lski@interia.pl Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 W położonej niedaleko mojego miasta słowackiej Regetovce własnie zginął narciarz. Stał,zapinał buty,inny narciarz w niego wjechał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 stój, szykuj sie do jazdy.. i na dodatek już myśl czy ktoś w Ciebie nie wjedzie.. masakra po postu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 4 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 W lawinowym tempie narasta stopień ryzyka na stokach.Ja bezpiecznie czuje się tylko na zawodach i treningach-stok odgrodzony,nikt w Ciebie nie wjedzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Ostatnio naprawdę strach jeździć. Co poniektórzy jeżdżą jak debile czasem po prostu brak słów. Ja jeżdżę tylko jak mam pusty stok wtedy czuję się bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowcio Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Wypadki Wypisz - wymaluj - sytuacja na stokach = sytuacja na polskich drogach. Jeśli nie zmieni się mentalność ludzi dotąd będzie niebezpiecznie. ale jak może być bezpiecznie skoro np. każdy dosłownie każdy początkujący czy nawet już trochę jeżdżący może wjechać np. na Nosal albo na Harendę itp. Czy taki człowiek nie jest zagrożeniem samym w sobie? No ale przecież trzeba fotkę wstawić na facebooka że się zjechało:). ...niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Porażka:mad:ten przyklad niepotrzebnego dramatu pokazuje,że żadne środki ochrony/kaski,ochraniacze a nawet OC/nie zastąpi myślenia i przewidywania różnych sytuacji:eek:Jak można na speedzie dojeżdzać do narciarzy stojących w kolejce,czy dopiero szykujących się na stok:eek:,wszędzie stoją tabliczki w takich miejscach-uwaga!zwolnij,ale kto przestrzega takich znaków.Mało -okazuje się,że przepis który wprowadzał obowiązek jazdy niepełnoletnich w kaskach do lat 15 jest już martwy,ponieważ nowelizacja ustawy z października Ministerstwa Sportu I Turystyki zapomniała o bezpieczeństwie nieletnich:eek:Ginie instruktor,ginie niewinny człowiek-przez nierozwagę innego użytkownika stoku:eek: Chyba za bardzo uwierzyliśmy w systemy technologiczne i swoje umiejętności,a zapominamy o rozwadze:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Zagrożenie bierze się też z przeceniania własnych umiejętności. Na naszym forum wszak zalogowany jest człowiek który po jednym sezonie (kilka dni na nartach) wpisuje sobie w skali umiejętności 5 na 10 możliwych.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Zagrożenie bierze się też z przeceniania własnych umiejętności. Na naszym forum wszak zalogowany jest człowiek który po jednym sezonie (kilka dni na nartach) wpisuje sobie w skali umiejętności 5 na 10 możliwych.:eek: Trudno się z tym nie zgodzić,ale myślę,że nie ma tu zanczenia czy ktoś wpisuje 5 czy 8;),ważna jest wyobraźnia:rolleyes:a to przychodzi z doświadczeniem;)Dziś można w 14 dni szkolenia osiągnąć poziom 5-6 w skali forum,ale jak kierowca;)czuje się pewnie,ale w dziwnych sytuacjach staje się niedoświadczonym uzytkownikiem ruchu:eek:Trzeba przeżyć i dużo widzieć,a wtedy człowiek potrafi prawidłowo ocenić sytuację . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Zagrożenie bierze się też z przeceniania własnych umiejętności. Na naszym forum wszak zalogowany jest człowiek który po jednym sezonie (kilka dni na nartach) wpisuje sobie w skali umiejętności 5 na 10 możliwych.:eek: Są "lepsi" niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Są "lepsi" niestety od Nas:D już dawno się z tym pogodziłem,dlatego mam 1-ciągle się uczę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi