wakul Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Witam wszystkich, Jestem tu nowy, na imię mam Tomek i właśnie jestem na etapie poszukiwań pierwszych (nowych) nart. 1. Płeć - M 2. Wiek - 31 3. Waga - 60kg 4. Wzrost - 180cm 5. Na nartach jeżdżę od - 1 sezon, (kilka dni) 6. Moje umiejętności określam na - 2/3 7. Moje buty to - aktualnie brak, do kupienia razem z nartami 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - wypożyczałem, nie pamiętam jaki model 9. Preferuję styl jazdy długim skrętem, jazda raczej rekreacyjna na przygotowanych trasach 10. Upatrzyłem sobie narty - tu jest problem, nie znam się na tym niestety. W każdym sklepie polecają co innego (to co mają ). 11. Mój budżet na narty to około - 1000zł (ewentualnie troszkę więcej - zastanawiam się tylko czy jest potrzeba biorąc pod uwagę moje umiejętności i doświadczenie) Trudno mi zdecydować jaki model kupić - doradzającym w sklepach nie do końca ufam, nie bardzo też mogłem znaleźć na forum podobny do mojego przypadek. Jeśli ktoś znajdzie chwilę żeby coś podpowiedzieć będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam narciarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Cześć . Zanim wypowiedzą się znawcy sprzętu moja rada ,też dosyć chudego na tym Forum (80/185 wiek 54) i również początkującego narciarza (20 wyjazdów narciarskich). Dołożyć 1000 zł i kupić nowe narty i buty z solidnej grupy sprzętowej.Np. narty typu All moutain (wszechstronne narty) np. coś z Blizzarda http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&sezon=11/12&producent=Blizzard' Buty flex 70-90 czyli dosyć miękkie. Osobiście mam narty Blizzard G Force Three IQ z sezonu 2009/2010 długość 167cm promień skrętu 14m za 1300 zł i buty Lowa 70 AC.(500zł) Mam zamiar pojeździć na tym sprzęcie jeszcze 4-5 sezonów.Potem wymiana nart na 5-7 cm dłuższe i butów na twardsze. Tyle ja ,ale ja to żadnym znawcą nie jestem,ale sprzęt ,na którym zsuwam się zimą ze stoków bardzo mi na obecną chwilę pasuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Kup dobre buty, a jak na narty nie starczy (no bo z 1k pln ... to cięzko na obydwie sprawy) pozostaje wypożyczanie. Co w przypadku początkującego ma same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wakul Napisano 22 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Witam ponownie, Dziękuję za rady. Dodam tylko że wspomniany 1000pln to założony budżet na same narty. Rozumiem że za buty muszę zapłacić dodatkowo. Myślę że 1500-1700 to budżet na komplet, narty + buty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 :)mysiauek dobrze radzi buty to podstawa a potem wypróbuj z 10 par nart (te które będą Ci pasować po kilka razy) z dobrej wypożyczalni -narty będące na rynku lub mające bliskich następców z klasy allround. Sam ocenisz na czym ci się dobrze jeździ a potem jeszcze o swoich wyborach napisz to na pewno forum pomoże;) no po co wydawać kasę w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi