Koczis91 Napisano 7 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2009 Jako, że dotychczas na nartach jeździłem tylko wypożyczonych z wypożyczalni, a w tym roku chciałbym sobie coś kupić, to zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc! Otóż dysponuje średnim zasobem gotówki, i myślę raczej o nartach używanych... Rozglądałem się trochę po internecie, ale nie wiem nawet jakie narty miałyby to być.. Może przybliżę trochę moją sylwetkę: Wiek - 18lat Waga - 67kg Wzrost- 185cm (jestem dość chudy, ale walczę z tym ) Poziom Umiejętności - 4 Jak już wspominałem nie mam zielonego pojęcia jaka miałaby to być narta. Jeżdżę głownie w Polsce, kilkanaście dni w sezonie (ale z roku na rok jest tego co raz więcej ), czasem jakiś wypad na Słowację. Za wszelką pomoc z góry dziękuję Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 7 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2009 (edytowane) Każda średniej klasy i twardosci narta allroundowa w długości 170 cm będzie dla ciebie dobra, modeli jest dużo w różnych rocznikach, jak coś znajdziesz używanego to sobie zobacz na skionline w dziale sprzęt-narty co to jest i już wiesz. Przykłady: Rossignol Zenth Z3, Atomic Metron 8, Atomic Drive , Atomic Izor, Salomon X Wings 6 albo 8 itp - to popularne narty, coś znajdziesz, ważne by w dobrym stanie. Buty koniecznie wygodne, czteroklamrowe, flex 60-100. Edytowane 8 Październik 2009 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 8 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2009 Pierwszy zakup to dobre buty a w drugiej kolejności to szukaj nart z grupy Allround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koczis91 Napisano 12 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2009 Szukałem trochę i znalazłem coś takiego... http://allegro.pl/item761461699_narty_atomic_izor_7_5_z_wiazaniem_device_259.html Co o tym sadzicie? Cena dobra? A długość? Co do butów, to raczej w sklepie kupię, żeby były wygodne i dobre, bo na allegro to raczej nie Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 12 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2009 Tak - będą ok, to dobre narty, tylko sprawdź tą długość bo chyba je robili 168cm - w takiej długosci też oblecą ale krótszych to juz nie bierz. Cena też wydaje sie ok jeśli ich stan jest taki jak twierdzi sprzedawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi