia ze Szczyrkiem

Edytowane przez januszb

Wybrałem się do Brennej aby sprawdzić jak wyglądają przygotowania do sezonu.

Tu można zobaczyć kilka zdjęć z "inspekcji": http://www.skionline.pl/galerie/index.php?co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=485&g_numer_zdj=1

Niezły skansen:eek:. Panie Boże strzeż mnie przed Beskidem Śląsko-Żywieckim i innym polskim podobnym badziewiem.:)

Tak plany były tylko przed 15 lat temu to sie miłao łączyć i wtedy żądził gość co zajechał szczyrk .A w Brennej wywoźili ratraki do szczyrku za rządów tego DUPKA (wszyscy chyba wiecie o kogo chodzi) i tak brenna od 15 lat upadała powoli znieśli ją z map pogody narciarskiej nawet bo szczyrk miał byc nowoczesnym osrodkiem i co DUPA ani szczyrk nie jest osrodkiem nowoczesnym no i zajechana brenna (przez DUPKA)walczy o przeżycie

Mają armatki, ale nie mają wodociągu.:P:p:p:p:p

Strumyków Ci u nich dostatek, głównie czego im brakuje to rozumu, bo takich polan jak w Białce Kotelnica to mają bez liku, no i ten mikroklimat, jak by nawalili tyle śniegu co na Kotelnicy to majowy weekend bez problemu mógł by być tam narciarski, ale nie będzie, a dla czego to już wyżej napisałem

W ogóle jestem w szoku że mają armatki:D

I maję też lance!

Jest tam jedna "ciekawostka". Otóż jeden z orczyków przechodzi dokładnie przez środek drugiej trasy i żeby tego było mało kończy się prawie na jej środku :eek:

p9283796.jpg

Edytowane przez JC

Jest tam jedna "ciekawostka". Otóż jeden z orczyków przechodzi dokładnie przez środek drugiej trasy i żeby tego było mało kończy się prawie na jej środku :eek:

Wypiłem piwo i mnie chyba zamroczyło, bo nic z tego nie zrozumiałem, może to coś takiego jak w Ischgl, tam kolejki krzyżują się w luscie, a podpory są wspólne dla wyciągów zmierzających w różnych kierunkach:eek:

ischgl-samnaun_03-2006_fot_sb_16_small_.jpg

No... jak tam śnieg spadnie to będzie prawie tak samo jak tu:D

Edytowane przez SB

Niezły skansen:eek:. Panie Boże strzeż mnie przed Beskidem Śląsko-Żywieckim i innym polskim podobnym badziewiem.:)

Nie będziesz wzywał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy, gdyż Pan nie pozostawi bezkarnie tego, który wzywa Jego imienia do czczych rzeczy.

• 3 months later...

Dzisiaj tam byłem po 2 latach przerwy i co ... REWELACJA, może nie jest to szczyt techniki ale:

1. śniegu pod dostatkiem, pracują 4 trasy 3 następne są przygotowywane, za tydzień otwarcie jak się dowiedziałem od obsługi

2. ludzi (przy przeładowanej Wiśle) malutko, w okolicach 12 zrobiła się kolejka ale góra na 10 min czekania i to był szczyt później tylko mniej, ok 16 już prosto z góry na wyciąg

3. byłem z początkującymi więc szukałem czegoś spokojnego a tam mały wyciąg z 3-5 min kolejką

4. bezpłatne parkingi

5. jak dopada trochę śniegu to już będzie można laskiem pojeździć, a fajny jest bo nie za gęsty :D dzisiaj wjechałem i spasowałem po kilkunastu metrach.

Minusy:

1. dość droga wypożyczalnia sprzętu (ale sprzęt ok, mojej żonie spasował :D Rossignole Bandity B1 i Buciki Rossiego łanie pasują, ostre i nasmarowane)

2. brak karnetu całodniowego, jedynie 10 zjazdowe, brak kart magnetycznych itp a pan z dziurkaczem ale działa sprawnie i czasem jego oko nie widzi już skasowanych przejazdów :D:D:D

Brenna zawsze była dla mnie weekendową alternatywą na przeładowane inne miejscowości i dalej chyba będzie, jak jest śnieg to jest rewelacyjnie, 20 zjazdów i człowiek jest zmęczony, w przerwie piwko, jakiś fast food i do domku. Plusem ze potrenowałem sobie skręt fun przy uczących się hehe bo wolałem ich mieć na oku niż szaleć.