Ozeu Napisano 12 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Na wstepie chcialbym goraco przywitac Wszystkich Uzytkownikow forum:) ... i prosic o rade w doborze sprzetu dla dziewczyny, ktora jezdzi o wiele lepiej ode mnie - okreslilbym jako zaawansowana narciarka:) szukam nart z gornej polki, krotki skret wiec jakas narta slalomowa, zeby byla twarda i ladnie ciela lod, ale tez zeby mozna bylo swobodnie jezdzic na niej caly dzien... wiem, ze takie reczy to tylko w Erze, ale prosze o pomoc:) prosze o komentarz do sugestii atomic SL 11-12? rossignol R8S Oversize fischer RC4 Race SC pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Z tej listy polecilbym Rossignola. Dodatkowo mozesz obejrzec Dynastar Speed Omeglass 155cm oraz Dynastar Exclusive Fluid. Ta druga to TYPOWO damska narta, z podniesiona stopka, dla lepszej pozycji kobiety na nartach, latwa, lekka i przyjemna damska slalomka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 12 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Atomic Sl11 albo jeśli kobiece to Atomic Foxy Mama na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 No to ja dla równowagi mogę polecić Fischera RC4 SC lub SL. W porównaniu z Aomicem SL11 wypada...... Atomic po prostu odpada, jak dla mnie jest strasznie "siermiężny". Przesiadałem się kilka lat temu z właśnie tego Atomica na Fischera RC4 SC Jeśli chodzi o Dynastara to w praktyce miałem z nim zbyt mało do czynienia, ale nasz kolega kilka dni temu napisał: Omeglass WC nie znosi "wożenia" się na nartach, na tej narcie musi być cały czas ATAK Wiec z czystym sumieniem polecam Fischera bo nie wymaga on aż takiego forsowana się. Wybór należy do Ciebie, wiesz co z dziewczyny będziesz miał po południu jak cały dzień pojeździ w pełnym ataku:cool:.... ...po prostu będziesz miał nie ugotowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 No chyba, że Dynastar Groove - ten prowadzi się bardzo lekko i nie wymaga ataku non stop. Myśle, że to może być świetna narta slalomowa dla płci pięknej także. Zdecydowanie bardziej przyjazna od Atomica i mniej nerwowa, mniej męcząca i dobrze sobie radzi z nieco gorszymi warunkami na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Jeśli chodzi o Dynastara to w praktyce miałem z nim zbyt mało do czynienia, ale nasz kolega kilka dni temu napisał: Wiec z czystym sumieniem polecam Fischera bo nie wymaga on aż takiego forsowana się. Slawku, czytaj prosze uwaznie posty, bo nie proponowalem Dynastara Omeeglass WC, tylko zwyklego SPEDD OMEGLASS (bez WC), ktory jest odpowiednikiem wlasnie Rossignola 8S. Contact GROOVE to rowniez dobry wybor - narta crossowa o charakterystyce slalomowej, na wszystkie warunki atmosferyczne. Nie wiem dlaczego chcesz polecic kobiecie RC4 WC SL - narte komorkowa? Chyba z byka spadles... RC4 WC SC dla kobiety - to tez troche, wg mnie oczywiscie tylko, zbyt trudna narta. No, ale wybor nalezy do kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Oj tam, z tą RC4 SC i jej trudnością to bym nie przesadzał, a jeśli chodzi o Groovea to jak najbardziej mogę polecić, na prawdę świetna narta, jestem cały czas pod dużym wrażeniem po jeździe na niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 A może Rossi Attraxion, model powyżej III ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Kneissl Red Star SC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Cześć,a ja polecam Salomon Equipe SC Race,moja córka która jest bardzo zaawansowaną narciarką jeździ na niej parę sezonów i mówi że nie zamieniła by jej na nic innego.Może potestować w Zakopanym,jest sklep i centrum testowe,:http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2195&id_modelu=2790 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozeu Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Witam Dziekuje wszystkim za poswiecony czas:) nart marki Dynastar oraz Kneissl zupelnie nie znam, nigdy nie mialem na nogach, moja druga polowa pewnie tez nie, wiec nie wiem czy sie skusimy na te deseczki, ale dziekuje za wkazowki:) zupelnie zapomnialem o salomonie, dzieki Piter, a sam sie do nich przymierzalem w zeszlym roku... takze nie wiem czy wybor nie padnie na salomona albo rossignola R8S... podzielcie sie wrazeniami z jazdy rossignolem:D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 14 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Bierz Rossignola, choc Dynastar damski ciut lepszy od damskiego Rosola. To jest jedna grupa: Rossignol-Dynastar-Lange, wiec nie masz sie czego bac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stiv Napisano 14 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2009 mam pytanie czym się różni rossignol radical 8sWC od 9s WC model2009 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 14 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Twardoscia. 9S ma rdzen drewniany i plyte tytanalowa na calej dlugosci wewnatrz narty. 8S ma tylko rdzen drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozeu Napisano 20 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2009 A powiedzce mi jeszcze jak sie srprawuja Salomony Equipe SC Race na oblodzonym stoku? I na takim polskim zjezdzonym popoludniowym stoku? Ja jestem raczej za Rossignolem, ale niestety mojej dziewczynie bardziej sie podobaja Salomony:) fakt, ze Rossignol z zeszlego sezonu nie powala szata graficzna;) ale to sprawa gustu oczywiscie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stiv Napisano 20 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2009 miałem okazję używać ,i według mnie trudne do opanowania przy wyjściu ze skrętu , i chyba trzeba mieć do nich trochę wagi ,sprzedałem koledze który waży 90 kg i jest zachwycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi