jaca72 Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Jak w tytule mam do pozbycia dwa skipassy jednodniowe (jeden ważny koniec 2012 drugi koniec 2013) 200 Pln LUB 50 Euro + KOSZT WYSYŁKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Rozumiem, że podana cena jest za oba skipass-y? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 28 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Dobrze kombinujesz!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Jak w tytule mam do pozbycia dwa skipassy jednodniowe (jeden ważny koniec 2012 drugi koniec 2013) 200 Pln LUB 50 Euro + KOSZT WYSYŁKI. To musi być cena za dwa. Tak sobie pokombinowałem, policzyłem i wyszło mi coś takiego. Większość z nas jedzie do Austrii na 7 dni. Kupuję od kolegi oba skipassy za 50 Euro. Dokupuję na miejscu skipass na 4 dni. Płacę w sumie 196,50 Euro. W kasie taki mogę kupić za 193 Euro. Czyli dopłacam! Wniosek? Opłaca się jak ktoś będzie chciał pojeździć jeden dzień np będąc przejazdem, a drugi dzień w innym terminie. Skipass na 2 dni w kasie kosztuje 51,70, więc jazda dzień po dniu też się nie kalkuluje biorąc pod uwagę koszty przesyłki. Ot takie przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 (edytowane) A tu sa do sprzedania 3 szt za 100 zł !! http://allegro.pl/skipass-austria-stubai-wyjazd-narty-snowboard-i2826553150.html Ogólnie to sa one warte max 50 zł szt. Te podane w linku to okazja, a te powyżej w poście są mega drogie....i jeszcze ta przesyłka:stupid: Edytowane 28 Listopad 2012 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 28 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Za 50 pln to sobie na pamiatke zostawie!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Za 50 pln to sobie na pamiatke zostawie!!!!!!!!!!!! Nie życzę Tobie źle, ale takich ogłoszeń pojawia się sporo zarówno tutaj jak i na drugim forum. Masz również porównanie z Allegro. JC wyliczył Ci również, że to średni interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 28 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Przeglądam cenniki na Stubaiu i nie kupisz 2 dniowego skipasa dla dorosłej osoby za 51,70 Euro! Chyba kiepskie te wyliczenia albo może ja przepłaciłem....????: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Za 50 pln to sobie na pamiatke zostawie!!!!!!!!!!!! Jest takie powiedzenie; Kto bogatemu zabroni ??? :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Za 50 pln to sobie na pamiatke zostawie!!!!!!!!!!!! Ja też z wyjazdów zbieram skipasy i mam już cały karton, a że mi się dublują, to mogę Ci po 3 dychy sprzedać, niektóre są nawet z gumką, gumka oczywiście gratis:tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 A ja mam do sprzedania niewykorzystany bilet na basen w Port Stanley na Falklandach. Nie wiem czy jest jeszcze ważny(kupiony w lipcu tego roku). Jeżeli będą jakieś problemy z wejściem to zwracam kasę :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 A ja mam do sprzedania niewykorzystany bilet na basen w Port Stanley na Falklandach. Nie wiem czy jest jeszcze ważny(kupiony w lipcu tego roku). Jeżeli będą jakieś problemy z wejściem to zwracam kasę :biggrin: zajefajna propozycja :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 28 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 A jaki smak tych gumek.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 A jaki smak tych gumek.....? Jak to używanej gumki:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 28 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Odbiegamy od sedna sprawy (te gumki możesz sobie zostawic na pamiatke choc to troche dziwne hobby.....) panowie kupuja czy tylko komentuja. Bo sa chetni tylko wprowadzacie zamieszanie....:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 ... panowie kupuja czy tylko komentuja. Bo sa chetni tylko wprowadzacie zamieszanie....:wink: No to nad czym się zastanawiasz, jak są chętni to sprzedawaj, a forum jest od tego żeby zrobić zamieszanie między innymi, potencjalny kupiec poczyta i ugruntuje się w decyzji i słuszności wyboru, tylko tak się zastanawiam... że po przeczytaniu informacji w tym temacie skoro są nadal chętni, to jednak stwierdzam że zdarzają się jeszcze przypadki co mają problem z racjonalnym przyswajaniem wiedzy, a wydawało by się że piszemy to maksymalnie prostym językiem... A tak przy okazji to zapewne masz te karnety jak rekompensata za dzień kiedy lodowiec został unieruchomiony z powodu szalejącej pogody. Nie jestem znawcą prawa handlowego, ale wydaje mi się że takie praktyki naruszają dobro i prawa klienta i myślę że złożenie skargi do czegoś w rodzaju UOKiK było by zasadne, bo skoro usługodawca nie jest w stanie wykonać swojej usługi to powinien konsumentowi zwrócić pieniądze a nie karnet, no chyba że konsument się na to godzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 28 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Własnie sprzedałem te karnety tak wiec juz nieaktualne. Rekompensowanie zamkniecia osrodka z powodu złej pogody "darmowym" skipasem jest dla mnie co najmniej watpliwe. Może jakis masowy protest z haslem na transparentach "gotówka a nie skipasy dla Polaków..!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Rekompensowanie zamkniecia osrodka z powodu złej pogody "darmowym" skipasem jest dla mnie co najmniej watpliwe. Może jakis masowy protest z haslem na transparentach "gotówka a nie skipasy dla Polaków..!!" Myślę że nie jest do tego potrzebny szeroko zakrojony protest, wystarczy że komuś to podniesie ciśnienie i postanowi powalczyć, a efekt będzie taki że normalnie przedsiębiorcy zostaną ukarani i dostaną zakaz stosowania takich praktyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi