Temid Napisano 16 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2009 (edytowane) Witam wszystkich i proszę o pomoc! Mam 38 lat 180 cm wzrostu i (niestety) 90 kg. Moja przygoda z nartami zaczeła się 4 lata temu. Jazda na przygotowanych stokach w Polsce (po 2 godz/tydzień w sezonie - przy czym przygotowanie nie jest najlepsze i często są muldy) + 1 tydzień w roku w Alpach (dobrze przygotowane stoki). Nie zamierzam jeździć poza przygotowanymi trasami. Obecnie mam Atomiki C:3 (od 4 lat) i czuję że czas je zmienić. Swoje umiejętności oceniam na słabe 5. Myślę o Progressorze Fischera. Czy powinienem zmienić narty? Jeżeli tak to czy Progressor 8 nie jest "za poważny" dla mnie?? Czy Progressor 7 to dobry wybór?? PROSZĘ O POMOC:) I jeszcze jedno - moja ukochana Pani rozpoczeła przygodę wraz ze mną. Ma 170 cm i 58 kg. Jej umiejętności oceniam na mocne 5-słabe 6. Jeździ obecnie na prostych Elanach. Na gwiazdkę chciałbym kupić jej Atomiki Could 9 lub hot minx. Co wybrać??? Poradźcie proszę Edytowane 16 Listopad 2009 przez Temid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 17 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2009 Wg mnie Progresor 8 jeśli taka Cię zainteresowała, jest ok. Nie sądzę aby była zbyt twarda. Nie bałbym się nawet 9, biorąc pod uwagę Twoją wagę i umiejętności. Co do szanownej Małżonki. Moja jeździła po wieloletniej przerwie związanej z urokami macierzyństwa na Allraoundowych Fisherach. Ale po dwóch sezonach, jak ja namawiałem, aby zaczęła jeździć bardziej na krawędziach to zachciało jej się zmieniać narty. No i kupiłem jej RC SC. No kobita śmiga aż miło popatrzeć. Może więc coś lepszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 17 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2009 Progressor 8 będzie dobry, 9 jest już bardzo twardy i ja osobiście uważam, że sama waga do bardzo twardej narty nie wystarcza, do tego 90 kg to nie jest aż tak dużo by giąć sobą każdą deskę, do tego trzeba dodać dynamikę, siłę i technikę - bez tego jedyne co daje narta twarda to szybsze zmęczenie - każdy sam musi ocenić czy warto. Ja przy wadze 87 nie odebrałem Progressora 8 jako narty zbyt miękkiej. Kobiecych Atomiców to nie znam ale moge polecić Rossignola Atraction 3 lub 6 - obie bardzo pozytywnie odbierane przez Panie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi