loola Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 Witam, mam pytanie czy wiecie coś o takich nartach, czyli atomic raisin' hell? Zastanawiam się nad ich zakupem bądź też atomic sl10. Dodam że mam długotrwałe doświadczenie narciarskie, w skali 1-10 moje umiejętności oceniam na 6/7 i lubię szybką jazdę, skręty krótkie, wzrost 169. W tym roku jeździłam na nordicach olympia speed xbi ct i byłam zachwycona, tylko takiej narty nigdzie niestety nie dostanę, więc szukam czegoś podobnego. Będę wdzięczna za każdą opinie i poradę pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 nigdzie? http://cgi.ebay.de/08-09-Nordica-Ski-Olympia-Speed-154cm-Marker-XB-i-CT_W0QQitemZ260353316671QQcmdZViewItemQQptZUK_SportsLeisure_Skiing_Skis_JN?hash=item260353316671&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 (edytowane) Tu masz porównnie - wybierz tylko Atomica i model : http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2491&id_modelu=3520&porownanie=tak Atomic jest nartą nieco twardszą, dużo bardziej dynamiczna i szybszą, powinien lepiej trzymać na krawędziach. Generalnie jest na półce wyżej. Jak jeździłaś na Sl10 to sobie z nim dasz radę. Do tej Nordici z dostępnych u nas podobny będzie Rossi Atraction III, ten sam promień skrętu, podobna geometria i twardość (2mm więcej pod butem) - Rossi powinien być nieco lepszy na gorszym stoku - tam spisuje sie świetnie. Edytowane 31 Marzec 2009 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loola Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2009 wielkie dzięki za radę akurat udało mi się wyszarpać tego atomica za bardzo dobrą cenę więc sprawa załatwiona:) mam nadzieję że mi spasuje a w kwestii e-baya to owszem widziałam tą ofertę ale tam jest coś namieszane to nie ta narta tylko z poprzedniego sezonu i to inny model, w polsce w każdym razie obdzwoniliśmy wszystkie sklepy a nawet nordica we włoszech ich nie ma (też dzwoniliśmy) - to tak żebym nie wyszła na gołosłowną pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi