caracas Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 W zeszłym sezonie nie wyjechałam,może w tym się uda. Co powiecie o stacji narciarskiej Obertauern. Mam chłopaka który tam był kiedyś z rodzicami i mówi ,że jest fajnie. Obejrzałam mapki ale nie wiele mi to mówi. Może ktoś ma konkretny namiar na niedrogie kwatery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 Tam nie ma niedrogich kwater!! Drogo jak....Bardzo drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 Potwierdzam, że ciężko będzie wyszukać tania ofertę w samym Obertauern. Jeżeli szukasz czegoś tańszego, to musisz szukać w okolicznych miejscowościach poniżej Obertauern. Co do samej miejscowości, to narciarsko jest bardzo fajna. Byłem tam na testach fabrycznych Atomica. Znajdziesz tam trasy dla każdego, a w szczególności dla ambitnych, zaawansowanych Gorąco Ci polecam! Ze swojej strony dam Ci jeszcze jedną podpowiedź. Jeżeli jesteś mobilny, to poszukaj noclegów w miejscowościach na południe od Obertauern np: Mauterndorf czy Tweng Co to daje? Po pierwsze będzie taniej. Po drugie możesz kupić skipass o nazwie Lungo, który uprawnia do jazdy w: Katschberg - Aineck - Speiereck - Fanningberg - Obertauern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 (edytowane) najtaniej w schronisku DAV za 53 łojro ze śniadankiem i smaczną kolacyjką http://www.dav-haus.de/template_loader.php?tplpage_id=10 można dostać pokoik 2 osobowy (łóżko piętrowe), łazienka na korytarzu. Edytowane 3 Październik 2009 przez januszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 Ja przejeżdżałem tylko raz latem przez Obertauern. Korci mnie też żeby tam wpaść. Ale miejscówkę noclegową wybieram całkiem inną,przynajmniej mam takie założenia. Chciałbym kupić karyntie na cały sezon ,ale wtedy odpada Obertauern. Chyba,że dołożę 37€ do całego sezonu (1dzień Ober...),czego nie wykluczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 Ja przejeżdżałem tylko raz latem przez Obertauern. Korci mnie też żeby tam wpaść. Ale miejscówkę noclegową wybieram całkiem inną,przynajmniej mam takie założenia. Chciałbym kupić karyntie na cały sezon ,ale wtedy odpada Obertauern. Chyba,że dołożę 37€ do całego sezonu (1dzień Ober...),czego nie wykluczam. Jak już chcesz dołożyć 37 e na 1 dzień w Obertauern do Topski to już masz skipass na Salzburgerland.Jak na moje Obertauern fajne,warte zobaczenia,śnieg gwarantowany od listopada do maja,ale...nie powala na kolana-są zdecydowanie lepsze miejscówki w Salzburgerlandzie.Tauernrunde czyli taka "mini Sella Ronda"zrobiona trochę "na siłę"-zdarzają się płaskie odcinki,gdzie trzeba sporo poodpychać się kijkami,na zachodniej stronie(tam gdzie jest słynna czarna G2)często wieje i "wywiewa" śnieg aż do lodu.Miejscowość rzeczywiście bardzo droga jeśli chodzi o noclegi,ale mieszka się na stoku,a to kosztuje.Miałem kiedyś namiary na apartamenty przy 4* hotelu z możliwością korzystania z jego infrastruktury za 30 e/osoba/dzień-ale było to parę lat temu-teraz pewnie jest drożej.Jak ktoś chciałby zrobić sobie przerwę w jeździe w jakimś barze to polecam knajpę w pięknym hotelu Seekarhaus-jest tam super galeria starych zdjęć,pokazująca rozwój Obertauern jak i tego hotelu jak się rozbudowywał od małej knajpki na stoku do obecnej "wypasionej" formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 Jak już chcesz dołożyć 37 e na 1 dzień w Obertauern do Topski to już masz skipass na Salzburgerland.Jak na moje Obertauern fajne,warte zobaczenia,śnieg gwarantowany od listopada do maja,ale...nie powala na kolana-są zdecydowanie lepsze miejscówki w Salzburgerlandzie.Tauernrunde czyli taka "mini Sella Ronda"zrobiona trochę "na siłę"-zdarzają się płaskie odcinki,gdzie trzeba sporo poodpychać się kijkami,na zachodniej stronie(tam gdzie jest słynna czarna G2)często wieje i "wywiewa" śnieg aż do lodu.Miejscowość rzeczywiście bardzo droga jeśli chodzi o noclegi,ale mieszka się na stoku,a to kosztuje.Miałem kiedyś namiary na apartamenty przy 4* hotelu z możliwością korzystania z jego infrastruktury za 30 e/osoba/dzień-ale było to parę lat temu-teraz pewnie jest drożej.Jak ktoś chciałby zrobić sobie przerwę w jeździe w jakimś barze to polecam knajpę w pięknym hotelu Seekarhaus-jest tam super galeria starych zdjęć,pokazująca rozwój Obertauern jak i tego hotelu jak się rozbudowywał od małej knajpki na stoku do obecnej "wypasionej" formy. Trzeba więc wybrać Karyntia czy Salzburgerland. A chciałaby dusza do jednego i drugiego raju za jednym razem. Co robić,co robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 .Miałem kiedyś namiary na apartamenty przy 4* hotelu z możliwością korzystania z jego infrastruktury za 30 e/osoba/dzień-ale było to parę lat temu W 2007 roku szukałem miejscówki w Obertauern i choć było to już 10 marca wszystko co było wolne nie schodziło cenowo poniżej 1000 e/7 dni apartament dla 4 os. ostatecznie wylądowaliśmy wtedy w Val Di Sole. A chciałaby dusza do jednego i drugiego raju za jednym razem. Co robić,co robić??? Pomogę Ci, Ja jeśli kupię całosezonówkę to tylko karnijską! masz już odpowiedź na pytanie co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 w piśmie stoi napisane szukajcie a znajdziecie.... pozostawiam to Waszej ocenie http://www.laaxerhof.at/preise.html ....tak na gorąco wyszukałem (wysznupałem) no ale jak to ja mówię: co dla jednych jest sufitem to dla drugich jest podłogą chyba bym coś wybrał ...................................... no kończę bo nie mogę się otrząsnąć po przegranej siatkarek ale rano będę OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 Tam nie ma niedrogich kwater!! Drogo jak....Bardzo drogo. Miejscówka do pośmigania może i fajna , ale stosunek do ceny morderczy. Napewno lepszy wybór niż Ga-Pa , tam ceny bandyckie i nie ma gdzie jeździć . Jak sie zorganizuje kwatere w pewnej odległości od samej stacji to jest gdzie pohasać za kase która nadaje się do przyjęcia dla normalnych ludzi. No chyba , że kogoś koszty ryrają , to i do Chamonix czy Val-DiSere można się wybrać. Tylko po co ? Chyba tylko dla lansu. Jak ktoś ma przerost gotówki nad zdrowym rozsądkiem , to jest pewna stacja za Wielką Wodą , na "A" się nazywa w stanie na "C" Tam można wydać dowolną ilość kasy , utrzymując , że było się na nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 3 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2009 (edytowane) Trzeba więc wybrać Karyntia czy Salzburgerland. A chciałaby dusza do jednego i drugiego raju za jednym razem. Co robić,co robić??? pod względem narciarskim bez porównania -chyba że o kasę lub towarzystwo chodzi...: co do kwatery-to ją odnalazłem-nawet niedużo podrożała-apart. 6 osobowy wychodzi niecałe 200 e dziennie ,czyli niewiele ponad 30 e na osobę - http://www.seekarhaus.at/christophorus/ tyle,że teraz mają własną saunę w budynku a kiedyś chodziło się do hotelu Seekarhaus Edytowane 3 Październik 2009 przez JurekByd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caracas Napisano 4 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2009 dzięki wzystkim sama nie wiele mam rozjaśnione ale może z chłopakiem coś wymyslimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi