mikegolf Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2019 Witam, mam problem z widzeniem "kształtu" śniegu kiedy nie ma pełnego, bezpośredniego słońca. O ile jeszcze coś widzę kiedy trasa jest po bokach osłonięta np lasem, o tyle wyjeżdzając na otwartą przestrzeń zaczynam widzieć przed sobą białą plamę - wszelkie muldy i inne szczegóły wyłaniają mi się tuż przed nartami, lub dopiero czuję je pod nogami Czy w takiej sytacji gogle z polaryzacją by pomogły? Rozważam zakup gogli z polaryzacja i fotochromem, np firmy Arctica, stąd pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekas Napisano 24 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2019 Mam ten sam problem Mam gogle Arctica z fotochromami nic to nie daje. Poza tym fotochromy zbyt wolno i zbyt mało się rozjaśniają. Chyba pozostaje tylko zakup gogli z przezroczystą szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 Na rozproszone światło to mało co pomaga ale lepiej spisują się z polaryzacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi