Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

problem z wiązaniem do freerida -bobic, JC ?

mysiauek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakupiłem Sugar Daddy i chciałbym dołożyć wiązanie inne niż ciężki atomic.

Gdzie w Polsce można kupić jakiekolwiek wiązanie ze skistopami do takiej narty (przypominam,że w najwęższym miejscu toto ma 99mm) ?

Chętnie zakupiłem bym Naxo lub Fritschi, ale za cholere nie mogę znaleźć PL sklepu z takimi wiązaniami.

problem z wiązaniem do freerida -bobic, JC ?

Z tego co sobie mysle, to mozna zamontowac chyba prawie wszystkie wiazania, a tylko przelozyc zwyklego skistopa na fat breka.

Ale to tylko przypuszczenia ;)

I do JC i do Bobicia .

Powiem to tak:

kosztowały 799pln i chcę zobaczyć jak się na tym jeździ.

W zeszłym sezonie zwiedziłem Pilsko z paru stron, Magure przez Rogacz, Babią i pare innych. Niestety na piechotę wieć podejścia czasem mnie zabijały.

Dodając do tego R10.20 na plecach z jedzonkiem i bukłaczkiem . . .

Dlatego zastanawiam się nad jakimś wiązaniem do podchodzenia, które byłoby stabilne przy zjeździe.Doczytałem, że Naxo - jeśli się nie rozssypie :) - jest najstabilniejsze i nie "telepocze" sie.

Zależy mi na lekkości całego zestawu, a powiedziano mi, że turówki są lżejsze od zwyłych wiązań.

Dalej zastanawiam się, co będzie na trasie :) ale jestem dobrej myśli.

Długi skręt, duże i średnie prędkości.

Zakup R10.20 też wszyscy odradzali a okazała się hmmm ... świetną nartą dla mnie, której pozbędęsię z bólem serca.

Bobic czy jesteś w stanie załatwić skistopy w wersji FAT do jakiś wiązań ?

Albo wiązania z już założonymi skistopami w odpowiedniej szerokości ?

Co polecasz żeby mieć jak najlżejszy zestaw (z tego powodu raczej płyta odpada) ?

Pozdrawiam.

---> Do lepki

R10.20 był świetny- każda trasa, każda prędkość, pewność i trzymanie.

Oczywiście krótki skręt nie wchodził w grę :) ale nie o to każdemu chodzi.

Natomiast w cięzkim śniegu jednak się zapadał przy niskich prędkościach.

Co do wagi: parę skoczków (małyc skoków) zaliczyłem i trudno było wykonać chociażby mała ewolucję. Porównanie miałem do teneighty z jakimś salomonem s 810.

Nie biegam na zawodach, a jeżdżę tylko dla przyjemności bez patrzenia na styl i jak wyglądam na stoku :)

Interesuje mnie tylko i jedynie współczynnik przyjemności.

Zastanawiam się jeszcze czy interesuje mnie chodzenie na nartach - nie stać mnie niestety na wiązania za 800pln :(

Natomiast czy można zamontować ten skistoper przed normalnym wiązaniem ?

Myślę o wyjeciu normalnego skistopa z wiązania (kupiłbym jakieś za 2-3 stówki) i z przodu dołozyłbym ten nowy fat.

Kolejne pytanie: jak będą się spisywały wg. Ciebie na trasie Sugar Daddy ?

pozdrawiam.

michal

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...