marboru Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 ...jakby ktoś nie wiedział - to polecam obejrzeć poniższy film [YOUTUBE] [/YOUTUBE] I co Wy na to? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 ja słyszałem że jeszcze do czegoś innego tylko aż bojem sie to napisać :D:D ...że nawet kijem bym nie ruszył :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Cześć ...I co Wy na to? No wiesz początki baletu to lata 70 kiedy jeszcze o wspólcześnie rozumianym freestylu czy crossie nikt nawet nie śnił. Bardzo szkoda, ze ta dyscyplina na stałe nie zagościła na igrzyskach. Porównując z wprowadzonymi wtedy na stałe do igrzysk muldami wydaje się równie osadzona w narciarstwie amatorskim i równie widowiskowa. Zupełnie natomiast nie rozumiem wprowadzenia do programu igrzysk aerials kosztem baletu. Dyscyplina totalnie niszowa gdzie najczęściej startują nie mający wieel wspólnego z narciarstwem akrobaci. No cóż drugiej szansy juz raczej nie będzie a szkoda. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 16 Kwiecień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 W zeszłym roku miałem przyjemność na kieleckim Telegrafie kilka razy widzieć Kolesia, który Baletował na nartach - bardzo fajnie to wyglądało. Widowiskowo. W tym roku Go nie było...oby tylko było wszystko ok - bo Pan mocno zaawansowany wiekiem był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 A propos tematu to znalazłem w domu coś takiego:[ATTACH]2513[/ATTACH]Już myślałem, że się gdzieś zawieruszyła, ale jest!!!!!!Mitek o niej chyba gdzieś wspominał.Pan Tomasz Wiński opisuje w niej podstawowe ewolucje baletowe.Szczerze powiem, że w wieku 15-16 lat też próbowałem różnych ewolucji bazując na tej książce. Do dziś pozostał mi super skręt na narcie wewnętrznej.Czasami nieprawidłowo nazywany skrętem reuel. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Cześć A propos tematu to znalazłem w domu coś takiego: [ATTACH]2513[/ATTACH] Już myślałem, że się gdzieś zawieruszyła, ale jest!!!!!! Mitek o niej chyba gdzieś wspominał. Pan Tomasz Wiński opisuje w niej podstawowe ewolucje baletowe. Szczerze powiem, że w wieku 15-16 lat też próbowałem różnych ewolucji bazując na tej książce. Do dziś pozostał mi super skręt na narcie wewnętrznej. Czasami nieprawidłowo nazywany skrętem reuel. Z Tomkiem jeździłem choć nie miałem przyjemności kształcić się baletowo, pracowaliśmy razem w Deskach. Przywiózł tę dyscypline do Polski po dłuższym pobycie w Stanach gdzie zresztą jeździł nie tylko balet ale tez zrobił zawodowe uprawnienia instruktorskie obowiązujące wtedy. Książka jest - jak na tamte czasy świetna - a takie figury jak helicopter czy tiprollcrosover nie należą do łatwych. Większośc jednak to figury które dla dobrego narciarza są do zrobienia po krótkim treningu a już zachwycanie się prostą przekładanką lub obrotem na jednej narcie po prostu nie przystoi... POzdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi