Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

czy na Forum bywaja przedstawiciele Atomic'a?

zibis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wydaje się że niniejsze forum zostało opanowane przez firmę (o z francuska brzmiącej nazwie) na literę D. ;)

sorry, zapomniałem o bardzo prężnym przedstawicielu -że tak powiem dualnym :D - dwóch firm na literkę (również) D i K..

ja nie powiem złego słowa o pierwszej firmie na D (choć i o drugiej na D również) :)

cała moja -jeżdżąca- rodzina jest wyposażana w sprzęt D, z wiekiem zmienia tylko długości, a i ja mało brakowało również miałbym narty D.

niestety nie udało mi się w żaden sposób kupić modelu, który chciałem..

(obecnie biorę pod uwagę model tej drugiej firmy na D)

ale fajnie byłoby poczytać gdzie są inne firmy, czy dystans miedzy czołowymi producentami [dwie firmy na D i jedna na K :)] coś się zmniejszył czy wręcz przeciwnie ;)

mnie w obecnej chwili interesuje m.in. firma Atomic

byłbym bardzo rad, gdybym uzyskał odpowiedzi na nurtujące mnie pytania dotyczące sprzętu tej właśnie firmy.

1* czy modele "zeszłoroczne" (choć nie ujęte w zeszłorocznym katalogu) VarioFlex i VarioCut różnią się czymś od odpowiadających im modeli tegorocznych?

2* jakie to były wersje, te zeszłoroczne - bo w tym sezonie są trzy wersje VC i VF (co najmniej..) różniące się szerokością w talii 72cm, 75cm i 82cm

czy te zeszłoroczne również występowały w pełnej palecie, czy wypuszczono tylko niektóre wersje?

3* czym różnią się modele VF 72 Sport od VF 72 Select? tylko grafiką?

4* jakie właściwie jest przeznaczenie modeli VC, a jakie VF?

bo z opisu reklamowego można wyciągnąć wnioski, że jest takie samo, a różnice polegają na zastosowanej drodze do osiągnięcia celu..

logicznie myśląc, można by wyciągnąć wniosek, że VF jest jednak bardziej zaawansowaną technologią, skoro jakąś jej wersję montuje się w nartach race. W takim razie VC dryfowałaby bardziej w kierunku rekreacji..

Czy tak jest rzeczywiście?

--

pozdrawiam

Edytowane przez zibis
poprawa błędu w pisowni

Chyba trochę przesadziłeś;):P,nie łatwiej napisać o co konkretnie chodzi:confused:;)

np..

Szukam nart atomica.....

Moim zdaniem to przesadził trochę, dopóki pisał o firmach na D, K i D to było wszystko ok, ale padła nazwa firmy na A:mad:, wnoszę do osób władnych o interwencję:cool:

:D

...ale fajnie byłoby poczytać gdzie są inne firmy, czy dystans miedzy czołowymi producentami [dwie firmy na D i jedna na K :)] coś się zmniejszył czy wręcz przeciwnie ;)

Wiem, że na forum bywa większość osób z branży. Większość się nie ujawnia, ale świat jest mały i nie raz w prywatnych rozmowach wychodziło, że bacznie obserwują to, co się tutaj pisze :cool:

Wiem, że na forum bywa większość osób z branży. Większość się nie ujawnia, ale świat jest mały i nie raz w prywatnych rozmowach wychodziło, że bacznie obserwują to, co się tutaj pisze :cool:

Tomasz Kurdziel ostatnio zapytał: "....to ty jesteś ta Dumpling Zębowa Wróżka?"

:D:D:D

Chyba trochę przesadziłeś;):P,nie łatwiej napisać o co konkretnie chodzi:confused:;)

np..

Szukam nart atomica.....

pewnie, że łatwiej ale nikt nie mówił, że ma być łatwo, lekko i przyjemnie ;)

poza tym nie sądzę aby był wielki problem akurat z rozszyfrowaniem nazw "ukrytych" pod literkami, a stali bywalcy forum na pewno od razu wiedzą o co/kogo chodzi :cool:

no i ja nie szukam nart Atomica.. ja je już znalazłem :)

szukam opinii i konkretnych danych o konkretnych modelach.. :)

Ogólnie ta nowa kolekcja w sensie marketingowym patrząc od strony klienta jest zupełnie nieczytelna, ja nie wiem o co chodzi, Atomic zrywa z tradycja, jakby mrugał do klienta, że ma całkiem coś nowego - a ja patrzę na te nazwy i nic nie kleję. To taki narciarski postmodernizm, ja na razie tego pomysłu nie kupuję. To oczywiście nie ma związku z jakością tych desek bo o tym nie mam pojęcia - niemniej tak nagłe zerwanie z ciągłością i tradycją mi się osobiście nie podoba bo marka miała całkiem dobrą pozycje a zachowują się jakby chcieli odbić sie od dna krzycząc: jesteśmy całkiem nowi, nowocześni, inni, teraz jesteśmy dobrzy, kup nas bo już nie jesteśmy tak kepscy jak dawniej mamy new look i jesteśmy teraz supernowoczesni a nie z wykopalisk jak dotychczas. Mnie dziwi ta taktyka marketingowa.