Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jeszcze,jeszcze...

Rekomendowane odpowiedzi

Co, Łomnicę zamknęli, poważnie?! A reklamują jazdę do 11 maja! I to w dodatku za 100 koron/dzień! Psiakrew, wybierałam się tam na weekend. Zadzwonię tam jutro i dowiem się, czy może chwilowo? Na stronie nie ma nic o zamknięciu...:confused:

Co, Łomnicę zamknęli, poważnie?! A reklamują jazdę do 11 maja! I to w dodatku za 100 koron/dzień! Psiakrew, wybierałam się tam na weekend. Zadzwonię tam jutro i dowiem się, czy może chwilowo? Na stronie nie ma nic o zamknięciu...:confused:

http://www.holidayinfo.sk/pl-pl/summer/resorts/?id=99

27.4. - 11.5.2008, NA NARTY W MAJU DO ŁOMNICKEJ PRZEŁĘCZI

Na narty jeszcze w maju? W Łomnickiej przełęczy to możliwe. Bilet całodniowy na kolejkę gondolową tylko 100 Sk. Treba dokupić separatny bilet na kolejku na Skalnate pleso. Więcej informacji na www.tldtatry.sk. (Tel.: +421 903 11 22 00)

--------------------------------------------------------------------------------

12.5. - 18.5.2008, SKALNATÉ PLESO - REVÍZIA LANOVKY

Dovoľujeme si vás upozorniť na plánovanú technickú revíziu lanovej dráhy, ktorá sa uskutoční v termíne: 14.4.-26.4. a 12.-18.5. (letná prevádzka od 19.5.) (Tel.: +421 903 11 22 00)

Jakby na to nie patrzćto jest jeszcze po czym jeździć :

http://www.holidayinfo.sk/campage.cgi?c=473&t=1210218968

Właśnie napisałam do lskiego i poprosiłam, żeby umieścił odpowiedź na forum. Ale nawet jeśli jest zbyt wycięty, żeby włączyć kompa, to obraz z kamery na Łomnicy (oczywiście holidayinfo.sk) b. zachęcający. Strbskie z potężnymi przetarciami, to nie znaczy, że źle się jeździ, ale Łomnica wygląda niezmiernie kusząco.

No, i ze zlotu znowu nici... Może w przyszłym sezonie się uda. Poszłam spać, wstać o 4 mi się nie chciało żeby trochę pojeździć w marnych warunkach, postanowiłam się wyspać i w pn zrobić sobie wyrypę dla zdechlaczków;) - kolejką na Kasprowy, potem przejechać na Kondratową i wyjść kawałek na Kopę. No, i kolejka nie chodziła z powodu wyłączenia prądu przez Enion (ach, coraz bardziej ich lubię, żeby oni wiedzieli jak, toby się może zmitygowali...), więc wytuptałam na Kondratową i wylazłam rzeczony kawałek pod Kopę. Lenistwo się mści, że wyspałam się aż do 6, to już wyłaziłam po potwornie miękkiej, osypującej się brei, ale ku mojemu zdumieniu nawet dało się po niej całkiem wygodnie manewrować. No, i po krzokach i lesie zjechałam sobie śmiesznie w dół, nie krępując się techniką. Śniegu jeszcze kupa, byle wstać o przyzwoitej porze, to i warunki OK. Ha, to raczej jeszcze nie ostatnie narty w tym sezonie.:)