sqn Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Witam wszystkich odwiedzających temat Planujemy z moją Kobietą wybrać się gdzieś w marcu pojeździć. Mamy bardzo małe doświadczenie z ośrodkami zagranicznymi ponieważ jedynie gdzie wystawiliśmy nos za granicę to była Łomnica Patrząc na to co się dzieje z pogodą w kraju i na myśl o kolejnym sezonie w kolejkach na sensownych polskich miejscówkach szukamy czegoś dalej. Proszę o szereg przydatnych informacji wyjazdowych. Co nas interesuje: - Termin marcowy czyli pewnie coś między 08.03 - 22.03. - Trasy raczej niebieskie ponieważ jeździmy na desce od 4 sezonów ( czasowy odpoczynek od dwóch desek ) i nie czujemy się na tyle pewnie żeby śmigać po trasach czarnych - Szukać raczej kwater czy pensjonatów ? - Szukać opcji z wyżywieniem ? - Możecie polecić jakiś konkretny ośrodek dopasowany do możliwości ? - Kraj na dobrą sprawę jest nam obojętny, szukaliśmy czegoś w Austrii oraz Włoszech. Francji nie braliśmy pod uwagę ze względu że jest zdecydowanie dalej. - Bierzemy mocno pod uwagę dojazd własny. - Co do kosztów to wiadomo że zależy nam na niskich kosztach ale nie chcemy też spać w jakichś spartańskich warunkach. - Może ktoś chętny na wspólny wyjazd ? Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 (edytowane) - Termin marcowy czyli pewnie coś między 08.03 - 22.03. -Trasy raczej niebieskie ponieważ jeździmy na desce od 4 sezonów ( czasowy odpoczynek od dwóch desek ) i nie czujemy się na tyle pewnie żeby śmigać po trasach czarnych Nie ma ośrodków z tylko niebieskimi trasami, tak samo jak nie ma tych tylko z czerwonymi i tylko z czarnymi, no porucz Kasprowego no ale nie nazywajmy tego ośrodkiem narciarskim:stupid:. Statystycznie się to rozkłada mniej więcej tak że niebieskich tras jest 30%, czerwonych 50%, a czarnych 20%. albo np. jak w Obertauern po równo w 3 częściach, więc jeśli chodzi o ośrodek to do wyboru i koloru bez znaczenia, a zważywszy na termin to jeszcze wszystko chodzi o tym czasie. - Szukać raczej kwater czy pensjonatów ? Nie rozumiem pytania:confused:: Podział taki szeregowy jest mniej więcej taki: Apartamenty, czy inaczej zwane Mieszkania Wakacyjne - to nic innego jak mieszkanie, czyli wszystko tam jest kuchnia, łazienka, sypialnia. Pensjonaty Gasthofy - to pokój z łazienką i zazwyczaj oferowane jest śniadanie z którego można korzystać lub nie, rzadko w tego typu ofercie jest możliwość dokupienia obiadokolacji. Hotele - no to wiadomo tłumaczyć nie trzeba, koszty największe. - Szukać opcji z wyżywieniem ? Do wyboru własnego, żywienie się własnym sumptem wychodzi zdecydowanie taniej jak korzystanie z oferowanego, choćby samo śniadanie to dodatkowy koszt 5-7e/os. Mając apartament i kuchnię do dyspozycji zrobisz zakupy spożywcze na miejscu za 1/5 tego co zapłacisz za śniadania, różnica jest taka że zamiast brać jedzenie z szwedzkiego stołu weźmiesz je z własnej lodówki i np. jajka sobie samemu trzeba będzie ugotować i potem posprzątać. Ja widzę tylko różnicę w portfelu i niczym więcej. - Możecie polecić jakiś konkretny ośrodek dopasowany do możliwości ? Mogę skopiować listę i wkleić tu wszystko:tongue: Macie kawał drogi pojedźcie blisko, bo po co daleko, nie błysnę oryginalnością, to może być AMADE. - Kraj na dobrą sprawę jest nam obojętny, szukaliśmy czegoś w Austrii oraz Włoszech. Francji nie braliśmy pod uwagę ze względu że jest zdecydowanie dalej. Jak punkt wyżej - Co do kosztów to wiadomo że zależy nam na niskich kosztach ale nie chcemy też spać w jakichś spartańskich warunkach. Nie ma takiej opcji, wszędzie jest czysto i schludnie. - Może ktoś chętny na wspólny wyjazd ? Ja dziękuję, jesteście grzesznicy i nawet jak się nawrócicie to nie wiem czy jestem w stanie wybaczyć:stupid: Jak można było się tak stoczyć... :tongue: :biggrin: Edytowane 6 Styczeń 2014 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Witam wszystkich odwiedzających temat Planujemy z moją Kobietą wybrać się gdzieś w marcu pojeździć. Mamy bardzo małe doświadczenie z ośrodkami zagranicznymi ponieważ jedynie gdzie wystawiliśmy nos za granicę to była Łomnica Patrząc na to co się dzieje z pogodą w kraju i na myśl o kolejnym sezonie w kolejkach na sensownych polskich miejscówkach szukamy czegoś dalej. Proszę o szereg przydatnych informacji wyjazdowych. Co nas interesuje: - Termin marcowy czyli pewnie coś między 08.03 - 22.03. - Trasy raczej niebieskie ponieważ jeździmy na desce od 4 sezonów ( czasowy odpoczynek od dwóch desek ) ... Pozdrawiam Odpoczywacie od nart jeżdżąc na desce:confused::: Ja jeżdżę dopiero od 4 lat w Alpy w grudniu i raz w styczniu. Dla gwarancji śniegu wybieram S.N.z wysoko położonymi trasami czyli powyżej 1300-1500m.n.p.m.Jeżdżę na zorganizowane przez B.T. wyjazdy . Za dwa ostatnie zapłaciłem 2100 zł w tym: przejazd, karnet ,pokój jednoosobowy i wyżywienie śniadania plus obiadokolacje.Region pobytu Alta Valtellina .Każdy ma swoje zdanie i organizuje wyjazdy według własnych preferencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Witam http://www.neckermann.pl/wczasy/samochodem-AUTO/wlochy-IT/alpy-region-trentino-BZO/03650-hotel-gran-zebru.html?show[date_start]=2014-03-15&show[period]=7 Macie całe Val di Sole do dyspozycji z dwoma posiłkami 966 zł za osobę (śniadanie i obiadokolacja), karnet około 220 euro za 5 dni jazdy, ski busy spod hotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Saalbach, spałem tu https://www.neckermann.pl/wczasy/samochodem-AUTO/austria-AT/kraj-salzburski-SAB/66280-apartamenty-pamina.html?show[date_start]=2014-03-15&show[period]=7&show[pokoje]=3&show[arrival]=SAB. Seiser Alm -Val Gardena (Dolomity), wybieram się tu http://www.residencemagdalena.com/en/Default.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 6 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Odpoczywacie od nart jeżdżąc na desce:confused::: 10 lat jazdy na dwóch deskach a teraz stwierdziłem że póki człowiek w sile wieku spróbuje czegoś innego choć dobrze wiem że do nart wrócę. możesz rozwinąć skrót B.T ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 10 lat jazdy na dwóch deskach a teraz stwierdziłem że póki człowiek w sile wieku spróbuje czegoś innego choć dobrze wiem że do nart wrócę. możesz rozwinąć skrót B.T ?? biura turystyczne biuro turystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 10 lat jazdy na dwóch deskach a teraz stwierdziłem że póki człowiek w sile wieku spróbuje czegoś innego choć dobrze wiem że do nart wrócę. możesz rozwinąć skrót B.T ?? Biuro Turystyczne. Konkretnie ,,OLIMP'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqn Napisano 7 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Panowie, dzisiaj przeglądałem oferty wyjazdów do Włoch z tym że trafiłem też na kilka opinii że w 3-4 tygodniu marca Włochy są mniej atrakcyjne dla narciarzy niżeli Austria ponieważ są gorsze warunki w tym okresie ze względu na wyższe temperatury. Zgadza się ?? Mogę prosić o opinię ?? P.S: Snowtrex - zna ktoś to biuro ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 P.S: Snowtrex - zna ktoś to biuro ? Pozdrawiam Sprawdzone byłem z nimi kila razy również w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Teraz to już nie wybiorą nic - za dużo odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Słuchaj moja rada jest prosta w marcu nie masz dzikich tłumów i zawsze kilka dni przed znajdziesz region gdzie chcesz pojechać ze śniegiem i idealnymi warunkami ja rok temu byłem w VdS a rok wczesniej S-F-L - BYŁO IDEALNIE dla mnie skończyło się rezerwowanie kilka miesięcy wcześniej bo w moim przypadku nie ma to sensu , tam kryzys również jest i zawsze znajdziesz kwaterę ( bliżej lub dalej od stoków ) Jak Italia popłynie to pojedziesz do Austrii - kilka dni przed wyjazdem - analiza warunków i pogody i w drogę :laughing: czekaj do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi