zbig12 Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 Jadę z kumplami do St. Johannn, czy ktoś wie coś o skibusach z St Johann do Kitbuchen i innych w Ski amade? Chodzi o to, że nocujemy w St. Johann ale chcemy pojeździć na wszystkich trasach regionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 Jadę z kumplami do St. Johannn, czy ktoś wie coś o skibusach z St Johann do Kitbuchen i innych w Ski amade? Chodzi o to, że nocujemy w St. Johann ale chcemy pojeździć na wszystkich trasach regionu. A co to jest Kitbuchen, bo nie bardzo kojarzę taką miejscowość w Ski Amade:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2009 A co to jest Kitbuchen, bo nie bardzo kojarzę taką miejscowość w Ski Amade:confused: Pewnie.że tak !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 A w którym St.Johan??? Bo miejscowości o tejże nazwie jest w Austrii jak u nas Nowych Wsi. Trzeba wiedzieć czy St Johan am Pongau np. czy inne. Bo to powyżej jest w SKI Amade ale Kitbuchen to nie znam. Może Kutzbuhel? ale to nie jest SKi Amade. To jest osobny region. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 Może St.Johan w Tyrolu wschodnim, wtedy do Kutzbuhel jest dośc blisko i można pewnie jakimś busem śmignąć, można też do Soll - też fajny rejon:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbig12 Napisano 5 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 ciąg dalszy Chodzi nam o St. Johann in Tirol i Kitzbuhel. Prawdopodobnie są one w Ski amade. Wie ktoś coś o tym? Najważniejsze dla nas to jest to czy pomiędzy nimi jest skibus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 (edytowane) To nie jest Ski Amade tylko Ski Welt - Teren od St.Johan do Soll (po drodze na Worgl). Kitzbuhel nie wchodzi w ten karnet Ski Weltu - to oddzielny ośrodek, zresztą nie wiem czy jest sens się bujać aż tam jak w samym Ski Welt jest masa jazdy w różnych miejscówkach, na bank busy chodzą pomiędzy wyciągami bo większość ich zaczyna sie zaraz przy drodze głównej (Worgl - Salzburg) i są oddalone po kilka kilometrów od siebie. Fajny rejon Tu masz mapkę: St. Johan jest kilka km za Going więc do Kitzbuhel dosyć daleko jest a po drodze mijasz cały Ski Welt. http://www.skiwelt.at/asp_service/upload/content/08-2648-SKIWELT-Winterpanorama-A3-mit-Legende-D.pdf Edytowane 5 Styczeń 2009 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 To nie jest Ski Amade tylko Ski Welt - Teren od St.Johan do Soll (po drodze na Worgl). Kitzbuhel nie wchodzi w ten karnet Ski Weltu - to oddzielny ośrodek, zresztą nie wiem czy jest sens się bujać aż tam jak w samym Ski Welt jest masa jazdy w różnych miejscówkach, na bank busy chodzą pomiędzy wyciągami bo większość ich zaczyna sie zaraz przy drodze głównej (Worgl - Salzburg) i są oddalone po kilka kilometrów od siebie. Fajny rejon Tu masz mapkę: St. Johan jest kilka km za Going więc do Kitzbuhel dosyć daleko jest a po drodze mijasz cały Ski Welt. http://www.skiwelt.at/asp_service/upload/content/08-2648-SKIWELT-Winterpanorama-A3-mit-Legende-D.pdf I to jest odpowiedź Część forumowiczów powinna się uczyć...., a nie czepiać się pisowni nazw. Niektórzy po porostu nie znają tych miejsc, nie wiedzą gdzie szukać informacji. Im należy pomóc, a pewne posty tylko odstraszają nowych użytkowników. To jest niestety minus tego forum, ale tylko malutki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbig12 Napisano 5 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 Bardzo dziękuję, tylko w spisie miejscowości (8 ) nie ma ujętej St. Johann, czy mam uważać, ze ona naprawdę jest w Ski Welt? Podoba mi się ten rejon, przypuszczam, że z uwagi na niższe góry jest to rejon narciarski do marca ale my jedziemy i tak w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 I to jest odpowiedź Część forumowiczów powinna się uczyć...., a nie czepiać się pisowni nazw. Niektórzy po porostu nie znają tych miejsc, nie wiedzą gdzie szukać informacji. Im należy pomóc, a pewne posty tylko odstraszają nowych użytkowników. To jest niestety minus tego forum, ale tylko malutki. Nie wiem do kogo pijesz, ale jak do mnie to już wyjaśniam moje pytanie: A co to jest Kitbuchen, bo nie bardzo kojarzę taką miejscowość w Ski Amade:confused: nie maiło charakteru drwiąco-wyśmiewnego (przynajmniej nie był taki zamiar) lecz chciałem raczej pozyskać informację żeby ewentualnie udzielić dalszej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 Samo St.Johann nie należy do Ski Weltu - to mniejszy ośrodek obejmujący jazdę w kilku miejscowościach, tu masz link: http://www.ferienregion.at/de/bergbahn-lifte.html albo tu: http://pl.bergfex.com/stjohann-tirol/ Ośrodek kameralny, nie jeździłem tam ale gdzieś w necie czytałem relacje kogos kto był i sobie chwalił. W samym St.Johann byłem kilka razy bo zawsze wracając z Włoch ścinam tamtędy drogę z Insbrucku do Salsburga (przez Worgl) i w tej miejscowości jest fajny, duży Intersport z fajnymi przecenami:) A co do Ski Weltu to on zaczyna sie wioskę dalej i to jest zaledwie parę kilometrów, do Soll autem śmignie się w ok 20 minut, parkingi i stacje startowe sa właśnie od razu przy tej głównej drodze więc świetnie komunikacyjnie jest to rozwiązane. Te wioski bardzo fajne, kupa zajazdów drewnianych i ogólnie ładnie. Góry niewysokie - takie duże Beskidy.Pewnie zaq niewielką dopłatą można pośmigać tam na nartach na karnecie z St.Johann bo to obok siebie jest ale to sobie musisz na stronie wyczytać lub wysłać pytanie mailem - na pewno warto tam wyskoczyć bo to blisko bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi