JC Napisano 5 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2009 Nowe wytyczne FIS dot. sprzętu na sezon 09/10 Długość nart Minimum length "developed" length (unwound length) in accordance with ISO Norm including a measurement tolerance of +/- 1 cm. The ski length must be marked on the ski. Downhill Ladies: 210 cm Ladies FIS/ENL: 210 cm / -5 cm tolerance Men: 215 cm Men FIS/ENL: 215 cm / -5 cm tolerance Super-G Ladies: 200 cm Ladies FIS/ENL: 200 cm / -5 cm tolerance Ladies MAS (Giant Slalom Skis permitted) 180 cm / without tolerance Men: 205 cm Men FIS/ENL: 205 cm / -5 cm tolerance Men MAS (Giant Slalom Skis permitted) 185 cm / without tolerance Children II: 175 cm Giant Slalom Ladies: 180 cm Ladies FIS/ENL: 180 cm / -5 cm tolerance Ladies MAS: 180 cm / -5 cm tolerance Men: 185 cm Men FIS/ENL: 185 cm / -5 cm tolerance Men MAS: 185 cm / -5 cm tolerance Slalom Ladies: 155 cm Men: 165 cm Men Junior I at FIS and ENL races: 165 cm / -10 cm tolerance Children I & II: 130 cm Szerokość narty Minimum width of the running surface at binding without any tolerance. DH Ladies' & Men: minimum 67 mm SG Ladies' & Men: minimum 65 mm GS Ladies' & Men: minimum 65 mm SL Ladies' & Men: minimum 63 mm Promień narty Downhill Ladies & Men: minimum 45 m Radius measurement for DH skis with a preparation tolerance of -1 m. Super-G Ladies & Men: minimum 33 m Children II: minimum 27 m Giant Slalom Ladies: minimum 23 m Men: minimum 27 m Children II: minimum 17 m Children I: minimum 14 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 5 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2009 ... tak na oko to nie ma zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2009 brakuje promienia dla slalomek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 5 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2009 brakuje promienia dla slalomek? ... nie ma ograniczen (nigdy nie bylo o ile mi wiadomo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2009 ... nie ma ograniczen (nigdy nie bylo o ile mi wiadomo) O i nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi