Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Salomon X-wing Fury

aklim

Rekomendowane odpowiedzi

Nartki z grupy all-mountain,troszkę mniej pozatrasowe,niż Tornado Ti,ale ponoć bardziej szybkie i dzikie,carwing to jej cel,rdzeń drewniany.Można kupić z 2008 roku za 3025 z wiązaniami Z12 lub za 3176 z Z14.

Obawiam się,że Andzej będziesz pierwszym testerem;)

Tutaj trochę opini/po angielsku,ale można przetłumaczyć stronę/

http://www.epicski.com/forum/thread/69942/2008-salomon-x-wing-fury-review

W Austrii widziałem Tornado Ti za 699,9e,czyli wychodzi niewiele taniej,ale faktycznie wyglądają na mocne i stabilne deski;)

hmm

mam na oku używki;) o długości 177cm , taliowanie 128-85-111,

interesuje mnie głównie jak zachowują się w jeździe pozatrasowej , muldach itp ( bo mniej więcej na takie warunki szukam narty)

na tym "drugim" forum;) wyczytałem raczej niepochlebną opinię o tych nartach , natomiast na forum "amerykańskim" ( link od Darka - dzięki ) są raczej pozytywne opinie ( o ile dobrze zrozumiałem to co jest tam napisane:rolleyes::D )

pora roku taka , że o rzadnych testach nie ma mowy a narty kuszą...

Biorąc pod uwagę świetne opinie o Tornado Ti to ta narta kiepska być po prostu nie może. Z wymiarów wychodzi, że to już poważny allmountain jest; stworzony właśnie do działań poza trasą. Znalazłem opis z testu w NTNie:

"Te narty allmountain spisują się dobrze zarówno na trasie jak i w terenie.Prowadzą sie bardzo łatwo,nawet nw głębokim śniegu.Niestety przy większych prędkościach i w trudnych warunkach sa trochę niespokojne i niestabilne.Na trasie są łagodne, ale zarazem zwrotne i dynamiczne.zPo prostu wszechstronne narty . nadają się także dla początkujących"

Dali im 4 gwiazdki, pięć miał Bandit SC80 czy Head Monster im88 a najwyżej ocenili w tej kategorii (Allmountain Wide) K2 Apache Xplorer oraz AtomicCrimson Ti - te narty mają prawie identyczne rozmiary taliowania jak ww. Salomon. Na 4 gwiazdki ocenili dla porównania Dynastary Legend

widzę, że nie jestem sam. także rozglądam się za drugą parą używaną z cyklu allmountain. tornado vs magfire - to mój pojedynek w sieci, na zdjęciach, w folderach i w mojej głowie na letnie miesiące.

ps. czasami nachodzi mnie jednak taka myśl, czy to aby nie macherzy od marketingu wywołali u mnie tą potrzebę :rolleyes:

jak są w takim stanie jak je gość opisuje -rocznik 2008/09 po testach , stan bardzo dobry -to cena 680 zł z wysyłką wydaje mi się , że jest OK :rolleyes:

Ja za tyle kupiłem nowe Blasty sezon 06/07 :)

Ale i tak jest niezła cena za używke.

Nie ma możliwości wypróbowania przeda zakupem ?

jak są w takim stanie jak je gość opisuje -rocznik 2008/09 po testach , stan bardzo dobry -to cena 680 zł z wysyłką wydaje mi się , że jest OK :rolleyes:

To niezłe testy musiały przejść,jak dla mnie cena jest znacznie zaniżona-nawet za używki.Jak jest możliwość zobaczenia wcześniej to lepiej to uczynić.Naprawdę chodzi o te narty,jeszcze rocznik 08/09?

To niezłe testy musiały przejść,jak dla mnie cena jest znacznie zaniżona-nawet za używki.Jak jest możliwość zobaczenia wcześniej to lepiej to uczynić.Naprawdę chodzi o te narty,jeszcze rocznik 08/09?

za kilka dni powinno się wszystko wyjasnić z tymi nartami , to dam znać co i jak :)

aklim tu jest coś ciekawego z seri xwing i z pewnością bardziej uniwersalnego od fury. no i cena wydaje się być dobra pod warunkiem, że ktoś zrozumie w tym języku iż nowe ci one.

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270390160460&_trksid=p2759.l1259&_trksid=p2759.l1259

sam się zaczynam zastanawiać. jeśli ktoś zna francuski to byłbym wdzięczny za stwierdzenie czy te dechy to używki, czy nówki.

Gość pax53
aklim tu jest coś ciekawego z seri xwing i z pewnością bardziej uniwersalnego od fury. no i cena wydaje się być dobra pod warunkiem, że ktoś zrozumie w tym języku iż nowe ci one.

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270390160460&_trksid=p2759.l1259&_trksid=p2759.l1259

sam się zaczynam zastanawiać. jeśli ktoś zna francuski to byłbym wdzięczny za stwierdzenie czy te dechy to używki, czy nówki.

moim zdaniem używki,widać po wiązaniach....i cena rekomendowana(nówek) 650 jurków:rolleyes:

narty dotarły:)

Salomon X Wing Fury model 2008/0009 , dł 177 cm , wiązanie Z14

125-85-111 R 18.4

stan - jak na używki i cenę ( 680 zł z wysyłką -dostałem nawet paragon)-bardzo,bardzo,dobry:D ( przeżyły może kilkadziesiąt zjazdów) , zero jakichś większych rys, ubytków itp , krawędzie super , ślizg super

Pierwsze organoleptyczne;) odczucia - WOW !:) szerokość 85mm pod butem robi wrażenie - chciałem właśnie takie narty , którymi można pojeździć po przygotowanych stokach , ale też śmiało zapuścić się w teren. Mam nadzieje , że mnie nie zawiodą

Kurcze , no cieszę sie jak dziecko :D , i tylko żal tyłek ściska , że będę je mógł przetestować najwcześniej dopiero za jakieś 6 miesięcy:( , oby tylko białego puchu w przyszłym sezonie nie zabrakło

Edytowane przez JC

stan - jak na używki i cenę ( 680 zł z wysyłką -dostałem nawet paragon)-bardzo,bardzo,dobry:D ( przeżyły może kilkadziesiąt zjazdów) , zero jakichś większych rys, ubytków itp , krawędzie super , ślizg super

Kurcze , no cieszę sie jak dziecko :D , i tylko żal tyłek ściska , że będę je mógł przetestować najwcześniej dopiero za jakieś 6 miesięcy:( , oby tylko białego puchu w przyszłym sezonie nie zabrakło

To jesteś SZCZĘŚCIARZEM:),szkoda,że dopiero w przyszłym sezonie je sprawdzisz,będziemy czekać z niecierpliwością na wrażenia z jazdy.GRATULACJE:)

A tutaj kolekcja na 09/10,cena prawie 1000 dol.

http://www.proctorjones.com/pjonline/dept.asp?dept_id=10730

To jesteś SZCZĘŚCIARZEM:),szkoda,że dopiero w przyszłym sezonie je sprawdzisz,będziemy czekać z niecierpliwością na wrażenia z jazdy.GRATULACJE:)

A tutaj kolekcja na 09/10,cena prawie 1000 dol.

http://www.proctorjones.com/pjonline/dept.asp?dept_id=10730

rzeczywiście:) - cena promo 999$ i to w dodatku ze słabszym wiązaniem Z12 , a model 2009/10 różni sie od tegorocznego chyba tylko szatą graficzną.

Ja za swoje "prawie" nowe dałem jakieś 210$ więc chyba miałem farta:rolleyes:;)

jak tylko przetestuję je w terenie ( ale kiedy to będzie:o ) to zaraz coś skrobnę

Wrzuć w tłumacza w googlu :)

Zrozumiesz najważniejszą część: używki/nowe :)

A jak za nowe to cena boska.

A ta rekomendowana - to ile w sklepie kosztują. Kogo to obchodzi ;)

Gdyby ktoś jeszcze nie korzystał:

http://translate.google.pl/#

Edytowane przez mysiauek

Gość pax53

Narciarstwo bardzo dobrym stanie technicznym, placu, skarpety en tres bon etat

zadrapania na séligraphie i zapisu.

to najważniejsza część tego opisu narty:D.....fajny ten tłumacz Michał:)