Tytus Atomicus Napisano 13 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Co do tematu, to jest (chyba) zgodne z prawem, jeśli mieszkańcy Zakopca płacą podatki i część tych podatków idzie na TPN (podobnie jest w Wa-wie z biletami komunikacji). A czy przypadkiem TPN nie jest finansowany z budzetu centralnego? Wtedy wchodzi w gre czesc moich podatkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 pamietaj popyt/podaż kształtuje cenę...... do Ischgl jest z Polski 1000km ...... ja nie pojechałem przez dwa tygodnie na kasprowy bo nie było miejsc online ani na sobotę ani na niedzielę przed godziną 11 rano .... A ja kupiłem bilet na pierwszy wagon, jadąc w autobusie, przez telefon, o 19:00 dnia poprzedniego : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Nie do końca związane z tematem, ale z tytułem jak najbardziej. Co sądzicie o tym? "W ostatnich latach były sezony, w których kolejka krzesełkowa w Kotle Goryczkowym w ogóle nie ruszyła albo działała zaledwie przez kilka tygodni. I na to PKL ma sposób - rzucając propozycję sztucznego naśnieżania w rejonie rezerwatu. Tyle że w praktyce takie rozwiązanie oznaczałoby wyłączenie tego obszaru z ochrony w ramach TPN." Czy Kocioł Goryczkowy jest w rezerwacie? Zobaczymy czy rzeczywiście coś się zmieni. http://m.krakow.wyborcza.pl/krakow/1,106511,19778423,przyroda-nie-wytrzyma-takiej-zmiany-komentarz.html PS Obawiam się trochę o merytoryczną dyskusję bez polityki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 19 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Wracajac do tematu - przyjrzalem sie biletom jednorazowym na krzeselko 'Goryczkowa/Gasienicowa', i one tez zawieraja oplate parkowa. Czyli kupujac powiedzmy 4 bilety placimy czterokrotnie za bilet wstepu (i do tego to co na dole przy wyjsciu z Kuznic, albo w bilecie wjazdowym kolejka na Kasprowy). Imho - niezgodne z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 pamietaj popyt/podaż kształtuje cenę...... do Ischgl jest z Polski 1000km ...... ja nie pojechałem przez dwa tygodnie na kasprowy bo nie było miejsc online ani na sobotę ani na niedzielę przed godziną 11 rano .... Tiaa... tylko po kiego grzyba kupować online? Przykładowo w sobotę było tak: 8.00 wyjście z kwatery 8.10 melduję się w Kuźnicach pod kasą 8.20 startuję wagonem na górę No, ale kolejki Paanie... :tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 19 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Bardzo prosze o powrot do tematu watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 21 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Przyjrzalem sie biletom na pojedyncze wjazdy krzeselkiem na Goryczkowej. Zawieraja 'oplate za udostepnienie obszaru TPN'. Wyglada na to, ze kupujac pojedyncze bilety na 'krzeselko' tez po raz kolejny placimy oplate parkowa. Przy 4 biletach - czterokrotny bilet wstepu do TPN. Plus oczywiscie to co placimy przy wyjsciu z Kuznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 21 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 I jeszcze jedno - czy mi sie wydaje, czy w ubieglym, 2015 roku placac za dzienny lub dwudniowy skipass mozna bylo wielokrotnie (w ciagu dnia) korzystac z kolejki na Kasprowy? Obecnie nie widze takich biletow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 I jeszcze jedno - czy mi sie wydaje, czy w ubieglym, 2015 roku placac za dzienny lub dwudniowy skipass mozna bylo wielokrotnie (w ciagu dnia) korzystac z kolejki na Kasprowy? Obecnie nie widze takich biletow. W tamtym sezonie było to wliczone w skipass za 135zł, W tym sezonie obejmuje to skipass (no limit) za 149zł... Tylko przez krótki czas tej zimy można było swobodnie zjechać do Kuźnic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 21 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 O, dzieki. A gdzie sa wyszczegolnione te wszytskie skipassy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Wcześniej było to u nich na stronie, ale teraz jak patrzę to tego nie ma. Ale znalazłem na innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 21 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 O, dzieki. O to mi chodzilo. Brak czytelnej oferty - to kolejny zarzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi