zibis Napisano 27 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2009 (edytowane) Witam, wydaje się że niniejsze forum zostało opanowane przez firmę (o z francuska brzmiącej nazwie) na literę D. sorry, zapomniałem o bardzo prężnym przedstawicielu -że tak powiem dualnym - dwóch firm na literkę (również) D i K.. ja nie powiem złego słowa o pierwszej firmie na D (choć i o drugiej na D również) cała moja -jeżdżąca- rodzina jest wyposażana w sprzęt D, z wiekiem zmienia tylko długości, a i ja mało brakowało również miałbym narty D. niestety nie udało mi się w żaden sposób kupić modelu, który chciałem.. (obecnie biorę pod uwagę model tej drugiej firmy na D) ale fajnie byłoby poczytać gdzie są inne firmy, czy dystans miedzy czołowymi producentami [dwie firmy na D i jedna na K ] coś się zmniejszył czy wręcz przeciwnie mnie w obecnej chwili interesuje m.in. firma Atomic byłbym bardzo rad, gdybym uzyskał odpowiedzi na nurtujące mnie pytania dotyczące sprzętu tej właśnie firmy. 1* czy modele "zeszłoroczne" (choć nie ujęte w zeszłorocznym katalogu) VarioFlex i VarioCut różnią się czymś od odpowiadających im modeli tegorocznych? 2* jakie to były wersje, te zeszłoroczne - bo w tym sezonie są trzy wersje VC i VF (co najmniej..) różniące się szerokością w talii 72cm, 75cm i 82cm czy te zeszłoroczne również występowały w pełnej palecie, czy wypuszczono tylko niektóre wersje? 3* czym różnią się modele VF 72 Sport od VF 72 Select? tylko grafiką? 4* jakie właściwie jest przeznaczenie modeli VC, a jakie VF? bo z opisu reklamowego można wyciągnąć wnioski, że jest takie samo, a różnice polegają na zastosowanej drodze do osiągnięcia celu.. logicznie myśląc, można by wyciągnąć wniosek, że VF jest jednak bardziej zaawansowaną technologią, skoro jakąś jej wersję montuje się w nartach race. W takim razie VC dryfowałaby bardziej w kierunku rekreacji.. Czy tak jest rzeczywiście? -- pozdrawiam Edytowane 28 Listopad 2009 przez zibis poprawa błędu w pisowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 27 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2009 Witam, wydaje się że niniejsze forum zostało opanowane przez firmę (o z francuska brzmiącej nazwie) na literę D. Chyba trochę przesadziłeś,nie łatwiej napisać o co konkretnie chodzi:confused: np.. Szukam nart atomica..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2009 Chyba trochę przesadziłeś,nie łatwiej napisać o co konkretnie chodzi:confused: np.. Szukam nart atomica..... Moim zdaniem to przesadził trochę, dopóki pisał o firmach na D, K i D to było wszystko ok, ale padła nazwa firmy na A:mad:, wnoszę do osób władnych o interwencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2009 ...ale fajnie byłoby poczytać gdzie są inne firmy, czy dystans miedzy czołowymi producentami [dwie firmy na D i jedna na K ] coś się zmniejszył czy wręcz przeciwnie Wiem, że na forum bywa większość osób z branży. Większość się nie ujawnia, ale świat jest mały i nie raz w prywatnych rozmowach wychodziło, że bacznie obserwują to, co się tutaj pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2009 Wiem, że na forum bywa większość osób z branży. Większość się nie ujawnia, ale świat jest mały i nie raz w prywatnych rozmowach wychodziło, że bacznie obserwują to, co się tutaj pisze Tomasz Kurdziel ostatnio zapytał: "....to ty jesteś ta Dumpling Zębowa Wróżka?" :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibis Napisano 28 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2009 Chyba trochę przesadziłeś,nie łatwiej napisać o co konkretnie chodzi:confused: np.. Szukam nart atomica..... pewnie, że łatwiej ale nikt nie mówił, że ma być łatwo, lekko i przyjemnie poza tym nie sądzę aby był wielki problem akurat z rozszyfrowaniem nazw "ukrytych" pod literkami, a stali bywalcy forum na pewno od razu wiedzą o co/kogo chodzi no i ja nie szukam nart Atomica.. ja je już znalazłem szukam opinii i konkretnych danych o konkretnych modelach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 28 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2009 Najlepszego .. myślę że nikt nie udzieli Tobie takiej informacji, moje zdanie .. Atomic jedzie po "newtech" co może go sprowadzi w złą stronę. dla mnie nei są to narty warte tych pieniędzy i wolał bym Voelkla (i nie jestem z branży) hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 29 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2009 Ogólnie ta nowa kolekcja w sensie marketingowym patrząc od strony klienta jest zupełnie nieczytelna, ja nie wiem o co chodzi, Atomic zrywa z tradycja, jakby mrugał do klienta, że ma całkiem coś nowego - a ja patrzę na te nazwy i nic nie kleję. To taki narciarski postmodernizm, ja na razie tego pomysłu nie kupuję. To oczywiście nie ma związku z jakością tych desek bo o tym nie mam pojęcia - niemniej tak nagłe zerwanie z ciągłością i tradycją mi się osobiście nie podoba bo marka miała całkiem dobrą pozycje a zachowują się jakby chcieli odbić sie od dna krzycząc: jesteśmy całkiem nowi, nowocześni, inni, teraz jesteśmy dobrzy, kup nas bo już nie jesteśmy tak kepscy jak dawniej mamy new look i jesteśmy teraz supernowoczesni a nie z wykopalisk jak dotychczas. Mnie dziwi ta taktyka marketingowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi