MB Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 Zapewne jest to bardzo tanie rozwiązanie. Dużo tańsze od system Skidata czy innych. No i nie ma tej permanentnej inwigilacji,kto gdzie i kiedy był. Ile przejechał km a ile czasu spędził w toalecie.: Dobrze pamiętam pierwsze wyjazdy w Alpy kiedy to na gumeczce fruwał skipass i z każdym razem trzeba go było wkładać do czytnika. I takie rozwiązanie mnie nie dziwi. Dziwi mnie tylko to konieczne "przywiązanie" się do jednej kurteczki.:proud: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 Dziwi mnie tylko to konieczne "przywiązanie" się do jednej kurteczki.:proud: Wiesz... Hiszpanie tez potrafią kombinować Wiesz ilu mogłoby jeździć na jednym karnecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 Wiesz... Hiszpanie tez potrafią kombinować Wiesz ilu mogłoby jeździć na jednym karnecie... A bo to tylko Hiszpanie potrafią kombinować. Może nasi ich do tego zmusili.:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 A bo to tylko Hiszpanie potrafią kombinować. Może nasi ich do tego zmusili.:tongue: Właśnie naszych jest tam mało, bardzo mało i to trzeba zmienić, bo warto się tam wybrać na zimowe wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 I tu informacja dla niedowiarków.Czytając kiedyś,kiedyś tam o nartach w Andorze miałem tak otwartą paszczę :eek:I nie dowierzałem,że to może mieć coś z prawdziwym narciarstwem.Ale po odwiedzeniu Andory zmieniłem całkowicie zdanie.Byliśmy tam na początku stycznia.Mimo tego nie zaznałem tam uczucia "płaskiego światła" i braku kontrastu.Słońce nawet w styczniu przepięknie tam operuje.A chwila wypoczynku w katalońskim słońcu,czy też w słońcu Granady - bezcenne.:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vado Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 Z lotniska do La Moliny jest ok 150 km i autostrada jest bezpłatna (w Hiszpanii są autostrady płatne i bezpłatne). Paliwo tanie ok 1,20 Euro. W Hiszpanii autostrady "autopista" sa PLATNE! bezplatne sa dorgi szybkiego ruchu "autovia" i tylko taka jest roznica pomiedzy nimi:wink: zawsze przed zjazdem lub wjazdem na droge platna jest info ze dana droga bedzia za jakis czas platna i ze pobierane sa oplaty najczesciej oznaczenia dla autostrady (platnej) jest AP- dla autovia A-, choc w Kataloni maja tez oznaczenia C- ( w obu przypadkach ) Wiec do La Molina jest autovia:wink: i jest ona bezplatna:wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Pierwsza z serii galerii obrazującej moją wizytę w hiszpańskiej części Pirenejów: Vallter 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Hiszpańskie Ski Safari XII 2013 Kolejny, mały ośrodek w hiszpańskich Pirenejach. Stacja Espot - galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vado Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Kolejny, mały ośrodek w hiszpańskich Pirenejach. Stacja Esport - galeria stacja nazywa sie ESPOT:smile: od miejscowosci w ktorej sie znajduje a nie Esport:wink: choc sporty tam sie uprawia:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 stacja nazywa sie ESPOT:smile: od miejscowosci w ktorej sie znajduje a nie Esport:wink: choc sporty tam sie uprawia:biggrin: No przecież wiem gdzie byłem, a że słownik tego nie wie, to już nie moja wina. Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi