zzocha Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 Kolega chce mi dać snowblade'y dł 77cm i nie wiem czy nie będą dla mnie za krótkie. Nigdy na czymś takim nie jeżdziłem .Mam 180cm i 78kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 Ja jeździłem na takich krotkich, swoje mam Elany o długosci 99cm a póbowałem nartek kolegi wyraźnie krótszych, mogły mieć coś koło takiego rozmiaru. Różnica była taka, że na tych Elanach jeździ się jeszcze jak na nartach, naprawdę są świetne a na tych krótszych to już jazda była jak na butach tylko szybciej, trzeba na takich krótszych bardzo uważać z równowagą przód tył, bardzo wrażliwe na nierówności, bardzo słabo trzymają krawędzie, moim zdaniem to trochę gadżet na łagodne stoki - ale ja jeździlem na tym prawie 10 lat temu i może teraz jakieś lepsze robią - moim zdaniem jednak to za krótkie będzie, ale jak to od kolegi to dlaczego nie wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 30 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2009 jak blade to tylko w przedziale 90-100 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 31 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2009 (edytowane) w domku mam big footy i Blizzarda Carvelino Jedne i drugie to bardzo zabawne narty. Big footy zachowują się prawie tak jak.... rolki Na jednych i drugich -jeśli są po serwisie- świetnie się można bawić na każdym twardym rodzaju trasy. Na miękkim trochę gorzej a na niezbitym (zsiadły, puch) nie mają prawa życia. Poza tym, moim zdaniem to świetne narty do nauki jazdy. Pare osób przećwiczyło przechodzenie z big footów na coraz dłuższe narty aż do osiągnięcia standardowej długości. Tak w dwa latka moja zołna doszła do 151cm, które dzisiaj będzie testować Podsumowując: 1. najważniejsze to bardzo częsty serwis krawędzi. Muszą być ostre ZAWSZE 2. to nie jazda tylko zabawa 3. powyżej 100cm można kręcić ładne malutkie kółeczka 4. powyżej 100cm można ćwiczyć postawę, która jest dość wymuszona i każe stać na całej stopie na środku narty - każde odgięcie w tył to plecy a w przód ... różnie bywa... Edytowane 31 Grudzień 2009 przez mysiauek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 31 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2009 Zgadzam się, trzeba by były bardzo ostre bo trzymanie jest słabsze niż na dłuższych nartach. No i własności edukacyjne dla postawy i trzymania równowagi na nartach bezcenne, świetnie korygują postawę, widzę po sobie - gdy trochę pośmigam na krótkich to od razu lepiej na zwykłych się ustawiam. Natomiast na miękim, mokrym stoku plus muldy moje Elany dają dobrze radę, natomiast jazda w miękim nieubitym obojętne czy mokry czy puch niemożliwa - toną, nerwowo też przy zmianie czyli zjazd z twardego w miękie i na odwrót, trzeba bardzo uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi