Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Już działają: Jaworzyna Krynicka i Śnieżnica

bartoszk

Rekomendowane odpowiedzi

Na Jaworzynie nie jest podobno rewelacyjnie śniegowo ( ale tylko słyszałem bo nie byłem) Nic nie wiem natomiast o Śnieżnicy - nie mam daleko i chętnie bym się jutro wybrał. Wie ktoś coś więcej? Albo macie informacje co jeszcze działa lub będzie działać jutro i śniegowo jest ok (Polska lub Słowacja)?

Pozdrawiam

na stronie podaja ze sniegu jest od 40-70cm. w co nie wierze, a przynajmniej w to 70. Jeżeli w wyżej położonym Małe Ciche (gdzie śnieg leży już dłużej niż w kasinie i ktore wczesniej zaczelo nasnierzanie) jest od 20-60cm a na szczycie Jaworzyny -1114m.n.p.m jest 40cm, to malo prawdopodobne jest, ze na wysokosci ok. 850m.n.p.m - gdzie miesci sie gorna stacja krzeselka w kasinie jest go az 70cm. Patrzac wstecz na poprzedni sezon w kasinie czesto na stronie podawano, ze sniegu jest od 30-60cm, gdy w rzeczywistosci przetarcia byly juz na samym poczatku trasy - przy szczycie.

No ale cóż, ważne ze otwarli i mozna bylo sie rozgrzac przed sezonem.

Moze ktos byl i wie jakie warunki i jak przygotowany stok...?

Jaworzyna

Hmm, jak dla mnie warunki na Jaworzynie sa calkiem dobre. Ja jezdzilem dzis do 15 i trasy II i III trzymaly sie calkiem dobrze.

Nawet (na wlasne ryzyko) zjechalem zamknieta I na sam dol i nie stwierdzilem jakis ubytkow w slizgu.

Na gorze naprawde mozna pojezdzic, bo nawet kolejki nie byly jakies duze - tak na 10 min (w porywach do 15, zwlaszcza na II).

Moj ojciec, ktory jest bardzo wybredny jezeli chodzi o warunki, tez byl zadowolony (co nie zdaza sie czesto).

No i ta pogoda - miodzio:D

Śnieżnica w Kasinie

na stronie podaja ze sniegu jest od 40-70cm. w co nie wierze, a przynajmniej w to 70

coś mi nie wyszło z tym cytatem - blondynki tak mają :-)

I słusznie ! Byłam tam wczoraj po 16 i mimo pracujących armatek - porażka. Muldy po kolana, przetarcia i trawa na wierzchu, wystające korzenie i kamienie. Dość malowniczo wyglądały iskry sypiące się spod nart :( . Reasumując - szkoda czasu, kasy i nart :(

Na stronie glownej stacji Snieznica w Kasinie jest informacja:

Pokrywa śnieżna: 40-70 cm

Parking gratis !!!

Inne atrakcje !!!

Hahahahaha, jaki k..... parking, tam praktycznie parkingu nie ma:eek:

Z tych "innych atrakcji" to chyba slabo przygotowany stok i tlum na trasie:eek:

A z ta pokrywa sniezna to taki chyba zart, maja chlopaki poczucie humoru:p