Silkroad Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 mam dylemat co do wyboru nart czy Red Heat czy AMC 76 a może RX6 - jeżdżę głownie po przygotowanych alpejskich trasach ... chociaż po południami trochę z muldami a czasami późną wiosną na mokrym śniegu. Do tej pory przez 3 lata szkolenia swoich umiejętności jeździłem na RX2 ale w tym sezonie okazały się za słabe ( mimo iż, były doskonale serwisowane ) przesiadłem się na chwilę na AMC 73 kolegi i byłem zachwycony. Czułem się jakbym jechał czołgiem przez las - żadna mulda czy nie równość nie miała szans. Teraz kiedy planuje zakup to w zależności od sklepu polecają AMC lub serię HEAT jako bardziej dynamiczną . Technicznie mam jeszcze do poprawienia i nie jestem jakimś tam sportsmenem ;-) który regularnie odwiedza siłownie. Mam 178 cm i wagę około 85 kg. POMOCY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2008 Ja bym wybrał tańszą. Porównaj cenę sklepową do tych z ebay.de Może być, że za zeszłoroczną AMC76 dasz 500pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silkroad Napisano 4 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2008 hmmm ....nie otrzymałem odpowiedzi od forumowiczów ... :-( szkoda ! Po za jedną za co dziękuję. mimo wszystko może komuś przyda się moja opinia - zdecydowałem się kupić model z tego sezonu 2007/2008 AMC 76 z FX12 za 1150 zł. Uważam że, seria HEAT to taki kompromis między AMC a serią RX FIRE - ja nie lubie kompromisów i uznałem, że jak będę chciał poszaleć na sportowo to kupie drugą parę nart serii RX FIRE. Na tą chwilę miałem sporo radości z "rozprawiania" się z muldami i nierównościami na stokach jeżdządz przez chwię na AMC. W przyszłym roku Fischer zastępuje AMC serią FUSE czy jakośc tak ale widząc przyszłoroczną serię FUSE 70 , 73, 76 to różnice chyba tylko w nazwie i szacie graificznej szaro-grafitowo-czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2008 hmmm ....nie otrzymałem odpowiedzi od forumowiczów ... :-( szkoda ! Po za jedną za co dziękuję. cierpliwości! nawet za kilka dni może się ktoś odezwać. to nie czat tylko forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2008 hmmm ....nie otrzymałem odpowiedzi od forumowiczów ... :-( szkoda ! Po za jedną za co dziękuję. mimo wszystko może komuś przyda się moja opinia - zdecydowałem się kupić model z tego sezonu 2007/2008 AMC 76 z FX12 za 1150 zł. Uważam że, seria HEAT to taki kompromis między AMC a serią RX FIRE - ja nie lubie kompromisów i uznałem, że jak będę chciał poszaleć na sportowo to kupie drugą parę nart serii RX FIRE. Na tą chwilę miałem sporo radości z "rozprawiania" się z muldami i nierównościami na stokach jeżdządz przez chwię na AMC. W przyszłym roku Fischer zastępuje AMC serią FUSE czy jakośc tak ale widząc przyszłoroczną serię FUSE 70 , 73, 76 to różnice chyba tylko w nazwie i szacie graificznej szaro-grafitowo-czarna. Hmmm ja osobiście postrzegam to trochę inaczej bo jeździłem na paru Heatach. Żadna z nich nie jest żadnym kompromisem. Narty są dużo fajniejsze od AMC. Dają więcej przyjemności z jazdy i mają w sobie więcej życia. Szkoda, że nie można zamieszczać smsów - wkleiłbym parę od klientów. Zwykle pojawiały się tam słowa: REWELACJA. Z serii Fire jeździłem tylko na jednej narcie HOT FIRE i uważam ją za kompletną rewelkę i odjazd do kwadratu. Nie wiem czy zdecydowałbyś się kiedykolwiek na zakup AMC gdybyś wcześniej spróbował Heata - któregokolwiek. 1150 za AMC76 ? IMHO sporo, ale takie nasze polskie realia. Ponieważ sprzedałem już wszystkie narty i nie mam nic i nie będę się reklamował, więc mogę napisać: White Heata kupiłem za 550pln, Pure Heata za 570pln, Cool Heat za 690pln. To wszystko w przeliczeniu z ojro, razem z przesyłką, z FS10. Piszę to jako rada dla userów tego forum. Trzeba tylko poszukać, policytować, a spokojnie można znaleźć okazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silkroad Napisano 5 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 już zamówiłem ale zmieniłem zdanie he he he COOL HEAT Wybórł padł na COOL HEAT a nie na AMC76 czy RED HEAT. Rozmawiałem z testerami fischera i przy moich parametrach oraz umiejętnościach ( które doskonale ) padło na COOL HEAT i tak juz chyba zostanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 Wybórł padł na COOL HEAT a nie na AMC76 czy RED HEAT. Rozmawiałem z testerami fischera i przy moich parametrach oraz umiejętnościach ( które doskonale ) padło na COOL HEAT i tak juz chyba zostanie ;-) Szczerze? Znam gościa 178cm, 74g, ktoremu lepiej jeździło się na White Heatach niż na Cool Heatach I takie to przymierzanie przez testerów. Wypozyczyć, pojeździć i dopiero się decydować. A sprawdź sobie przed zakupem jeszcze ceny u skibilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silkroad Napisano 5 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 Wymiary narty COOL HEAT sa podobne do AMC 76 ale jak powiadają mają więcej dynamizmu i bardziej trzymają krawędzie i to taki AMC na stoki bardziej niż poza trasę . Seria Heat pasuje mi do osobowości ;-) polecam ten klip na http://www.fischer-ski.com/en/heatandfire/ Cena COOL HEAT z wiązaniami FX12 to 1300 zł. - chyba dobra o u bilka ostatnio coś drogo ... Cool Heat ma już w deskach tzw. dziury powietrzne co dodaje jej lekkości . mysiauek - ten twój komentarz spowodował, że jeszcze raz przemyślałem sprawę ;-) z tymi amc . Dzwoniłem do testerów z DEMO STATION FISCHER RAJBI Szczyrk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 Mała podpowiedź: najtaniej jest na aukcjach kończących się rano i w południe Poza tym, mam wrażenie, że nie korzystają (a przynajmniej nie wszyscy) ze snipa (wersja niemiecka: DER SNAJPER buahaha ). Trzeba plicytować i probówać a na pewno coś się trafi w końcu. Rzuć okiem na AMC73 z zeszłego sezonu z czarnej limitowanej serii bodajże o nazwie Gstaad I to wszystko: w razie pytań - PM http://cgi.ebay.de/Fischer-AMC-73-exk-Edition-Gstaad-Bind-FS10-NEU-FA628_W0QQitemZ290203555312QQihZ019QQcategoryZ141971QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2008 Nie chcę za długiego posta robić, dlatego oddzielnego postanowiłem stworzyć : http://cgi.ebay.de/Fischer-AMC-76-All-Mountain-Touren-Ski-M-07-NEU-FA751d_W0QQitemZ290203541825QQihZ019QQcategoryZ141971QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi