misiek-ranger Napisano 7 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2010 (edytowane) Witam jestem tu nowy Chciał bym abyście mi doradzili jakie narty mógł bym wybrać na ten sezon narciarski:confused: teraz dane o sobie wzrost ok 183cm może 185cm nie wiem dokładnie ale na pewno ponad 180cm Waga ok 100kg niestety narazie mniej nie będzie na nartach pomykam gdzieś 5 lat więc raczej średnio zaawansowany lub zaawansowany patrzyłem na nartki salomona crossmax v12 z (rocznika06/07) i (w12 z rocznika 2008) do wydania mam ok 500zł swój poziom określam pomiędzy 6 a 7 jeżdżę raczej po przygotowanych stokach lubię szybką jazdę Bardzo bym prosił o odpowiedź Pozdrawiam misiek Edytowane 8 Październik 2010 przez misiek-ranger z rozpędu zapomniałem sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 7 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2010 Jeśli lubisz szybką jazdę srednim i długim skrętem to dobrze kombinujesz, długość około 175 cm i będą dobre. Podobne to Atomic SX 11 i sx12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2010 Jeśli lubisz szybką jazdę srednim i długim skrętem to dobrze kombinujesz, długość około 175 cm i będą dobre. Podobne to Atomic SX 11 i sx12. SX12 jednak jest mniej przyjazny dla użytkownika niż V12 Dalej -ale to imho- już tylko najwyższe gigantki. Natomiast jak zawsze dodam, że to opinia kompletnego amatora ale jednak takiego, który próbował z niejednego wiązania smar zlizywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 7 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2010 akurat V12 dobrze znam , bo je mam:) jak faktycznie poziom 6/7 ( ja niestety trochę dłużej dochodziłem do tego poziomu:rolleyes: ) to powinieneś dać radę , no i przy twoich parametrach długość 178cm wg mnie będzie najbardziej odpowiednia. A co do nart ( ja mam właśnie 178cm ) -raczej dla doświadczonych narciarzy, lubią szybkość i też jej potrzebują , wtedy jazda na nich to sam miód , lepsze na twardym , w rozjeżdżonym lub świeżym śniegu też dają radę , ale już trochę gorzej się prowadzą ( no ale może to wina jeźdźca:rolleyes: ) , dosyć skrętne pomimo swojej długości , najlepiej wycina się na nich łuki o średnim i dużym promieniu , generalnie fajne narty do szybkiej jazdy na przygotowanych stokach i np amatorskich gigantów;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2010 ale już trochę gorzej się prowadzą ( no ale może to wina jeźdźca:rolleyes: ) jak go widziałem to raczej wina narty fajne narty do szybkiej jazdy na przygotowanych stokach i np amatorskich gigantów;) popieram, że do całkiem szybkiej amatorskiej jazdy - chociaż w gigantach to zjeżdam jak na bele czym Grunt to w tym przypadku (i nie tylko w tym) dobre przygotowanie narty !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawn Napisano 7 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2010 ...teraz dane o sobie... brakuje podstawowej danej: w jakich warunkach jeździsz? pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2010 brakuje podstawowej danej: w jakich warunkach jeździsz? pozdrawiam no nic nie wiemy,oprócz V 12 i 6 skali:rolleyes:/jak dla mnie to szukaj tornado,ale nie w Europie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek-ranger Napisano 8 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 (edytowane) sorki że nie napisałem w jakich warunkach ale już edytowałem posta jak coś to przygotowane stoki lubie szybciej pojeździć bardzo dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi. Co myślicie o modelu salomona crossmax w12 2008r długość 178cm?? pozdrawiam Edytowane 8 Październik 2010 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 8 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 Co myślicie o modelu salomona crossmax w12 2008r długość 178cm nie miałem okazji ich testować , zastąpiły V12 i prawdopodobnie są trochę od nich twardsze , a co za tym idzie bardziej wymagające 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 8 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 brakuje podstawowej danej: w jakich warunkach jeździsz? no już nie żartujmy, narciarz 6/7 powinien jeździć w każdych warunkach mam podobną wagę i 2 lata temu przesiadłem się z Crossmaxów na Rossignol 9x Ti i jak narazie nie znalazłem nic lepszego na przygotowane trasy to już trochę stary model więc myśle że znajdziesz w tej cenie używane w dobrym stanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek-ranger Napisano 22 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 witam po przerwie Trochę długo już tu nie byłem (szkoła a potem wyjazd do Niemiec na 2 tygodnie) mam nadzieję że uzyskam odpowiedź na pytanko jeżeli miał bym wybierać między salomonami v12(2006/07) a tornado (2008/09) co byście poradzili??? w tym miesiącu zamierzam już kupić jakiś sprzęt bo wcześniej było cienko z $$ Pozdrawiam misiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi