mifilim Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 (edytowane) Za oknem coraz więcej zielonego :więc jednak zrobię małe wspominki zeszłego tygodnia. Nie jeździłem przeszło 3 m-ce więc powiedziałem dość:stupid:. Podpięliśmy się do ekipy z KRK (Gajowy), wyjazd ok 10 wieczorkiem, zbieranie ludzi i o 9:30 jesteśmy w gondoli Gailslachkogl w… Sölden. Miła niespodzianka bo właśnie tam pierwotnie chciałem uderzyć. Cóż..pełnia zimy u góry, warun super, lampa i temperatura wiosenna. Zero stania w kolejkach itd. Nie będę się rozpisywał bo inni to już robili. Oczywiście chciałem zobaczyć jak najwięcej więc tradycyjnie dylematy wewnętrzne – jechać dalej czy zostać bo fajnie. Niżej, na południowych stokach, oczywiście jest oczywiście miękko ale wyżej jest super i stoki trzymają. Objeżdżam po kolei trasy na Gailslachkogl. Aparat padł więc foty tylko z komórki :frown:: chłopaki ze śląska polecają hauswurst mit sauerkraut und knödel Edytowane 21 Kwiecień 2015 przez mifilim 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 (edytowane) część 2 Następnie udajemy się w prawo i zwiedzamy „Jochy”. Jest nadal super. Tutaj dużo łatwych tras ale też i czarne się znajdą. Ale nadchodzą chmurki więc dajemy dalej w stronę lodowca Rettenbach i dalej tunelem na Tiefenbach gdzie dopada nas śnieg i średnia widoczność. Wracamy powoli i gdy jesteśmy na niebieskiej 33 słonko znów wychodzi - rewelacja. Nie mamy czasu na widokową 30-kę - wijącą się na dnie doliny więc dajemy na Rotkogljoch i na dół długaśną 11-ką (piękne dożynki) i znów na Gailslachkogl. Super dzień. Do samochodu i kierunek Ischgl:biggrin:. Nie powiem nic odkrywczego - ośrodek topowy. Wysokości powyżej 3000 m, lodowce i zróżnicowane trasy (a takie miejscówy lubię bardzo) gwarantują, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i raczej nuda tu nie grozi. Ja jestem zachwycony :angel: i musze tam wrócić Edytowane 20 Kwiecień 2015 przez mifilim 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Michał mało... ...więcej opisów poproszę Czytałem na forum, że Ischgl to słabe jest... Dzięki - sezon późno zacząłeś ale walczysz! Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Michał mało... ...więcej opisów poproszę Czytałem na forum, że Ischgl to słabe jest... Dzięki - sezon późno zacząłeś ale walczysz! Brawo. Od opisów to mamy tutaj takiego jednego miszcza :biggrin: A w temacie Ischgl to już boje się napisać nawet jedno zdanie :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Ischgl cz. 1 Mariusz już napisał wszystko co było do napisania o Ischgl, więc ja tylko pare słów :stupid: Mieszkamy w Kappl co by nie płacić x2. Dom na słusznej wysokości więc i widoki spoko :biggrin: Rano podjeżdżamy pod nową kolejkę Pardatschgratbahn, zakup skipassów (164 za 4 dni :eek:) i w górę. Gondolka robi wrażenie. Na szczycie Pardatschgrat Dajemy na dół do centralnego punktu czyli Idalp. Tutaj spotyka się wiele tras, w większość tym łatwych dla początkersów i robi się tłoczno. Strach pomyśleć co tutaj dzieje się w sezonie.:eek: Kręcimy się trochę po Idalp ale tsza spadać dalej. Dajemy na Greitspitze i w prawo na dół (fajna widokowa czerwona 15 i potem świetna 22 niebieska). Potem w góre na Palikota (Palinkopf :biggrin:) i trasą 41 do gondoli. Tutaj najpierw dojazdówka a potem ...jest fajnie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 (edytowane) Ischgl cz. 2 Wreszcie w oddali widzę to, co mi się zawsze marzyło czyli traska czerwona 42 Dajemy do gondoli. Też pachnie nowością :biggrin: Edytowane 21 Kwiecień 2015 przez mifilim 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Nie powiem nic odkrywczego - ośrodek topowy. Wysokości powyżej 3000 m, lodowce i zróżnicowane trasy (a takie miejscówy lubię bardzo) gwarantują, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i raczej nuda tu nie grozi. Ja jestem zachwycony :angel: i musze tam wrócić a ile osób sie dziwi że potrafię być tam kilka razy w sezonie :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Na tej kiełbasie to Ty Michał możesz śmigać i na stokach powyzej 4000m! @jodkowi także się nie dziwię, Solden- ośrodek super. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 (edytowane) Czyżbyśmy byli na tym samym wyjeździe? Edytowane 21 Kwiecień 2015 przez fafek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 21 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Czyżbyśmy byli na tym samym wyjeździe? na to wychodzi Maciek :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 21 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 ischgl cz.3 Pierwszego dnia kręcimy się głównie po prawej stronie ośrodka. Czerwona 42, 41, 40 , czarne 20 i 21 itd. wszystkie fajne :biggrin:. Generalnie okolice Palinkopf i Greitspitz. Jest super, lampa, u góry twardo. z lewej czy z prawej? znów tłumy na trasach :biggrin: W kolejnych dniach ogarniamy pozostałą część ośrodka. Niestety przez cały wyjazd lampa :stupid: Na dole jest za ciepło :eek: Po stronie Szwajcarskiej: w tle fajna cz. 70 i nieb. 64. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 21 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 ischgl cz.4 widok na "zagłębie tras" po stronie szwajcarskiej. W tle czer. i nieb. 69. Dzieciaki tłuczą tu giganta. Szkoda było patrzeć. . widok w drugą stronę i kolejne fajne traski czerwone 65, 66, 67, 76. zatrzymujemy się by podziwiać kolesi poza trasą. Zejdzie lawina czy nie ? Jeden miał pech i jego narta powoli udaje się na dół bez niego w temacie lawin - 3 stopień i sami doświadczamy jak realne jest zagrożenie + widzimy/słyszymy jak strzelają pora na małe żeberko Znów okolice Idalp. Scena dla 30 Seconds to Mars gotowa. Koncert już 02.05.15. Tłok na skrzyżowaniach. Klasyczne dożynki i powrót na sam dół. Trasa 13 + 1 = 11 km zjazdu Jeździmy do 17 w środę, na parkingu szybka zmiana ubrań i już o 6:00 jestem w łóżku. Wyjazd marzenie - luz i hardcore jednocześnie. To lubię. Pozdrawiam chłopaki. You know who you are. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 Dzięki Michale za fotki z Ischgl... ...ehhh - pięknie! Co do tras - mamy ten sam gust jak mniemam :wink: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 21 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2015 (edytowane) Co do tras - mamy ten sam gust jak mniemam :wink: Pozdrawiam jest to możliwe :wink: ale ja nie taki chojrak jak ty :sorrow: PS Dzięki za wskazówki :biggrin: Edytowane 21 Kwiecień 2015 przez mifilim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi