Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Plecak z uchwytem do mocowania nart

bajbol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

man pytanko odnośnie plecaka ponieważ na narty często zdarza mi się jechać pociągiem a zabieranie ze sobą osobno pokrowca na buty narty i kask postanowiłem kupić plecak z uchwytem na narty czy miał ktoś z czymś takim doświadczenie czego unikać i czy jest to w ogolę opłacalne

pozdrawiam

nie miałem do czynienia z takim plecakiem ale parę razy zdarzało mi się mocować narty do plecaka turystycznego często po bokach są paski którymi można ściągnąć plecak zawsze można tam narty włożyć i dociągnąć

Staszku! śmigasz na biegówkach tak? I domyslam się, że to właśnie je przypinałeś do plecaka? Biegówki nic nie ważą więc paski miały luz , gdybym ja chciał zapiąć swoje narty które są dodatkowo jeszcze cięższe bo to zawodniczki z FISowskimi płytami i takimi innymi duperellami to pewnie szwy by nie dały rady :)

Witam

man pytanko odnośnie plecaka ponieważ na narty często zdarza mi się jechać pociągiem a zabieranie ze sobą osobno pokrowca na buty narty i kask postanowiłem kupić plecak z uchwytem na narty czy miał ktoś z czymś takim doświadczenie czego unikać i czy jest to w ogolę opłacalne

pozdrawiam

A jak masz zamiar wejść z tym do pociągu?

Czy buty mają się zmieścić w plecaku?

Staszku! śmigasz na biegówkach tak? I domyslam się, że to właśnie je przypinałeś do plecaka? Biegówki nic nie ważą więc paski miały luz , gdybym ja chciał zapiąć swoje narty które są dodatkowo jeszcze cięższe bo to zawodniczki z FISowskimi płytami i takimi innymi duperellami to pewnie szwy by nie dały rady :)

Z boku paskami bez problemu zapną sie każde narty (no może te do skoków to nie:D). Zapinałem wielokrotnie do każdego większego plecaka trekingowego, z tym, że zapina się po jednej narcie z każdej strony. Pewnie i dwie złożone by się dało jakby kto posztukował tylko taki plecak z nartami przypiętymi z jednej strony to fatalnie się nosi. Widziałem jeszcze kolesi co mieli narty złożone z tylu na plecaku razem spięte ale to też niewygodnie bo środek cięzkości mocno idzie do tyłu.

Ale żeby narty przypinać do transportu to się niespotkałem, to musi być bardzo niewygodne, np dejmowanie takiego plecaka, trzeba bardzo uważać by nie zniszczyć nart albo kogos nimi nie skasować. No nie wiem.

A jak masz zamiar wejść z tym do pociągu?

ja z rowerem się nieraz udało i z nartami butami i z plecakiem też dało to i teraz też się uda

Czy buty mają się zmieścić w plecaku?

tak

generalnie cała sprawa jest spowodowane tym że mój przyjaciel z którym jeździłem samochodem na narty nie dawno zerwał więzadło krzyżowe i w tym sezonie jestem zmuszony sam jeździć to muszę wymyślić jakieś rozwiązanie a plecak wydaje się najlepszym wyjściem no chyba że jeszcze zrobię prawko lecz to dopiero na wakacje