aklim Napisano 8 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2009 cześć czy ktoś miał jakieś doświadczenia (dobre lub złe ) z tymi nartami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2009 Tylko niższe modele, ale mam spore porównanie. http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=7987&highlight=wing Ale tylko ze starszym datą. Z którego sezonu, za ile i czy nowe możesz kupić ? Po moim doświadczeniu z tą serią : mogą to być tylko Boskie narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 9 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2009 Nartki z grupy all-mountain,troszkę mniej pozatrasowe,niż Tornado Ti,ale ponoć bardziej szybkie i dzikie,carwing to jej cel,rdzeń drewniany.Można kupić z 2008 roku za 3025 z wiązaniami Z12 lub za 3176 z Z14. Obawiam się,że Andzej będziesz pierwszym testerem;) Tutaj trochę opini/po angielsku,ale można przetłumaczyć stronę/ http://www.epicski.com/forum/thread/69942/2008-salomon-x-wing-fury-review W Austrii widziałem Tornado Ti za 699,9e,czyli wychodzi niewiele taniej,ale faktycznie wyglądają na mocne i stabilne deski;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 10 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2009 hmm mam na oku używki;) o długości 177cm , taliowanie 128-85-111, interesuje mnie głównie jak zachowują się w jeździe pozatrasowej , muldach itp ( bo mniej więcej na takie warunki szukam narty) na tym "drugim" forum;) wyczytałem raczej niepochlebną opinię o tych nartach , natomiast na forum "amerykańskim" ( link od Darka - dzięki ) są raczej pozytywne opinie ( o ile dobrze zrozumiałem to co jest tam napisane:rolleyes: ) pora roku taka , że o rzadnych testach nie ma mowy a narty kuszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 10 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2009 Z tego co się orientuję,to mało jest negatywnych opini.To są narty z górnej półki,jeśli chcesz się zdecydować/okazja?/możesz śmiało celować.Chociaż jak dla mnie to Tornado Ti.Nowych cena też odpowiednia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2009 na tym "drugim" forum;) wyczytałem raczej niepochlebną opinię o tych nartach Jasne, typowy stereotyp o Salomonie. Zapytaj ilu z tych co o nich pisali, naprawdę na nich jeździło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2009 Biorąc pod uwagę świetne opinie o Tornado Ti to ta narta kiepska być po prostu nie może. Z wymiarów wychodzi, że to już poważny allmountain jest; stworzony właśnie do działań poza trasą. Znalazłem opis z testu w NTNie: "Te narty allmountain spisują się dobrze zarówno na trasie jak i w terenie.Prowadzą sie bardzo łatwo,nawet nw głębokim śniegu.Niestety przy większych prędkościach i w trudnych warunkach sa trochę niespokojne i niestabilne.Na trasie są łagodne, ale zarazem zwrotne i dynamiczne.zPo prostu wszechstronne narty . nadają się także dla początkujących" Dali im 4 gwiazdki, pięć miał Bandit SC80 czy Head Monster im88 a najwyżej ocenili w tej kategorii (Allmountain Wide) K2 Apache Xplorer oraz AtomicCrimson Ti - te narty mają prawie identyczne rozmiary taliowania jak ww. Salomon. Na 4 gwiazdki ocenili dla porównania Dynastary Legend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2009 Osobiście: akurat jak wiecie od dłuższego czasu bawię się na XW. W Polsce i na Słowacji jeszcze nie widziałem nic wyższego niż blasty. Dlatego moim zdaniem, wszystko co ludzie mówią w tym temacie to po prostu wymysły. Ile masz za nie dać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 11 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2009 widzę, że nie jestem sam. także rozglądam się za drugą parą używaną z cyklu allmountain. tornado vs magfire - to mój pojedynek w sieci, na zdjęciach, w folderach i w mojej głowie na letnie miesiące. ps. czasami nachodzi mnie jednak taka myśl, czy to aby nie macherzy od marketingu wywołali u mnie tą potrzebę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 11 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2009 Ile masz za nie dać ? jak są w takim stanie jak je gość opisuje -rocznik 2008/09 po testach , stan bardzo dobry -to cena 680 zł z wysyłką wydaje mi się , że jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 11 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2009 Wygląda to dobrze - rzeczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2009 jak są w takim stanie jak je gość opisuje -rocznik 2008/09 po testach , stan bardzo dobry -to cena 680 zł z wysyłką wydaje mi się , że jest OK Ja za tyle kupiłem nowe Blasty sezon 06/07 Ale i tak jest niezła cena za używke. Nie ma możliwości wypróbowania przeda zakupem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 jak są w takim stanie jak je gość opisuje -rocznik 2008/09 po testach , stan bardzo dobry -to cena 680 zł z wysyłką wydaje mi się , że jest OK To niezłe testy musiały przejść,jak dla mnie cena jest znacznie zaniżona-nawet za używki.Jak jest możliwość zobaczenia wcześniej to lepiej to uczynić.Naprawdę chodzi o te narty,jeszcze rocznik 08/09? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 12 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 To niezłe testy musiały przejść,jak dla mnie cena jest znacznie zaniżona-nawet za używki.Jak jest możliwość zobaczenia wcześniej to lepiej to uczynić.Naprawdę chodzi o te narty,jeszcze rocznik 08/09? za kilka dni powinno się wszystko wyjasnić z tymi nartami , to dam znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 za kilka dni powinno się wszystko wyjasnić z tymi nartami , to dam znać co i jak OK,bo Andzrej wydaje mi się coś nie tak:confused:,może krojone!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 13 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2009 aklim tu jest coś ciekawego z seri xwing i z pewnością bardziej uniwersalnego od fury. no i cena wydaje się być dobra pod warunkiem, że ktoś zrozumie w tym języku iż nowe ci one. http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270390160460&_trksid=p2759.l1259&_trksid=p2759.l1259 sam się zaczynam zastanawiać. jeśli ktoś zna francuski to byłbym wdzięczny za stwierdzenie czy te dechy to używki, czy nówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 14 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2009 aklim tu jest coś ciekawego z seri xwing i z pewnością bardziej uniwersalnego od fury. no i cena wydaje się być dobra pod warunkiem, że ktoś zrozumie w tym języku iż nowe ci one. http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270390160460&_trksid=p2759.l1259&_trksid=p2759.l1259 sam się zaczynam zastanawiać. jeśli ktoś zna francuski to byłbym wdzięczny za stwierdzenie czy te dechy to używki, czy nówki. moim zdaniem używki,widać po wiązaniach....i cena rekomendowana(nówek) 650 jurków:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 14 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2009 (edytowane) narty dotarły:) Salomon X Wing Fury model 2008/0009 , dł 177 cm , wiązanie Z14 125-85-111 R 18.4 stan - jak na używki i cenę ( 680 zł z wysyłką -dostałem nawet paragon)-bardzo,bardzo,dobry:D ( przeżyły może kilkadziesiąt zjazdów) , zero jakichś większych rys, ubytków itp , krawędzie super , ślizg super Pierwsze organoleptyczne;) odczucia - WOW ! szerokość 85mm pod butem robi wrażenie - chciałem właśnie takie narty , którymi można pojeździć po przygotowanych stokach , ale też śmiało zapuścić się w teren. Mam nadzieje , że mnie nie zawiodą Kurcze , no cieszę sie jak dziecko , i tylko żal tyłek ściska , że będę je mógł przetestować najwcześniej dopiero za jakieś 6 miesięcy:( , oby tylko białego puchu w przyszłym sezonie nie zabrakło Edytowane 14 Maj 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 14 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2009 moim zdaniem używki,widać po wiązaniach.... ech, a już się rozmarzyłem dzięki pax narty dotarły:) Kurcze , no cieszę sie jak dziecko nic tylko pozazdrościć, nie zapomnij tylko o relacji jaki ich posmakujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 14 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2009 stan - jak na używki i cenę ( 680 zł z wysyłką -dostałem nawet paragon)-bardzo,bardzo,dobry:D ( przeżyły może kilkadziesiąt zjazdów) , zero jakichś większych rys, ubytków itp , krawędzie super , ślizg super Kurcze , no cieszę sie jak dziecko , i tylko żal tyłek ściska , że będę je mógł przetestować najwcześniej dopiero za jakieś 6 miesięcy:( , oby tylko białego puchu w przyszłym sezonie nie zabrakło To jesteś SZCZĘŚCIARZEM:),szkoda,że dopiero w przyszłym sezonie je sprawdzisz,będziemy czekać z niecierpliwością na wrażenia z jazdy.GRATULACJE:) A tutaj kolekcja na 09/10,cena prawie 1000 dol. http://www.proctorjones.com/pjonline/dept.asp?dept_id=10730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 14 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2009 To jesteś SZCZĘŚCIARZEM:),szkoda,że dopiero w przyszłym sezonie je sprawdzisz,będziemy czekać z niecierpliwością na wrażenia z jazdy.GRATULACJE:) A tutaj kolekcja na 09/10,cena prawie 1000 dol. http://www.proctorjones.com/pjonline/dept.asp?dept_id=10730 rzeczywiście:) - cena promo 999$ i to w dodatku ze słabszym wiązaniem Z12 , a model 2009/10 różni sie od tegorocznego chyba tylko szatą graficzną. Ja za swoje "prawie" nowe dałem jakieś 210$ więc chyba miałem farta:rolleyes: jak tylko przetestuję je w terenie ( ale kiedy to będzie:o ) to zaraz coś skrobnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 14 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2009 Myślę Andrzej,że miałeś ogromnego FARTA:),ja w maju jak wcześniej pisałem widziałem w Intersporcie w Soelden Tornado TI/mocniejsza wersja Tornado/za 699,9euro i to 2008,to wychodzi drożej niż te nowe,ale to sklep na lodowcu i ceny tam mają lekko podrasowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 14 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2009 Piękna cena - gratulację - nie powiem, że nie zazdroszcze:D Oczywiście czekam na wrażenia z jazdy - cóż cierpliwośc musi zdobić człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2009 (edytowane) aklim tu jest coś ciekawego z seri xwing i z pewnością bardziej uniwersalnego od fury. no i cena wydaje się być dobra pod warunkiem, że ktoś zrozumie w tym języku iż nowe ci one. http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270390160460&_trksid=p2759.l1259&_trksid=p2759.l1259 sam się zaczynam zastanawiać. jeśli ktoś zna francuski to byłbym wdzięczny za stwierdzenie czy te dechy to używki, czy nówki. Wrzuć w tłumacza w googlu Zrozumiesz najważniejszą część: używki/nowe A jak za nowe to cena boska. A ta rekomendowana - to ile w sklepie kosztują. Kogo to obchodzi Gdyby ktoś jeszcze nie korzystał: http://translate.google.pl/# Edytowane 14 Maj 2009 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 15 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2009 Narciarstwo bardzo dobrym stanie technicznym, placu, skarpety en tres bon etat zadrapania na séligraphie i zapisu. to najważniejsza część tego opisu narty:D.....fajny ten tłumacz Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi