JC Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 Zachęcam Was to publikacji Waszych testów sprzętu narciarskiego. Opiszcie Wasze wrażenia z użytkowania nart, butów narciarskich, rękawic, kasków, gogli itd. Testy powinny zawierać: - nazwę i model - jak długo sprzęt był używany (testowany) - w jakich warunkach atmosferycznych (opady, temperatura) - gdzie sprzęt był używany - dokładny opis - dane techniczne, materiały z jakich został wykonany, zastosowane technologie - Wasze zdjęcia testowanego sprzętu - własne odczucia, mocne i słabe strony sprzętu Najciekawsze testy opublikujemy w dziale Sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picu Napisano 17 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2008 Gdzie je wysyłać? Na jakiś email? Na PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2008 Gdzie je wysyłać? Na jakiś email? Na PW? Nie! Proszę do mnie nie przysyłać! Zachęcam do zamieszczania testów bezpośrednio na forum!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Listopad 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2008 Wzór na 5: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6101&highlight=leki post #4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2008 Wzór na 5: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6101&highlight=leki post #4 Wstawione już jako osobny test: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=7621 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niko130 Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Czego nie mogę zrozumieć. Kiedy zmieniam narty to zauważam , ze cała moja wiedza o jezdzie jest podwazana. Muszę znalezc z nię "konsensus" . Są to czasami bardzo drobne poprawki w pozycji jazdy, nacisku nna krawedzie, zmieniają sie korelacje czasowe (timing) między fazami skrętu.Czasami to trwa krótko czasami dlużej. Do tego nie zawsze znalezc można warunki terenowe i sniegowe ,aby móc szczegółowo ustosunkować się do zalet czy wady narty. Poza tym w charakterze jazdy , samego jakby "wsluchiwania" się w narty są duże róznice. Myśle , że jest to tylko subiektywne odczucie , często ukierunkowane szczególnym upodobaniem do firmy, mody a nawet odrobiny snobizmu ( w sensie pozytywnym). Nie mogę się oprzeć pokusie wierzenia tylko przyrżądom, charakterystyce nart (testom laboratoryjnym). Dodam ,ze kazda narta jest dla mnie wezwaniem i jesli jej nie prowadzę po swojej mysli to uznaje to za swoją porażkę. Moze ktoś mi wytłumaczy czego tak naprawdę ja nie rozumiem. Pozdrawiam Zmartwiony narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi