aklim Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 (edytowane) jeździł ktoś na nartach Fischer AMC 79??? interesuje mnie jak sprawują sie poza trasą ale również na przygotowanych stokach Edytowane 6 Październik 2008 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 (edytowane) Ogolnie deski przeznaczone do jazdy poza trasa, niz na trasie. 70/30. Edytowane 3 Październik 2008 przez bobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 Bobic a czy różnią się w budowie od niższych modeli? Bo mnie zdarzyło się na takowych jeździć i są lepsze all-mountainy innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 3 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2008 (edytowane) One maja budowe Chasis, czyli kanaly powietrza wewnatrz. Odpowiednei modele AMC maja te kanaly odpowiednio wzmacniane, przez co rozne modele, maja rozne twardosci i sa przeznaczone na inne warunki. Co do lepszych nart, to juz jest sprawa gustu. Moja ulubiona narta z grupy AMC byly 76. Teraz jest Contact 4x4 Edytowane 6 Październik 2008 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 5 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2008 Ogolnie deski przeznaczone do jazdy poza trasa, niz na trasie. 70/30. Bobic- bez urazy , ale tyle to ja też wiem na temat tych nart;) chodzi mi o to jak one faktycznie sprawują się w terenie i czy kupić powiedzmy AMC , czy też zainwestować w jakiegoś Bandita na przykład:o , Bo coraz bardziej ciągnie mnie w miejsca gdzie ratraków nima i zastanawiam się jaki sobie sprzęt sprawić tak na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Ogolnie deski przeznaczone do jazdy poza trasa, niz na trasie. 70/30. Jezdzilem nie tak dawno i pamietam. Byly twarde, poza trasa sprawowaly sie gorzej niz oczekiwalem. Ten model /nie pamiatam co bylo dodatkowo napisane/ byl w porownaniu lepszy na trasie, powiem poza trasa /trasa - 40/60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Mialem okazje na nich jezdzic chyba raz lub dwa tylko. Nie jestem zwolennikiem jazdy poza trasa, wiec taka narta mi na nic. Jak sie jezdzi - alfredoo napisal. Jest wiele lepszych nart przeznaczonych do takich celow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 Bobic- bez urazy , ale tyle to ja też wiem na temat tych nart;) chodzi mi o to jak one faktycznie sprawują się w terenie i czy kupić powiedzmy AMC , czy też zainwestować w jakiegoś Bandita na przykład:o , Bo coraz bardziej ciągnie mnie w miejsca gdzie ratraków nima i zastanawiam się jaki sobie sprzęt sprawić tak na początek Jeśli już tak się zastanawiasz to bierz Bandity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 6 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 (edytowane) jeździł ktoś na tych nartach ??? interesuje mnie jak sprawują sie poza trasą ale również na przygotowanych stokach Troche wiecej. Jak bobic napisal sa rozne modele i rozne konstrukcje wewnetrzne tych nart, rozumiem ze chodzi o twardosc. Te co mialem robily wrazenie masywnych. Przygotowywalem sie do zakupu nart freeridowych i najpierw objezdzalem posrednie modele tz trasa i poza trasa. Jak podaje fischer - 70% poza trasa to jest bardzo duzo. Przy moich wyjazdach na narty to by bylo optymalnie bo zawsze jezdzi sie te 30% po trasie i nie da sie inaczej. Filmik z jazdy troche mi przypomnial, ze w glebokim sniegu zapadaly sie, a jestem z lzejszych, nawet wjezdzaly pod snieg. Trzeba bylo szukac wiekszej predkosci aby jechac wysoko a nie zawsze sie tak da. Gdy bylo wolniej to musialem robic skret na 2 razy najpierw wyjsc na powierzchnie i niejako za drugim razem rozpoczac skret. W rozjezdzonym sniegu, w poprzek sladow (inny filmik) widze, ze ida dobrze, ale na duzej predkosci. Te 2 filmiki ponizej to jeden przejazd. U gory bylo za wolno dla nart ze mna, zapadalem sie, skonczylo wjechaniem narty pod snieg i paroma saltami. W drugiej czesci przejazdu mimo ze stromo widac skrety na 2 razy, a na dole przy duzej juz predkosci jest ok. http://de.youtube.com/watch?v=utWeZPUdAKE http://de.youtube.com/watch?v=YqT-vCBASX4&NR=1 W/g mnie te narty potrzebuja predkosci, na trasie tez ps. To nie jest jakas expercka analiza tylko odpowiedz na pytanie jak sie na tych nartach mnie jezdzilo. Edytowane 6 Październik 2008 przez alfredoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 6 Październik 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2008 dzięki Alfredoo za konkretną odpowiedź chyba dalej będę szukał coś dla mnie ,fajnie byłoby takie narty wcześniej przetestowac , ale w polskich wypożyczalniach straszna cienizna w tym segmencie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi