bartez01 Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 WitamNarty zakupiłem 26 miesięcy temu ( gwarancja 2 lata właśnie minęła) przez ten okres jeżdzone były około 20 dni z czego 10 w tym sezonie.Narty rozwarstwiają się w dziobach po obu stronach, w jednym miejscu warstwa wierzchnia odkleiła się na odcinku 8x5 cm.Jest to ewidentna wada ukryta fabryczna sprzętu czy pomimo zakończenia okresu gwarancji mogę to reklamować.?Proszę o pomoc co z tym fantem zrobić.Zdjęcia w zał.PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Jest chyba jakas rekojmia na to. Jednak dystrybutor odpisze Ci, ze niestety Winnetou, czas minal. Jak w ogole Ci odpisze Pamietaj - masz 14 dni na otrzymanie pisemnej odpowiedzi od dystrybutora. Jesli jej nie otrzymasz masz prawo dostac nowe narty lub zwrot kasy BEZ GADANIA. A jak nie, to do Sądu z nimi.... Zerknij przy okazji na strone o ochronie konsumenta i jego prawach. - znajdziesz w goglach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Hmmm Bobic nie nastwiajmy chłopa na nie Przypomnę po raz kolejny - napisałem w podobnej sytuacji do producenta i po miesiącu miałem nowe narty. Także spoooooooookojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 To bylo przed kryzysem LEpiej klienta nastawic co go moze w TEJ FIRMIE spotkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Przypomnę po raz kolejny - napisałem w podobnej sytuacji do producenta i po miesiącu miałem nowe narty.. nie bywam regularnie i nie pamietam:( )(zeby nei było zrobiłem wyszukiwanie twoich postów ze słowem reklamacja i nic) jaki to był producent i czy tez po okresie gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Fischer. Największy (wtedy-bo już ludzie się poznali) sklep sportowy w Kacach mnie olał. Napisałem meila do Fischera. Poprosili o opis. Potem poprosili o wysłanie/dowoz do lokalnego (sport&freizeit) deleara. Po miesiącu zadzwoniono, że nowiutkie nartki na mnie czekają. Dawno temu tak zamieniałem RC4 Competition na RC4 Race Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aries7 Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Podobny problem z rozwarstwieniem miała moja koleżanka rok temu. Dotyczył on jednak nart Fischer RX2. Nie pamiętam czy były jeszcze na gwarancji czy już nie, ale wiem, że sklep w którym kupiła zachował sie bardzo w pożadku - przyjął reklamacje i dał spory rabat na RC4 Worldcup SC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lider_ Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 RX rozwarstwienie Też miałem takie rozwarstwienie. Wszystkie RXy z 06/07 to mają Naprawili mi to w SKITEAMie w Poznaniu za 30 dychy. Potem je dobrze sprzedałem... . Na pocieszenie mogę dodać, że słyszałem od serwisanta, że ten wierzchni laminat (który tak lubi się odklejać) można sobie zerwać bo zdaje się i tak nie wpływa na jazdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Wszystkie RXy z 06/07 to mają Mam nadzieje ze nie fajery :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Mam nadzieje ze nie fajery :eek: A masz laminat na fajerach :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 A masz laminat na fajerach :eek: Upssss - bede szczery, nie wiem :D Heady na pewno nie maja, a te- jakies takie sliskie u gory sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 no własnie a laminat na tych Rx8 jest chropowaty w wzdłużne paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi