marcinn Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Ze względu na to że jestem częstm gościem w Cieszynie już dawno interesowała mnie stacja która ładnie widać z Cieszyna i przypominanaszą Czantorie i znajduje się w niedalekiejodległości po stronie naszych południowych sąsiadów-knedelków :tongue:Tak więc z rana kierunek Cieszyn Czeski i dalej kierunek Trince.po około 10kmodbijamy na Javorowy Verch.Po ok 7km jestem na dolnej stacji,mały bezpłatny parking.Udaje się do kasy,jeden wyjazd 60 koron,5-240 koron.Wychodze na krzesło i małe żdziwieniw1 osobowe krzesło :,no nic jedziemy do góry,na górze 3 wyciągi,dla dzieci 300m niebieska400m czarna i 750m czerwona z możliwościom zjechania na sam dół przeszło 2km.Trasy przygotowane elegancko.W czasie przerwy obiadowej w resteuracji na szczyci(smacznie i niedrogo 2-daniowe 160 koron ja płaciłem żłociszami bez problemów) trochę porozmawiałem z Czechami i dowiedziałem sięże pokój od osoby 250 koron.Bilet na górne wyciągi na 4 godz 250 koron,cały dzień 360.Fajna miejscówka na rodzinny wypad w spokoju od tłumów :smile: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Mmm całkiem fajnie gdyby nie pojedyncze krzesło. Na szybkie to nie wygląda. A jak z szerokością tej długiej trasy? Na maps.google tak średnio w dolnej części to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 W dawnych latach 90-tych ubiegłego wieku latem to ze dwa razy podjeżdżałem pod to krzesło. I choć zimą nigdy tam nie byłem po tym jak marcinn mi przypomniał wszystko jest możliwe. :biggrin::crazy::cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 dokładnie szybki nie jest ale ośrodek ma fajny klimat ,jakby zapomniany szerokoś coś ala Czantoria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Pokaż fotki z trasy i z dołu trasy poniżej jajociagów/orczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Niestety Mysiauek ale to wszystkie fotki jakie miałem. Bateria w telefonie się zesr... :frown:: Ale wracając do trasy im niżej tym wężej,przy czym na dole wyglądało to już jak droga do posesji,jechało się koło domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi