jarek Napisano 4 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2009 Zielone kropki kwadratowe czyli reputacja - czy one biora sie z podziekowan czy tylko z klikania na wage? czy moze z ilosci postow, ja cos malo mam a SB to caly lancuszek :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2009 (edytowane) Zielone kropki kwadratowe czyli reputacja - czy one biora sie z podziekowan czy tylko z klikania na wage? czy moze z ilosci postow, ja cos malo mam a SB to caly lancuszek :eek: Już było pisane, ale wyjaśnień nigdy za wiele Reputacja bierze się z klikania na wagę. Ilość zielonych kropek zależy od ilości otrzymanych reputacji (kliknięć na wagę) oraz od tego, kto klika ponieważ osoba z dłuższym stażem na forum i o większej reputacji klikając komuś w wagę dodaje mu więcej punktów do reputacji. Siłę reputacji oblicza system forum i składają się na nią m.in. staż na forum, ilość postów, posiadana reputacja. Oczywiście ów system pilnuje, żeby nie było zbyt częstego klikania w wagę jednej osoby, bo może to doprowadzić do zniszczenia wagi i utraty świadectwa homologacji Państwowej Inspekcji Handlu Detalicznego, a co za tym idzie ukarania winnego mandatem BAN. I dla przykładu: jarek klikając w wagę dajesz komuś 28 pkt do reputacji, a SB 23 pkt. Jak widać na przykładzie duże znaczenie w reputacji ma staż na forum. Ja też mam mało kwadracików, ale widać mało wnoszę na forum i nie zasługuję ... Co do podziękowań, to jest to tylko i wyłącznie sposób na "publiczne" podziękowanie za pomoc. Edytowane 4 Sierpień 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2009 Już było pisane, ale wyjaśnień nigdy za wiele ... I dla przykładu: jarek klikając w wagę dajesz komuś 28 pkt do reputacji, a SB 23 pkt. Jak widać na przykładzie duże znaczenie w reputacji ma staż na forum. Co do podziękowań, to jest to tylko i wyłącznie sposób na "publiczne" podziękowanie za pomoc. I jak już było pisane... Nie do końca zawsze ta "pomoc publicznie" jest rozumiana jako pomoc. To także podziękowanie za wypowiedzenie się w interesującym Cię temacie, albo poważna wypowiedź. Różnie jest to więc traktowane. Z doświadczenia: - za krótką relację z RusinSki z fotkami można dostać podziękowanie - za wklejenie ciekawostki o NAC - po reputacji. Także w realu funkcjonuje to jak kto chce Ale, nie ma co drzeć żaby bo wszyscy tu jesteśmy nie po reputacje i podziękowania i status "starego wyjadacza" czy czegoś jeszcze innego, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2009 Już było pisane, ale wyjaśnień nigdy za wiele Reputacja bierze się z klikania na wagę. Ilość zielonych kropek zależy od ilości otrzymanych reputacji (kliknięć na wagę) oraz od tego, kto klika ponieważ osoba z dłuższym stażem na forum i o większej reputacji klikając komuś w wagę dodaje mu więcej punktów do reputacji. Siłę reputacji oblicza system forum i składają się na nią m.in. staż na forum, ilość postów, posiadana reputacja. Oczywiście ów system pilnuje, żeby nie było zbyt częstego klikania w wagę jednej osoby, bo może to doprowadzić do zniszczenia wagi i utraty świadectwa homologacji Państwowej Inspekcji Handlu Detalicznego, a co za tym idzie ukarania winnego mandatem BAN. I dla przykładu: jarek klikając w wagę dajesz komuś 28 pkt do reputacji, a SB 23 pkt. Jak widać na przykładzie duże znaczenie w reputacji ma staż na forum. Ja też mam mało kwadracików, ale widać mało wnoszę na forum i nie zasługuję ... Co do podziękowań, to jest to tylko i wyłącznie sposób na "publiczne" podziękowanie za pomoc. ... Admin to powinien miec z definicji z 5 conajmniej a moze i 10 ja mam malo bo mam czasem troche niewyparzona gebe :eek: i o empatii dowiedzialem sie z ksiazki ale pracuje na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 4 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2009 Ja też mam mało kwadracików, ale widać mało wnoszę na forum i nie zasługuję ... JC, Samo to, że jesteś Panem Gospodarzem na tym forum powoduje, że nie klikam na wagę przy Twoich postach, bo to tak jakbym miał oceniać Władcę Forum , a tu przecież nie ma demokratycznych wyborów :D - i bardzo dobrze "Demokracja to rządy większości, a ludzi mądrych jest mniejszość" Można też uznać, że licznik kropek przekręcił się Tobie przez 0 (jak w samochodach) i liczymy od początku. Poza tym też mi się wydaje, że nie jesteśmy tu dla tych kropek, ale po to by czasami spotkać się w "Rogatej" pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2009 (edytowane) ... Admin to powinien miec z definicji z 5 conajmniej a moze i 10 ja mam malo bo mam czasem troche niewyparzona gebe :eek: i o empatii dowiedzialem sie z ksiazki ale pracuje na tym Sam bym bardzo chciał się zrzec swoich kwadracików na rzecz Jacka!!Od samego początku byłem przeciwnikiem jakiś"zielonych kwadracików",nie wnoszą one chęci podniesienia poziomu forum,a są tylko powodem -czasami;)niesnasek między Nami.Jestem orędownikiem pozostawienia formy "Dziękuję za posta":) Pozdr.Lewy:) Edytowane 4 Sierpień 2009 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2009 Sam bym bardzo chciał się zrzec swoich kwadracików na rzecz Jacka!!Od samego początku byłem przeciwnikiem jakiś"zielonych kwadracików",nie wnoszą one chęci podniesienia poziomu forum,a są tylko powodem -czasami;)niesnasek między Nami.Jestem orędownikiem pozostawienia formy "Dziękuję za posta":) Pozdr.Lewy:) ... no to mysle ze najwyzszy czas zeby Jackowi dolozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2009 ... no to mysle ze najwyzszy czas zeby Jackowi dolozyc Mam nadzieję,że w pozytywnym sensie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2009 Mam nadzieję,że w pozytywnym sensie;) ... no, nie, mam kawe na lawe wykladac? chyba nie zakumales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2009 propaganda!!!:)Nie,dalej twierdzę,że te kwadraciki to bezsens!!!:rolleyes:Lepiej się dzielić doświadczeniami i uczyć się na błędach innych,a nie swoich-taki sens ma forum:rolleyes:,a nie szukania "gwiazdorów";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi