Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

narty dla początkującego chudzielca :)

wakul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Jestem tu nowy, na imię mam Tomek i właśnie jestem na etapie poszukiwań pierwszych (nowych) nart.

1. Płeć - M

2. Wiek - 31

3. Waga - 60kg

4. Wzrost - 180cm

5. Na nartach jeżdżę od - 1 sezon, (kilka dni)

6. Moje umiejętności określam na - 2/3

7. Moje buty to - aktualnie brak, do kupienia razem z nartami

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - wypożyczałem, nie pamiętam jaki model

9. Preferuję styl jazdy długim skrętem, jazda raczej rekreacyjna na przygotowanych trasach

10. Upatrzyłem sobie narty - tu jest problem, nie znam się na tym niestety. W każdym sklepie polecają co innego (to co mają :) ).

11. Mój budżet na narty to około - 1000zł (ewentualnie troszkę więcej - zastanawiam się tylko czy jest potrzeba biorąc pod uwagę moje umiejętności i doświadczenie)

Trudno mi zdecydować jaki model kupić - doradzającym w sklepach nie do końca ufam, nie bardzo też mogłem znaleźć na forum podobny do mojego przypadek.

Jeśli ktoś znajdzie chwilę żeby coś podpowiedzieć będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam narciarzy :)

Cześć . Zanim wypowiedzą się znawcy sprzętu moja rada ,też dosyć chudego na tym Forum (80/185 wiek 54) i również początkującego narciarza (20 wyjazdów narciarskich). Dołożyć 1000 zł i kupić nowe narty i buty z solidnej grupy sprzętowej.Np. narty typu All moutain (wszechstronne narty) np. coś z Blizzarda http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&sezon=11/12&producent=Blizzard'

Buty flex 70-90 czyli dosyć miękkie.

Osobiście mam narty Blizzard G Force Three IQ z sezonu 2009/2010 długość 167cm promień skrętu 14m za 1300 zł i buty Lowa 70 AC.(500zł)

Mam zamiar pojeździć na tym sprzęcie jeszcze 4-5 sezonów.Potem wymiana nart na 5-7 cm dłuższe i butów na twardsze. Tyle ja ,ale ja to żadnym znawcą nie jestem,ale sprzęt ,na którym zsuwam się zimą ze stoków bardzo mi na obecną chwilę pasuje:)

:)mysiauek dobrze radzi buty to podstawa a potem wypróbuj z 10 par nart (te które będą Ci pasować po kilka razy) z dobrej wypożyczalni -narty będące na rynku lub mające bliskich następców z klasy allround. Sam ocenisz na czym ci się dobrze jeździ a potem jeszcze o swoich wyborach napisz to na pewno forum pomoże;) no po co wydawać kasę w błoto.