strokers Napisano 21 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 Czesc Potzebuje porady dotyczacych dlugosci nart, do tej pory korzystalem z wypozyczalni ale potrzebuje cos swojego. W wypozyczalniach widze ze preferuja narty do brody czyli u mnie wychodzi to jakies 160cm natomiast wg. kalkulatorow bardziej idzie to w strone 175-177 cm. Doradzcie co wybrac aby dalej sie doskonalic w jezdzie. 1. Płeć - M 2. Wiek - 40 3. Waga - 87 4. Wzrost - 186 5. Na nartach jeżdżę od 5 sezonów, ( 3 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 4 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - ROSSIGNOL ALIAS 80 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - blizard RTX power 160 (ostatnio takie dali mi w wypozyczalnii jezdzilo mi sie calkiem ok) 9. Preferuję styl jazdy (krótkim lub średnim skrętem, sportową, po przygotowanych stokach) - na przygotowanych stokach, na razie moj styl to po prostu zjechac bez wywrotki - staram sie nie pluzyc ale na czerwonej trasie nie zjade niestety bez pluzenia. Na niebieskich staram sie "zarzucac" biodrem i prowadzic narty rownolegle ale nie jest to jazda na krawedziach, w zakretach mam wrazenie ze zamiast jechac na krawdzi to zgarniam nartami snieg. 10. Upatrzyłem sobie narty - blizard RTX power (widze ze dostepne sa w rozmiarach 160 167 i 174) 11. Mój budżet na narty to około - uzywane 600 zł - 700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 Godzinę temu, strokers napisał: Czesc Potzebuje porady dotyczacych dlugosci nart, do tej pory korzystalem z wypozyczalni ale potrzebuje cos swojego. W wypozyczalniach widze ze preferuja narty do brody czyli u mnie wychodzi to jakies 160cm natomiast wg. kalkulatorow bardziej idzie to w strone 175-177 cm. Doradzcie co wybrac aby dalej sie doskonalic w jezdzie. 1. Płeć - M 2. Wiek - 40 3. Waga - 87 4. Wzrost - 186 5. Na nartach jeżdżę od 5 sezonów, ( 3 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 4 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - ROSSIGNOL ALIAS 80 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - blizard RTX power 160 (ostatnio takie dali mi w wypozyczalnii jezdzilo mi sie calkiem ok) 9. Preferuję styl jazdy (krótkim lub średnim skrętem, sportową, po przygotowanych stokach) - na przygotowanych stokach, na razie moj styl to po prostu zjechac bez wywrotki - staram sie nie pluzyc ale na czerwonej trasie nie zjade niestety bez pluzenia. Na niebieskich staram sie "zarzucac" biodrem i prowadzic narty rownolegle ale nie jest to jazda na krawedziach, w zakretach mam wrazenie ze zamiast jechac na krawdzi to zgarniam nartami snieg. 10. Upatrzyłem sobie narty - blizard RTX power (widze ze dostepne sa w rozmiarach 160 167 i 174) 11. Mój budżet na narty to około - uzywane 600 zł - 700 zł Wspomniana narta to raczej tanie na mielone, co do długości w tego typu narcie przy twych parametrach raczej dłuższa niż krótsza, kalkulator mądry jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strokers Napisano 21 Luty 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 Dziekuje za odpowiedz wiadomo ze to narta budrzetowa - marketowa ale chyba dla mnie z moimi umiejetnosciami za wiele nie potrzeba a potrzebuje swoich nart zeby nie bawic sie w wypozyczalnie tylko po prostu poswiecic wiecej czasu na stoku na doskonalenie. Czyli co bys polecal? 167 czy 174? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 21 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2022 Znajdź w swoim budżecie narty z rdzeniem drewnianym w długości max -10 od wzrostu, szerokość pod butem ok. 70mm i promień skrętu około 15-16m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strokers Napisano 22 Luty 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2022 (edytowane) Cytat Znajdź w swoim budżecie narty z rdzeniem drewnianym w długości max -10 od wzrostu, szerokość pod butem ok. 70mm i promień skrętu około 15-16m. Dzieki za podpowiedz znalazlem takie, https://nartykrakow.pl/product-pol-13123-NARTY-UZYWANE-NORDICA-DOBERMANN-SPITFIRE-CRX-18-19-Marker-TP2-10-168-cm-NR8654.html?query_id=1 myslisz ze bada ok? Edytowane 22 Luty 2022 przez strokers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 22 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2022 Spoko tylko trochę krótkie, szukałabym > 170cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strokers Napisano 22 Luty 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2022 11 minut temu, zając napisał: Spoko tylko trochę krótkie, szukałabym > 170cm no to sa takie same ale 174 https://nartykrakow.pl/product-pol-13126-NARTY-UZYWANE-NORDICA-DOBERMANN-SPITFIRE-CRX-18-19-Marker-TP2-10-174-cm-NR8664.html?query_id=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 22 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2022 No to bierz chyba że stan techniczny będzie kiepski albo znajdziesz coś co Ci przypadnie wizualnie bardziej do gustu w parametrach o jakich pisaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 22 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2022 Dziwna narta, nie ma jej w katalogu Nordica na ten sezon. A w różnych miejscach jest do kupienia. Robili pod jakąś sieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2022 33 minuty temu, Chertan napisał: Dziwna narta, nie ma jej w katalogu Nordica na ten sezon. A w różnych miejscach jest do kupienia. Robili pod jakąś sieć? Oni mają często w ofercie używanych nart jakieś takie "poza katalogowe"...może z wypożyczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strokers Napisano 22 Luty 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2022 21 minut temu, Lexi napisał: Oni mają często w ofercie używanych nart jakieś takie "poza katalogowe"...może z wypożyczalni Raczej tak czytałem o innych modelach gdzie były blizniacze narty o innym oznaczeniu specjalnie na kraje alpejskie dla wypożyczalni więc pewnie tu też tak może być. Dzieki za porady narty kupione zobaczymy moze uda mi się w tym sezonie jeszcze przetestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 22 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2022 Zamiast nart trzeba było sobie kupić buty z flex 100-120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi