ajmfajntenks Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Witam. Chcialem sie dowiedziec ( z czystej ciekawosci ) kto z narciarzy, jeszcze oprocz mnie biega (oczywiscie amatorsko). Ja biegam od 12 lat. Tzn z bardzo dlugimi przerwami, a tak bez przerwy to od 4 lat. Biegam ok 80 km tygodniowo. Biore udzial w zawodach biegowych, przebieglem 5 maratonow, i pelno biegow na mnie3jszych dystansach. Wlasciwie jestem uzalezniony od biegania:). Rok temu zostalem wyciagniety za rece i nogi 1. raz na narty. Bardzo mi sie spodobalo, no dobra bardziej niz bieganie, z tym, ze biegac mozna zawsze i (prawie) wszedzie, a z nartami to juz duzo gorzej i drozej... W tym roku planuje dwa krotkie wypady do Czech i jeden w Alpy. Takze mam w planie najpierw wybrac sie na dzionek do Jakuszyc na narty biegowe, jak mi sie spodoba to sobie kupie tez takie narty i bede biegal na nich po moich trasach biegoych gdzy beda osniezone:cool:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Witam. Chcialem sie dowiedziec ( z czystej ciekawosci ) kto z narciarzy, jeszcze oprocz mnie biega (oczywiscie amatorsko). Ja biegam od 12 lat. Tzn z bardzo dlugimi przerwami, a tak bez przerwy to od 4 lat. Biegam ok 80 km tygodniowo. Biore udzial w zawodach biegowych, przebieglem 5 maratonow, i pelno biegow na mnie3jszych dystansach. Wlasciwie jestem uzalezniony od biegania:). Rok temu zostalem wyciagniety za rece i nogi 1. raz na narty. Bardzo mi sie spodobalo, no dobra bardziej niz bieganie, z tym, ze biegac mozna zawsze i (prawie) wszedzie, a z nartami to juz duzo gorzej i drozej... W tym roku planuje dwa krotkie wypady do Czech i jeden w Alpy. Takze mam w planie najpierw wybrac sie na dzionek do Jakuszyc na narty biegowe, jak mi sie spodoba to sobie kupie tez takie narty i bede biegal na nich po moich trasach biegoych gdzy beda osniezone:cool:. Ja biegam dla zdrowia i podtrzymania kondycji. Nie tak intensywnie ale do 150 km miesięcznie się zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Ja też biegam ale nie tyle, 1do 3 razy w tygodniu po 7,5 km, nie startuje nigdzie, latem nie biegam wcale bo sie przerzucam na pływanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Ja biegam od pażdziernika do końca marca, zwykle 3 razy w tygodniu po 30 - 60 min, staram się nie ganiać po twardych nawierzchniach ze względu na kolana. Nie ma nic fajniejszego niz poranna, niedzielna przebieżka w lesie, nizaleznie od pogody. Wiosną i latem robię pare tysięcy km na szosówce. Przed sezonem zimowym obowiązkowo siłownia, 2 miesiące. Taki plan pozwala mi utrzymac formę ( i wagę ) na prawidłowym poziomie nie mówiąc o tym jak wazny jest sport w zwalczaniu stresu, jest nie do zastąpienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi