Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

AMC 76 czy HEAT RED ??? POMOCY !

Silkroad

Rekomendowane odpowiedzi

mam dylemat co do wyboru nart czy Red Heat czy AMC 76 a może RX6 - jeżdżę głownie po przygotowanych alpejskich trasach ... chociaż po południami trochę z muldami a czasami późną wiosną na mokrym śniegu. Do tej pory przez 3 lata szkolenia swoich umiejętności jeździłem na RX2 ale w tym sezonie okazały się za słabe ( mimo iż, były doskonale serwisowane ) przesiadłem się na chwilę na AMC 73 kolegi i byłem zachwycony. Czułem się jakbym jechał czołgiem przez las - żadna mulda czy nie równość nie miała szans. Teraz kiedy planuje zakup to w zależności od sklepu polecają AMC lub serię HEAT jako bardziej dynamiczną . Technicznie mam jeszcze do poprawienia i nie jestem jakimś tam sportsmenem ;-) który regularnie odwiedza siłownie. Mam 178 cm i wagę około 85 kg. POMOCY !

hmmm ....nie otrzymałem odpowiedzi od forumowiczów ... :-( szkoda !

Po za jedną za co dziękuję.

mimo wszystko może komuś przyda się moja opinia - zdecydowałem się kupić model z tego sezonu 2007/2008 AMC 76 z FX12 za 1150 zł. Uważam że, seria HEAT to taki kompromis między AMC a serią RX FIRE - ja nie lubie kompromisów i uznałem, że jak będę chciał poszaleć na sportowo to kupie drugą parę nart serii RX FIRE. Na tą chwilę miałem sporo radości z "rozprawiania" się z muldami i nierównościami na stokach jeżdządz przez chwię na AMC. W przyszłym roku Fischer zastępuje AMC serią FUSE czy jakośc tak ale widząc przyszłoroczną serię FUSE 70 , 73, 76 to różnice chyba tylko w nazwie i szacie graificznej szaro-grafitowo-czarna.

hmmm ....nie otrzymałem odpowiedzi od forumowiczów ... :-( szkoda !

Po za jedną za co dziękuję.

mimo wszystko może komuś przyda się moja opinia - zdecydowałem się kupić model z tego sezonu 2007/2008 AMC 76 z FX12 za 1150 zł. Uważam że, seria HEAT to taki kompromis między AMC a serią RX FIRE - ja nie lubie kompromisów i uznałem, że jak będę chciał poszaleć na sportowo to kupie drugą parę nart serii RX FIRE. Na tą chwilę miałem sporo radości z "rozprawiania" się z muldami i nierównościami na stokach jeżdządz przez chwię na AMC. W przyszłym roku Fischer zastępuje AMC serią FUSE czy jakośc tak ale widząc przyszłoroczną serię FUSE 70 , 73, 76 to różnice chyba tylko w nazwie i szacie graificznej szaro-grafitowo-czarna.

Hmmm ja osobiście postrzegam to trochę inaczej bo jeździłem na paru Heatach. Żadna z nich nie jest żadnym kompromisem.

Narty są dużo fajniejsze od AMC. Dają więcej przyjemności z jazdy i mają w sobie więcej życia. Szkoda, że nie można zamieszczać smsów - wkleiłbym parę od klientów. Zwykle pojawiały się tam słowa: REWELACJA.

Z serii Fire jeździłem tylko na jednej narcie HOT FIRE i uważam ją za kompletną rewelkę i odjazd do kwadratu.

Nie wiem czy zdecydowałbyś się kiedykolwiek na zakup AMC gdybyś wcześniej spróbował Heata - któregokolwiek.

1150 za AMC76 ? IMHO sporo, ale takie nasze polskie realia.

Ponieważ sprzedałem już wszystkie narty i nie mam nic i nie będę się reklamował, więc mogę napisać: White Heata kupiłem za 550pln, Pure Heata za 570pln, Cool Heat za 690pln. To wszystko w przeliczeniu z ojro, razem z przesyłką, z FS10.

Piszę to jako rada dla userów tego forum. Trzeba tylko poszukać, policytować, a spokojnie można znaleźć okazje.

już zamówiłem ale zmieniłem zdanie he he he COOL HEAT

Wybórł padł na COOL HEAT a nie na AMC76 czy RED HEAT. Rozmawiałem z testerami fischera i przy moich parametrach oraz umiejętnościach ( które doskonale ) padło na COOL HEAT i tak juz chyba zostanie ;-)

Wybórł padł na COOL HEAT a nie na AMC76 czy RED HEAT. Rozmawiałem z testerami fischera i przy moich parametrach oraz umiejętnościach ( które doskonale ) padło na COOL HEAT i tak juz chyba zostanie ;-)

Szczerze?

Znam gościa 178cm, 74g, ktoremu lepiej jeździło się na White Heatach niż na Cool Heatach :)

I takie to przymierzanie przez testerów.

Wypozyczyć, pojeździć i dopiero się decydować.

A sprawdź sobie przed zakupem jeszcze ceny u skibilka.

Wymiary narty COOL HEAT sa podobne do AMC 76 ale jak powiadają mają więcej dynamizmu i bardziej trzymają krawędzie i to taki AMC na stoki bardziej niż poza trasę . Seria Heat pasuje mi do osobowości ;-)

polecam ten klip na http://www.fischer-ski.com/en/heatandfire/

Cena COOL HEAT z wiązaniami FX12 to 1300 zł. - chyba dobra o u bilka ostatnio coś drogo ...

Cool Heat ma już w deskach tzw. dziury powietrzne co dodaje jej lekkości .

mysiauek - ten twój komentarz spowodował, że jeszcze raz przemyślałem sprawę ;-) z tymi amc . Dzwoniłem do testerów z DEMO STATION FISCHER RAJBI Szczyrk.

Mała podpowiedź:

najtaniej jest na aukcjach kończących się rano i w południe :)

Poza tym, mam wrażenie, że nie korzystają (a przynajmniej nie wszyscy) ze snipa (wersja niemiecka: DER SNAJPER buahaha :P ).

Trzeba plicytować i probówać a na pewno coś się trafi w końcu.

Rzuć okiem na AMC73 z zeszłego sezonu z czarnej limitowanej serii bodajże o nazwie Gstaad :)

I to wszystko: w razie pytań - PM :)

http://cgi.ebay.de/Fischer-AMC-73-exk-Edition-Gstaad-Bind-FS10-NEU-FA628_W0QQitemZ290203555312QQihZ019QQcategoryZ141971QQcmdZViewItem