fefito Napisano 4 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2010 Witam, Jestem nowym użytkownikiem, więc trochę oblookałem forum. Jednak chciałbym się poradzić w jakie miejsce można pojechać. Tzn. szukam miejsca dla grupy ok 10 osób, poziom jest zróżnicowany (zaawansowany oraz początkujący narciarze). Wydaje mi się, że szukałbym coś w stylu Włochy,Folgarida-Marilleva, szerokie długie stoki, ze sporą liczbą czerwonych tras i pare czarnych, ale konkretnych. Dodatkowo miłe byłoby połączenie możliwości przejazdów między kurortami (tutaj np. Folgarida-Marilleva-Madonna di Campiglio). jeżeli chodzi o zakwaterowanie to może znacie jakieś sprawdzone hotele, tak aby miały przynajmniej sauny, basen to opcjonalnie. Nie wiem jakie podacie regiony, miejscowości, ale bazując na Czechach,Słowacji i ostatnio Folgaridzie to myślę, że koszt to tak w ramach350-400 euro na tydzień na osobę. Wyjazd (przynajmniej pierwszy) planujemy na 11-18.12.2010 aby załapać się na "darmowy" skipass. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 31 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2010 http://www.austria.hutplus.com.pl/specjalne-kaunertal.html ciekawa oferta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 31 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2010 Fajna propozycja. Ktoś był i ma fotki +opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Fajna propozycja. Ktoś był i ma fotki +opinie ? Byłem i więcej nie pojadę-najgorszy lodowiec w Austrii nie licząc Dachsteinu,prawie same orczyki,w większości płaskie ,niebieskie trasy i co najważniejsze-koszmarny dojazd autem na 2750 mnpm serpentynami,po którym odechciewa się nart:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 (edytowane) Fajna propozycja. Ktoś był i ma fotki +opinie ? ja byłem i jade właśnie w grudniu na FreeSki od 4.12 hehe:D ale nie mam w tej chwili wilnej chwili żeby coś napisać bo jestem w pracy, później skrobne:P [YOUTUBE] [/YOUTUBE] film z wyjazdu tak dla oka:) Edytowane 1 Wrzesień 2010 przez smiths23 link 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Byłem i więcej nie pojadę-najgorszy lodowiec w Austrii nie licząc Dachsteinu,prawie same orczyki,w większości płaskie ,niebieskie trasy i co najważniejsze-koszmarny dojazd autem na 2750 mnpm serpentynami,po którym odechciewa się nart:) no masz tych niebieskich tras, kilka przy orczykach i tyle a tak to kilka czerwonych o naprawde fajnym nachyleniu.. czarnych nie ma zbyt wiele, ale jak na taki mały ośrodek na Kaunertal + wyciągi na Fendels to jest w porządku, wole za 400euro (nocllegi + jedzienie sniad i obiadokol. + skipass + basen z siłka, hala sportowa + sauna w hotelu) tam sie ten jeden tydzien powozić niż gdzies u nas w kolejkach stac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Kurde wolałbym nie mieć orczyków ... wykańczają mnie i żonę A wtedy tlyko piwo pozostaje Ale w grudniu raczej nic niżej poza lodowcami może nie być otwarte ... Tak to bym pojechał gdzieś niżej ... Niebieskie trasy bardzo lubię - z moim zaawansowaniem są w sam raz Poza tym zzocha podał fajną promocję od 4.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 E tam może nie jest najlepiej ale za 199euro ze skipasem to napewno dobra oferta. Ja tam się szykuję mam już jednego co pojedzie i jeszcze kogoś się znajdzie i jazda na początek sezonu w sam raz pojadę na ten drugi termin od 11-18 jak wrócę to napiszę jak tam jest.Przeraża mnie tylko to że ten dojazd nie jest za ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 (edytowane) choolerka, a nie obawiacie się, że przy takiej promocji może być nieco tłoczno na kaunertal'u w tych terminach - w końcu setki km tras tam nie ma? Edytowane 1 Wrzesień 2010 przez ravick97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 choolerka, a nie obawiacie się, że przy takiej promocji może być nieco tłoczno na kaunertal'u w tych terminach - w końcu setki km tras tam nie ma? W sumie ja się troszkę obawiam ale gdzie jechać indziej? Wszędie może być już tłoczno jak nie będize śniegu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Z tego co patrzyłem na ofertę, to dotyczy ona okresu 4-18.12. Nie sądzę, żeby w tym czasie nie było jeszcze śniegu poza lodowcami. Ja w tamtym roku testowałem na początku grudnia Kaprun + Saalabch i szczerze powiedziawszy zastanawiam się, czy tego nie powtórzyć, tylko z drugiej strony - założenie jazdy w Saalbach + backup pogodowy Kaprun. No i odległość mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 W sumie ja się troszkę obawiam ale gdzie jechać indziej? Wszędie może być już tłoczno jak nie będize śniegu ... A nie lepiej kupić sobie karnet sezonowy-choćby jakiś tani na mniejsze ośrodki i śmigać parę razy w sezonie?Są miejsca,gdzie już przy 2 wyjazdach w taki zakup się zwraca,a każdy następny mamy przynajmniej w kwestii karnetu naprawdę gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 choolerka, a nie obawiacie się, że przy takiej promocji może być nieco tłoczno na kaunertal'u w tych terminach - w końcu setki km tras tam nie ma? setek km tras tam nie ma ale jest wystarczająca ilośc wyciagów i byłem tam już dwa razy i w żadnych kolejkach nie stałem:) no może wyjazd pierwszym krzesłem ale to jak przyjedziesz za busami to jest ciasno, a do drogi pod kolejkę idzie sie przyzwyczaic:P ja jadę tam już 3 raz, byłem w 2008 i w 2009 roku, no w 2009 była lipa bo mało śniegu sypnęło a Fendels jest nisko i nie chodziły tam wyciągi ale na lodowcy luźno było:) a jak pisze ravick to już grudzień i sezon zacznie się wszędzie także spokojna głowa. a orczyki tam są tylko 3, jest fajna nowa gondola z której można zjechac chyba 5 wariantami od niebiskiej do czarnej trasy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 A nie lepiej kupić sobie karnet sezonowy-choćby jakiś tani na mniejsze ośrodki i śmigać parę razy w sezonie?Są miejsca,gdzie już przy 2 wyjazdach w taki zakup się zwraca,a każdy następny mamy przynajmniej w kwestii karnetu naprawdę gratis. podaj jakiś przykład? a najlepiej kilka bo to jest dobra opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Choćby karnet sezonowy na Karyntię i Ost Tirol. Fajne w nim jest to, że obejmuje również lodowiec Molltaler. W zeszłym roku byłem na Moltku w grudniu gdy śniegu niżej było bardzo mało a warunki na lodowcu były bardzo dobre, kolejek i tłoku nie było. Taki Karnet sezonowy zwraca sie po ok dwóch tygodniach jazdy, reszta gratis:) Tak sobie myślę, że w tym roku chyba znowu go zakupię jeśli pojadę na narty początkiem grudnia-a na to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2010 A nie lepiej kupić sobie karnet sezonowy-choćby jakiś tani na mniejsze ośrodki i śmigać parę razy w sezonie?Są miejsca,gdzie już przy 2 wyjazdach w taki zakup się zwraca,a każdy następny mamy przynajmniej w kwestii karnetu naprawdę gratis. Niestety moja praca nie pozwala na żadne planowanie ... teraz i tak sukces, że wiem o tygodniu wolnego w listopadzie/grudniu ... W zeszłym roku myślałem o tygodniu we Włoszech i skończyłem na weekendowych wyjazdach na Rusinski ... z Johnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 3 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Byłem i więcej nie pojadę-najgorszy lodowiec w Austrii nie licząc Dachsteinu,prawie same orczyki,w większości płaskie ,niebieskie trasy i co najważniejsze-koszmarny dojazd autem na 2750 mnpm serpentynami,po którym odechciewa się nart:) No z tym się zgodzę,trasa lodowcowa ok.30km bawi swoimi widokami góra 2 dni,później wydłuża dojazd do tras narciarskich.;)Ale uważam,że to jednak nie może być argumentem przeciw odwiedzeniu tego miejsca:rolleyes:.Lodowiec kameralny,ale nie jest najgorszy,widoki cudne-chyba najlepsze z tyrolskich lodowców.Trasy głównie łatwe-jak na lodowcu,oczywiście jest czarna i czerwone,oraz duża możliwość jazdy pozatrasowej.Większość to orczyki,ale jest krzesło i gondola,jak ktoś nie lubi się męczyć na orczykach,to na tydzień trasy łączone przy krzesłach i gondoli zadowolą-tym bardziej na rozpoczęcie sezonu.Trzeba pamiętać,że ten teren jest zagrożony lawinowo-szczególnie dojazd,dwa razy byłem/w maju/ i lawina:eek:Opisałem to miejsce w majówkowej wyprawie:rolleyes:Ogólnie lubię to miejsce,na rozjazd i trening super,dla deskarzy mega super;)Miejscowości -niewielkie,spokojne,bez większych imprez i hałasu/jak dwie doliny obok;).../,ciekawe miasteczko Landeck:rolleyes: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 3 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Free Ski Val di Sole Tutaj jest oferta noclegów z karnetem (w tym sezonie nowa kolej w Pejo - zjazd z 3000 na 1400 mnpm i połączenie gondolą Madonny d"Campiglio z Pinzolo) - www.valdisole.net/cms-01.00/articolo.asp?IDcms=14388&s=688&l=EN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 3 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2010 (edytowane) trasa lodowcowa jest również testem przejazdu modeli nowych,testownych samochodów,w maju widzilem zaklejonego audi a1-dziś samochód bijący rekordy oczekujących w Europie. chodzi o Kaunertal,a nie val di sole Edytowane 3 Wrzesień 2010 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 5 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Wszystkich miłośników lodowca Kaunertal z pewnością ucieszą te DEMONICZNE opinie o nim: ze taki płaskaty, orczykowaty, trudnodostępny i kameralny. Od siebie dodam jeszcze że czasami tam wieje :eek: i natenczas jest zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 5 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2010 ale w grudniu bedzie otwarty jak co roku hehe:) ja juz mam tam rezerwacje w Feichten, trzeci raz tam jade i zamierzam sie dobrze bawic, ekipa kolo 10 osob, moja kobieta i zeby tylko pogoda dopisala:) a wy juz tak nie narzekajcie ze jest tam tak zle bo co drugiemu nie pasuje hehe, a jak wspomnial Darek - lubi to miejsce - i za taka cene warto jechac to sprawdzic jesli ktos nie byl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi