Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Fischer AMC 79

aklim

Rekomendowane odpowiedzi

One maja budowe Chasis, czyli kanaly powietrza wewnatrz.

Odpowiednei modele AMC maja te kanaly odpowiednio wzmacniane, przez co rozne modele, maja rozne twardosci i sa przeznaczone na inne warunki.

Co do lepszych nart, to juz jest sprawa gustu.

Moja ulubiona narta z grupy AMC byly 76.

Teraz jest Contact 4x4 ;)

Edytowane przez JC

Ogolnie deski przeznaczone do jazdy poza trasa, niz na trasie. 70/30.

Bobic- bez urazy , ale tyle to ja też wiem na temat tych nart;)

chodzi mi o to jak one faktycznie sprawują się w terenie i czy kupić powiedzmy AMC , czy też zainwestować w jakiegoś Bandita na przykład:o ,

Bo coraz bardziej ciągnie mnie w miejsca gdzie ratraków nima i zastanawiam się jaki sobie sprzęt sprawić tak na początek

Mialem okazje na nich jezdzic chyba raz lub dwa tylko.

Nie jestem zwolennikiem jazdy poza trasa, wiec taka narta mi na nic.

Jak sie jezdzi - alfredoo napisal.

Jest wiele lepszych nart przeznaczonych do takich celow.

Bobic- bez urazy , ale tyle to ja też wiem na temat tych nart;)

chodzi mi o to jak one faktycznie sprawują się w terenie i czy kupić powiedzmy AMC , czy też zainwestować w jakiegoś Bandita na przykład:o ,

Bo coraz bardziej ciągnie mnie w miejsca gdzie ratraków nima i zastanawiam się jaki sobie sprzęt sprawić tak na początek

Jeśli już tak się zastanawiasz to bierz Bandity :)

jeździł ktoś na tych nartach ???

interesuje mnie jak sprawują sie poza trasą ale również na przygotowanych stokach

Troche wiecej.

Jak bobic napisal sa rozne modele i rozne konstrukcje wewnetrzne tych nart, rozumiem ze chodzi o twardosc.

Te co mialem robily wrazenie masywnych. Przygotowywalem sie do zakupu nart freeridowych i najpierw objezdzalem posrednie modele tz trasa i poza trasa. Jak podaje fischer - 70% poza trasa to jest bardzo duzo.

Przy moich wyjazdach na narty to by bylo optymalnie bo zawsze jezdzi sie te 30% po trasie i nie da sie inaczej. Filmik z jazdy troche mi przypomnial, ze w glebokim sniegu zapadaly sie, a jestem z lzejszych, nawet wjezdzaly pod snieg. Trzeba bylo szukac wiekszej predkosci aby jechac wysoko a nie zawsze sie tak da. Gdy bylo wolniej to musialem robic skret na 2 razy najpierw wyjsc na powierzchnie i niejako za drugim razem rozpoczac skret.

W rozjezdzonym sniegu, w poprzek sladow (inny filmik) widze, ze ida dobrze,

ale na duzej predkosci.

Te 2 filmiki ponizej to jeden przejazd. U gory bylo za wolno dla nart ze mna,

zapadalem sie, skonczylo wjechaniem narty pod snieg i paroma saltami.

W drugiej czesci przejazdu mimo ze stromo widac skrety na 2 razy, a na dole przy duzej juz predkosci jest ok.

http://de.youtube.com/watch?v=utWeZPUdAKE

http://de.youtube.com/watch?v=YqT-vCBASX4&NR=1

W/g mnie te narty potrzebuja predkosci, na trasie tez

ps. To nie jest jakas expercka analiza tylko odpowiedz na pytanie jak sie na tych nartach mnie jezdzilo.

Edytowane przez alfredoo
  • Like 1