Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jak to dziś było w Korbielowie...

szparaa

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki jak na "korbielow.net" gadam od dosc dawna.

Wojtek - admin - mieszka w Korbielowie więc co mu imeć za złe?

Cenzuruje i upieksza jak może.

Ale-nie wiem czy wy to zauwazyliście- wygląda na to, że wszystkie stoki w PL są dość puste jak na 1/4 ferii śląskiego!!

O Słowacji nie wspomnę, bo nie tylko Oravice opuściły ceny!!

Także chyba przyszła kryska na Matyska :)

Zdjęcia Szpaary powinny być dodane do artykułu na stronie głównej - KAŻDY powinien to zobaczyć !!

Edytowane przez mysiauek

Jak to jest z Pilskiem?

Wieści są z przed 2 dni, śnieg w tych dniach tam nie padał, a ludzie piszą, że jest OK. W czym dzieło?

a mnie coś podkusiło i jak ten niewierny Tomasz wczoraj pojechałem sam osobiście:)sprawdzić co tez tam się na Pilsku dzieje . I co , i kicha . Dół niby dośnieżany , ale albo GAT nie potrafi porządnie tego robić , albo im się po prostu nie chce .Na trasach baaardzo twardo ,nierówno, "polski" sztruks czyli taki "niewinny" granulat lodowy a miejscami dosłownie siwy lód:eek: , ciężka jazda , strach się było rozpędzić. Góra - tam jak już z góry nie spadnie , to GAT nie dośnierzy bo nie ma jak , więc generalnie mało śniegu , który zresztą miejscami zamienił się w siwy , betonowy lód . Dotyczy to zwłaszcza trasy z Miziowej do Szczawin. Reszta tras też bardzo twarda , nierówno , wszędzie sporo kamieni , korzeni. Podsumowując, "najlepsze" warunki panują na trasach powyzej Miziowej , ale jak nie spadnie tam tak z pół metra świeżego sniegu , to nie ma po co tam jechać , no chyba ,że ktoś lubi taką ekstremę:eek: i wizyty w serwisach narciarskich. Ciekawostka - pomimo ferii m.in. na Śląsku na parkingach pustki i stosunkowo mała frekwencja na stokach , co chyba świadczy o tym ,że Pilsko zarządzane w taki sposób przez GAT staje się coraz mniej atrakcyjne dla narciarzy

Osobiście nigdy się nie zawiodłem na Pilsku,przynajmniej jeśli chodzi o warunki powyżej Hali Miziowej.Do Hali Szczawiny bywa różnie,a na pozostałych trasach,jeśli są otwarte,zazwyczaj "lipton".Oczywiście,jak chyba wszędzie w Polsce,jazda z rana tak do 10 -11,później zazwyczaj pojawiają się przetarcia,muldy albo lód. :)

Dziś trochę posypało,więc warunki powinny ulec poprawie.Polecam wyjechać krzesełkiem od parkingu,bo ten Płaj to męczarnia i nieraz brak warunków(mimo zapowiedzi np.dostateczne...),chyba,że jako swoista niespotykana atrakcja... :D

Najlepiej śnieg trzyma się na Kopcu,dałem parę fotek do swojej galerii z 14 lipca 2008-aż trudno uwierzyć. :rolleyes:

• 5 weeks later...

Byłem na Pilsku pierwszy raz w zyciu tydzien temu w niedziele.Generalnie to nie liczyłem na jakies cudowne nartowanie ale po prostu chciałem zobaczyc ten ów skansen polskiego narciarstwa.Temperatura miedzy Zywcem a Korbielowem miejscami -28 stopni-troche zwatpiłem jak to zobaczyłem ale pod dolno stacja "krzesła" juz tylko -15 o godz 7.40.Pogoda wyborna-słonce do 12.

Powiem tak bo nie bede sie tutaj rozwodził ,jesli chodzi o warunki narciarskie to w tym sezonie lepszych nie doznałem.Wszyskie trasy wyratrakowane i przygotowane poprawnie.Do 10 jezdziłem na Pilsku a potem ewakuacja na dół bo kolejka na kilometr.Duzy minus to nie przygotowany podjazd pod łorcykami i miejscami nawet bardzo dobry narciarz miałby kłopoty.

NAJWIEKSZE WRAZENIE ZROBIŁY NA MNIE PIEKNE KRAJOZBRAZY ZIMOWE JAKICH NA CODZIEN NIE ZOBACZYMY NA KAZDYM STAKU NARCIARSKIM.

Oczywiscie nie predko sie tam zjawie ponownie i napewno nie w niedziele ale jak to mówia byłem .zobaczyłem i cos tam pojeżdziłem.dsc00369d.jpg

dsc00362l.jpg

dsc00368.jpg