Raceman Napisano 1 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2008 (edytowane) W celu propagowania zdrowego trybu życia i portalu Skionline.pl zwracam się z zapytaniem do forumowiczów oraz władz portalu, czy było by możliwe zorganizowanie rajdu pieszego szlakami górskimi, wraz z biesiadką w schronisku (bacówce) . Proszę o sugestie czy w ogóle jest sens robić coś takiego (koszt niewielki ,wyłączając dojazd), i czy ktoś by był chętny. Zapraszam do dyskusji. Dziękuje za uwagę PS. Nie wiedziałem gdzie umieścić post więc jesli nie jest w tym miejscu gdzie trzeba proszę o przeniesienie. Edytowane 1 Czerwiec 2008 przez Raceman nie wiem gdzie umiescic post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 1 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Fajne by to było!! Tylko teraz zależy w jakich górach by to było no i termin!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2008 ja za można trase wisła skyczne na rowerkach np smignąć ....ale no tobie o piesze chodzi hmm no mozna by np w lipcu ja jestem najbardziej zaaa:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 1 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Piszę się w ciemno. Beskid Śląski, czy inne górki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Ja poproszę o taką górkę co jakie krzesło/gondola na nią chodzi bo butami wyłaził nie będę... bo po prostu leń jestem, ale jak się tam będzie można dostać w cywilizowany sposób to się pewnie pojawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 wszystko zalezy jaki termin-jakie górki...?ciekawa propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Fajny pomysł - czekam na dalsze wieści w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Ja poproszę o taką górkę co jakie krzesło/gondola na nią chodzi bo butami wyłaził nie będę... bo po prostu leń jestem, ale jak się tam będzie można dostać w cywilizowany sposób to się pewnie pojawię No to RÓWNICA !! I jest schronisko, i jest parking dla samochodów, i jest knajpka - Czarcie Kopyto. Więc co trzeba więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Słuszna idea ! Równica? Hmmm no w weekendy może teraz być problem z dojazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Jest jeszcze Szyndzielnia. Można wjechać gondolą i jeszcze tylko kawałeczek podejścia i jesteśmy w schronisku. Bardziej ambitni mogą np. przez Klimczok zejść do Szczyrku lub odwrotnie ze Szczyrku przez Klimczok dotrzeć na Szyndzielnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 No to ja tez się piszę Jak ustalicie gdzie i kiedy to się pojawię ...najlepiej jakiś weekend... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 No to RÓWNICA !! I jest schronisko, i jest parking dla samochodów, i jest knajpka - Czarcie Kopyto. Więc co trzeba więcej ? Brawo jestem za forsowaniem tego projektu:) Tylko ten termin tak jak Kasia sobie życzy weekendowy na równicy to:eek::eek::eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Słuchajcie. Spotkanie przecież będzie wieczorkiem, więc ludzi wieczorem to nie ma wiele. Druga sprawa - zawsze można zrobić np. w Szczyrku Pensjonat jakiś i rządzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 na przeciwko równicy też jest górka czantoria dla mniej ambitnych kolejka dla chcących piechotka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 (edytowane) Jeśli moge wtrącić , piękne miejsce , urokliwe ale te tłumy.... Byłem tam w zeszłym roku w sobotę , wchodziłem od strony Brennej , na szlaku kilku turystów, pełna kultura (dzieńdobry i te sprawy)ale jak weszlismy na Równicę to byśmy się w tym tłumie zgubili. Poważnie, nie było gdzie siąść a co dopiero wejść do schroniska lub do tej koliby. Moja propozycja to Beskid Źywiecki ,jest mniej uczęszczany, proszę mi wierzyć sprawdziłem na własnej skórze. Więc do rzeczy można by podjechać do Rycerki Górnej (tam zostawiamy samochody) deptamy na Przegibek , jest tam pierwsze schronisko (jemy , pijemy , zdjątka pamiątkowe itd) dalej szlakiem w prawo w kierunku Wielkiej Raczy tam pod szczytem jest drugie schronisko (dłuższy postój) i schodzimy żółtym do Tartaków do samochodów. Alternatywa dla wygodnych (SB) od strony Słowackiej wyjeżdżacie na Dedowce wyciągiem i spacerkiem na szczyt , od niego do polskiego schroniska jest 2 min. Podaję tę trasę pod dyskusję , naprawdę nic wielkiego. Można wybrać się z dziećmi. Napewno będzie pełno frajdy tylko by z pogodą trafić.... PS. info dla leniuchów , wiecie jak te piwko w schronisku smakuje po takiej trasie? PS1. Dla chcących porządzić można by na Wielkiej Raczy posiedzieć schronisko , lub Przegibek , a budzisz się rano i ... jestes wysoko w górach PS2. Tam naprawdę nie ma kaca!!! Edytowane 2 Czerwiec 2008 przez Raceman ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 (edytowane) Moja propozycja to 21 czerwca, nie wiem jak Wam ale długie terminy są dobre ale zawsze się coś wykoci , więc może by tak wstępnie taki wystawić np godz 9.00 Rycerka Górna. Termin jak i miejsce podaję pod dyskusję. PS.podaję linki http://przegibek.pttk.pl/oferta.html oraz http://wielkaracza.wierch.pl/ PS1. myślę że czasy przejść były by ok.5h lajtowego szłania Edytowane 2 Czerwiec 2008 przez Raceman linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Mróz Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 W kwestji Równicy ,czyli wyjazd+parking lub jakaś impreza na górze mogę pomóc ,mam tam trochę znajomych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Moja propozycja to 21 czerwca, nie wiem jak Wam ale długie terminy są dobre ale zawsze się coś wykoci , więc może by tak wstępnie taki wystawić np godz 9.00 Rycerka Górna. Termin jak i miejsce podaję pod dyskusję. PS.podaję linki http://przegibek.pttk.pl/oferta.html oraz http://wielkaracza.wierch.pl/ PS1. myślę że czasy przejść były by ok.5h lajtowego szłania No niektórzy od razu muszą odpaść ... 20-23 pierwszy otwarty weekend Tatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 A no, tego nie przewidziałem... Nie wiem ale by chyba trzeba było podać do schroniska na WR lub Przegibku ilość ludzi na nocleg...( o ile ktos jest chętny) PS. w każdym razie Brygada Remontowa tam będzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Hmm, wybrałabym się, ale chyba wtedy będę w Zakopanem. Szkoda tylko, że śnieg już ędzie tylko wspomnieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 21/06 mam integracyjna impreze sluzbowa (cokolwiek by to nie znaczylo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 4 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2008 21/06 mam integracyjna impreze sluzbowa (cokolwiek by to nie znaczylo) a mozna wiedzieć gdzie? bo ja niekiedy jeżdże na takie imprezy do obsługi a 21 czerwca mamy takie 2 jedną jest na jurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 4 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Koło Wambierzyc - Kotlina klodzka. Ale tam raczej mamy obsluge juz bezposrednio z osrodka, takze raczej Cie nie bedzie. No chyba ze Cie wkrece, ale to z tej drugiej "strony baru" gdzie i ja bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 4 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2008 my jeździmy po całej polsce , z róznymi atrakcjami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 7 Kwiecień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2010 A może by się udało coś z organizować, moim zdaniem pomysł dobry, może macie propozycje terminów , co Wy na to? A cha ja bym może zapodał miejsce a więc po przemyśleniach padło na Stożek. SB może sobie wyjechać kanapką a reszta wyjdziemy szlakiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi