Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Radom - Cervinia - którędy jechać

kawalczewskip

Rekomendowane odpowiedzi

Cervinia

Witam,

ja proponuję:

Radom - (7)Kraków, potem A4 kierunek Katowice - (1)Cieszyn - (48)Frydek-Mistek - (48)Hranice - (35)Olomunc - (46-D1)Brno - (52)Pohorelice a dalej masz 2 możliwości:

1. (52)Mikulov - (7)Poysdorf - (7-A22-A23-A2)Wien - (A2)Graz - (A2)Klagenfurt - (A2)Villach - (A2-A23)Tarvisio - (A23-A4)Palmanova - (A4)Venezia - (A4)Verona - (A4)Bergamo - (A4)Monza - (A4-A5)Santhia - (A5)St.-Vincent/Chatillon - (406)Cervinia;

2. (53)Znojmo - (303)Hollabrunn - (303)Stockerau - (S5)Krems - (S33)St.Polten - (A1)Linz - (A1)Salzburg - (A8)Rosenheim - (A93)Innsbruck - (A13)Brenner - (A22)Bolzano - (A22-A4)Verona - (A4)Bergamo - (A4)Monza - (A4-A5)Santhia - (A5)St.-Vincent/Chatillon - (406)Cervinia.

Wersja Nr 1 jest krótsza, lecz nie jest to szokująca różnica, lecz więcej kilometrów pokonasz po włoskich autostradach gdzie opłaty pobierane są na bramkach, na Czechy i Austrię kupujesz okresowe winiety. Do wariantu Nr 2 należy doliczyć opłatę za przejazd przez Brenner w wysokości 8 Euro.

Jechałem latem do Verony przez Tarvisio a wracałem przez Brennero.Różnica w cenie za włoskie autostrady nie wielka.Czasowo podobnie pod warunkiem ,że w I wariancie szybko miniesz Wiedeń.Mnie sie niestety to nie udało mimo,że w Wiedniu byłem koło 1-szej w nocy.Tylko po co jechać 7 az do Krakowa?Leiej w Jedrzejwie na Katowice i od Siewierza pózniej prosto doCieszyna.

Radom-Cervinia

Witam,

ja lubię jeździć na południe przez Kraków. Sprawdzałem odległość przez Siewierz i przez Kraków różnica ok. 30 km.

Jest też inna możliwość dotarcia do Cieszyna, jedziemy z Radomia przez Odrzywół, Spałę i w Tomaszowie Mazowieckim wjeżdżamy na 8 a potem w Piotrkowie Trybunalskim na 1.

Który wariant szybszy? Pozostaje jeszcze sprawa wideoradarów.

Pozdrawiam

Szczerze odradzam jazdę przez Kraków, jak nie musisz to lepiej omijaj. Zależy oczywiście o której godzinie zamierzasz się przebijać przez korki? Rano (7.30-9.00) i pod wieczór (16.30-18.00) nawet nie próbuj, na wlocie do Krk od strony Kielc minimum 45 min co by do Opolskiej dojechać i dalej ze 25 min przy rondzie Kraka koło Makro. Przy dobrych wiatrach, bez korków w 30 minut powinieneś się przebić do pierwszych bramek na autostradzie, w najgorszym razie może to potrwać nawet 1.5h. Jak dołozysz do tego jeszcze 13 PLN które musisz zapłacić za rozkopaną autostradę z Krk do Katowic to te 30 km mniej przez Siewież wygląda juz całkiem inaczej :)