mysiauek Napisano 10 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2006 Witam, zakupiłem Sugar Daddy i chciałbym dołożyć wiązanie inne niż ciężki atomic. Gdzie w Polsce można kupić jakiekolwiek wiązanie ze skistopami do takiej narty (przypominam,że w najwęższym miejscu toto ma 99mm) ? Chętnie zakupiłem bym Naxo lub Fritschi, ale za cholere nie mogę znaleźć PL sklepu z takimi wiązaniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 10 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2006 problem z wiązaniem do freerida -bobic, JC ? Z tego co sobie mysle, to mozna zamontowac chyba prawie wszystkie wiazania, a tylko przelozyc zwyklego skistopa na fat breka. Ale to tylko przypuszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2006 problem z wiązaniem do freerida -bobic, JC ? A gdzie będziesz na tym jeździł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Listopad 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2006 I do JC i do Bobicia . Powiem to tak: kosztowały 799pln i chcę zobaczyć jak się na tym jeździ. W zeszłym sezonie zwiedziłem Pilsko z paru stron, Magure przez Rogacz, Babią i pare innych. Niestety na piechotę wieć podejścia czasem mnie zabijały. Dodając do tego R10.20 na plecach z jedzonkiem i bukłaczkiem . . . Dlatego zastanawiam się nad jakimś wiązaniem do podchodzenia, które byłoby stabilne przy zjeździe.Doczytałem, że Naxo - jeśli się nie rozssypie - jest najstabilniejsze i nie "telepocze" sie. Zależy mi na lekkości całego zestawu, a powiedziano mi, że turówki są lżejsze od zwyłych wiązań. Dalej zastanawiam się, co będzie na trasie ale jestem dobrej myśli. Długi skręt, duże i średnie prędkości. Zakup R10.20 też wszyscy odradzali a okazała się hmmm ... świetną nartą dla mnie, której pozbędęsię z bólem serca. Bobic czy jesteś w stanie załatwić skistopy w wersji FAT do jakiś wiązań ? Albo wiązania z już założonymi skistopami w odpowiedniej szerokości ? Co polecasz żeby mieć jak najlżejszy zestaw (z tego powodu raczej płyta odpada) ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepki Napisano 13 Listopad 2006 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2006 I do JC i do Bobicia . Stoper do FAT za 170 pln popatrz sobie na http://www.mikstur.pl/ R10.20 sa zajebiste, Sugar Daddy tez, ale to zupelnie inna narta, na stok nie ma sensu. Naxo nie kupuj! Wystarcza Diamiry Explorer Zreszta po co sie tak przejmujesz ciezarem, na czas w zawodach biegasz? lepki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Listopad 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2006 ---> Do lepki R10.20 był świetny- każda trasa, każda prędkość, pewność i trzymanie. Oczywiście krótki skręt nie wchodził w grę ale nie o to każdemu chodzi. Natomiast w cięzkim śniegu jednak się zapadał przy niskich prędkościach. Co do wagi: parę skoczków (małyc skoków) zaliczyłem i trudno było wykonać chociażby mała ewolucję. Porównanie miałem do teneighty z jakimś salomonem s 810. Nie biegam na zawodach, a jeżdżę tylko dla przyjemności bez patrzenia na styl i jak wyglądam na stoku Interesuje mnie tylko i jedynie współczynnik przyjemności. Zastanawiam się jeszcze czy interesuje mnie chodzenie na nartach - nie stać mnie niestety na wiązania za 800pln Natomiast czy można zamontować ten skistoper przed normalnym wiązaniem ? Myślę o wyjeciu normalnego skistopa z wiązania (kupiłbym jakieś za 2-3 stówki) i z przodu dołozyłbym ten nowy fat. Kolejne pytanie: jak będą się spisywały wg. Ciebie na trasie Sugar Daddy ? pozdrawiam. michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi