Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Atomic Beta Race 9'14

Pieszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Chciałbym się poradzić i zapytać co sadzicie o nartkach Atomic Beta Race 9'14???

Zakupiłem ostatnio takie używki w idealnym stanie. Na ślizgu ani ryski, może jedynie kilka mało znaczących i niewielkich na grafice i wiązaniach.

Długość nart 160cm.

Kolejne pytanie :)

Mam 178cm wzrostu, 74kg wagi. Na nartach jeżdżę od 5lat. Wyjeżdżałem na obozy szkoleniowe tak że przejeździłem około 50 godzin z instruktorem. Poza tym sam sporo katowałem się na stoku bo uwielbiam ten sport i w sumie ciężko się dziwić bo kto nie lubi tego zimowego szaleństwa. :)

Lubię szybka jazdę slalomem na krawędziach (chodź nie zawsze mi to wychodzi czasami brakuje troszkę techniki ;) bo odwagi i zaparcia do doskonalenia się na pewno nie :) ) z niewielkimi skrętami, a czasami spokojna jazdę ze znajomymi :) Swoja jazdę oceniam gdzieś w granicach 5 w skali forum.

A więc pytanie brzmi.

Czy dobrze wybrałem sobie narty???

Czy jeżeli przerosną moje umiejętności to nie będę odczuwał przyjemności z jazdy???

jeżeli podobna do 9.16 to powiem ze jak na 5 w skali forumowej ambitnie mierzysz ale do odwaznych świat należy tak mówią tutaj już musisz umieć technicznie jeździć no ale jeżeli masz zamiar sie doszkalać i podnosic umiejętnosci? moze być początkowo trudno ale dlaczego by nie?:) narta ambitna jak na taki poziom umiejętności- takie moje zdanie. a co do przyjemności trudno sie wypowiadać, początkowo będzie napewno wymagająco i czasem nie kolorowo:)

• Like 1

jeżeli podobna do 9.16 to powiem ze jak na 5 w skali forumowej ambitnie mierzysz ale do odwaznych świat należy tak mówią tutaj już musisz umieć technicznie jeździć no ale jeżeli masz zamiar sie doszkalać i podnosic umiejętnosci? moze być początkowo trudno ale dlaczego by nie?:) narta ambitna jak na taki poziom umiejętności- takie moje zdanie. a co do przyjemności trudno sie wypowiadać, początkowo będzie napewno wymagająco i czasem nie kolorowo:)

Tak jak napisałeś do odważnych świat należy :) :) :)

Zobaczymy jak będzie. Tak czy inaczej stwierdziłem że warto spróbować. Mam pewne 6 dni jazdy z instruktorem a później sam po cuduje. Jak będzie niewypał to najbliższa wypożyczalnia i się coś innego wypożyczy :)

Na nartach ewentualnie na pewno nie stracę, bo uważam że kupiłem je okazyjnie. A warto spróbować, a nuż będzie ok. Może uda mi się chwycić tego byka za rogi :cool:

Nie ma co myśleć negatywnie :)

A co sadzą o tym inni forumowicze???

Pozdrawiam serdecznie

Zawodnicza narta slalomowa najnowszej generacji. Wąskie taliowanie, krótka do szybkiej i precyzyjnej i agresywnej jazdy slalomowej

Użytkownicy:

• zawodnicy • doświadczeni narciarze • miłośnicy nowoczesnego stylu all-round • środowisko opiniotwórcze • optymalna dynamika • bezpośrednia reakcja • agresywny kąt krawędzi • imponująco gładka jazda nawet przy większych prędkościach • doskonała kontrola i precyzja • maksymalne przyspieszenie ...

Ojjj wysoko mierzysz ;) Ale cóż, zobaczysz co i jak :D

Ski 4 life

Prawdopodobnie promieniem skrętu - 14m i 16 m i co za tym idzie troche geometrią. Być może też "twardością podłużną" - nie wiem jak to nazwać, elastyczność może?

Nie elastyczność, poprostu sztywność wzdłużna ;)

Witam!!!

Zakupiłem ostatnio takie używki w idealnym stanie. Na ślizgu ani ryski, może jedynie kilka mało znaczących i niewielkich na grafice i wiązaniach.

Długość nart 160cm.

Czy dobrze wybrałem sobie narty???

Sęk w tym, że już je zakupiłeś. Tak sądzę. Teraz to raczej czekaj na śnieg. I jazda.

• 1 year later...

atomic 9'16 160cm

odświeżam temat.

moje pytanko to: mam atomic beta race 9'16 o długości 160cm

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=5&id_modelu=6

i nigdzie nie potrafię znaleźć jaki ma promień skrętu. Jedyne co wiem to, że przy długości 180cm to 16m.

a tak poza to może ma ktoś na stanie jedną nartę do sprzedania? :D

bo kupiłem okazyjnie, a wiadomo jak jest z okazjami. I jedna nartka stan perfect, a drugą jakby ktoś ogolił z krawędzi i zostawił tylko minimalną ilość:P