1973marcin Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 dzisiaj miałem okazje pojeździć na swoich nowych nartach omeglass wc z sezonu 08/09 narty przygotowane przez racemana , rano beton więc jazda na takiej narcie to sama przyjemność super szybkie z krawędzi na krawędź, stabilne i bardzo meczące ale w sumie o to chodzi żeby pojeździć i się zmęczyć porównując do narta racemana z wyglądu są trochę inne moje są błyszczące a narty marcina matowe, płyty też są trochę inne ale jeśli chodzi o odczucia z jazdy to takie same :)czyli duży plus, w miarę upływu czasu stok zmieniał swoją konsystencję i po obiedzie przyszła pora na ELAN 888 z sezonu 08/09, w długości 186 taliowanie 128/88/108 pierwszy zjazd trochę zachowawczy bo nigdy nie jeździłem na tego typu nartach ale mi się podobało , z każdym następnym zjazdem coraz większa radość i przyjemność z jazdy (podobne odczucia miał racecarver- ale on dzisiaj jest w takim stanie że nic nie napisze ), narta bardzo stabilna jej przeznaczenie to freeride ale na bardzo spracowanym stoku o konsystencji kaszy też sprawdziła się znakomicie, jak się je rozpędziło do odpowiedniej szybkości to okazały się bardzo szybkie z krawędzi na krawędź , jechały jak czołg i nie straszne jej były muldki, obsypany śnieg, wylodzenia itp, po prostu idealna narta do jazdy w takich warunkach, po kilku zjazdach zapada decyzja trzeba coś takiego poszukać w rozsądnej cenie i zakupić pytamy Zbyszka Dendysa czy nie chce ich sprzedać i odpowiedź że są do sprzedania ale nie wie które te 186 czy 181- które zabrał Grzegorz do usa, i teraz najlepsze dostałem dzisiaj takie narty http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3086&id_modelu=4273 więc chyba nie będę musiał kupować tylko wiązania muszę dokupić narty były nagrodą w dzisiejszych zawodach, dla kobiet były takie http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3086&id_modelu=4274 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Bardzo fajna nagroda - gratuluje zwycięstwa i czekam na opis tych nagrodowych. Widziałem ostatnio w sklepie narty tej marki, ceny rozsądne więc czemu by nie spróbować ale to na razie terra incognita jak dla mnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 no to gratuluję Marcin a jeśliby była kiedyś możliwość ugryzienia miśków, to ja już ustawiam się w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Gratulacje za wygraną! A co to za jeźdzcy i zawody byli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 28 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2010 Gratulacje za wygraną! A co to za jeźdzcy i zawody byli? Pewnie 50km klasykiem w Vancouver:D;) Gratuluje!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Gratulacje Marcin i dzięki za opisanie testu nart!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Odczucia początek jedzie i jedzie jak pociąg za chwile inicjiujesz skręt jadą cieżko jak poszynach muldy mokry snieg to jest pikuś dla tej narty odpowiednia szerokość pod butem robi swoje czym szybciej tym lepiej jedzie i tu wielkie zaskoczenie szybka z krawędzi na krawędz radius narty 23metry Bardzo pozytywwne Wrażenia POLECAM!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 1 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 miśki dzisiaj zawiozłem miśki do serwisu w celu znalezienia wiązania pasującego do tego potwora jutro może coś bedzie wiadomo czy będa i w jakiej cenie a jak już będą gotowe to trzeba będzie je przetestowaać a cena na alegro też spora http://www.allegro.pl/item942935075_majesty_narty_freeski_mod_dirty_bears_1499_zl.html czyli licząc 20zł + 100zł wpisowego to i tak fajna nagroda więc może teraz zrobimy testy "dziwnych" nart na grunikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Odczucia początek jedzie i jedzie jak pociąg za chwile inicjiujesz skręt jadą cieżko jak poszynach muldy mokry snieg to jest pikuś dla tej narty odpowiednia szerokość pod butem robi swoje czym szybciej tym lepiej jedzie i tu wielkie zaskoczenie szybka z krawędzi na krawędz radius narty 23metry Bardzo pozytywwne Wrażenia POLECAM!!!!! ... i po obiedzie przyszła pora na ELAN 888 z sezonu 08/09, w długości 186 taliowanie 128/88/108 pierwszy zjazd trochę zachowawczy bo nigdy nie jeździłem na tego typu nartach ale mi się podobało , z każdym następnym zjazdem coraz większa radość i przyjemność z jazdy (podobne odczucia miał racecarver- ale on dzisiaj jest w takim stanie że nic nie napisze ), narta bardzo stabilna jej przeznaczenie to freeride ale na bardzo spracowanym stoku o konsystencji kaszy też sprawdziła się znakomicie, jak się je rozpędziło do odpowiedniej szybkości to okazały się bardzo szybkie z krawędzi na krawędź , jechały jak czołg i nie straszne jej były muldki, obsypany śnieg, wylodzenia itp, po prostu idealna narta do jazdy w takich warunkach, po kilku zjazdach zapada decyzja trzeba coś takiego poszukać Chłopaki! Nareszcie! Narty to nie tylko RACE! SB i Figo też już tego doświadczyli! PS W przyszłym sezonie organizujemy szkolenie freeride! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 Chłopaki! Nareszcie! Narty to nie tylko RACE! SB i Figo też już tego doświadczyli! PS W przyszłym sezonie organizujemy szkolenie freeride! mow tylko kiedy i gdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 1 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2010 mow tylko kiedy i gdzie:) no właśnie gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 2 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2010 jak to gdzie? dowolny polski stok o większym nachyleniu po godzinie 14tej, koniecznie na weekendzie ps. z uwagi na Justynę może być Kasinka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi