Pieszy Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 Witam!!! Chciałbym się poradzić i zapytać co sadzicie o nartkach Atomic Beta Race 9'14??? Zakupiłem ostatnio takie używki w idealnym stanie. Na ślizgu ani ryski, może jedynie kilka mało znaczących i niewielkich na grafice i wiązaniach. Długość nart 160cm. Kolejne pytanie Mam 178cm wzrostu, 74kg wagi. Na nartach jeżdżę od 5lat. Wyjeżdżałem na obozy szkoleniowe tak że przejeździłem około 50 godzin z instruktorem. Poza tym sam sporo katowałem się na stoku bo uwielbiam ten sport i w sumie ciężko się dziwić bo kto nie lubi tego zimowego szaleństwa. Lubię szybka jazdę slalomem na krawędziach (chodź nie zawsze mi to wychodzi czasami brakuje troszkę techniki bo odwagi i zaparcia do doskonalenia się na pewno nie ) z niewielkimi skrętami, a czasami spokojna jazdę ze znajomymi Swoja jazdę oceniam gdzieś w granicach 5 w skali forum. A więc pytanie brzmi. Czy dobrze wybrałem sobie narty??? Czy jeżeli przerosną moje umiejętności to nie będę odczuwał przyjemności z jazdy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 czy to napewno są race 9.14 czy nie przypadkiem carv? bo cos takich race 9.14 nie moge znaleśc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pieszy Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 Race 9'14 na pewno. Też miałem je ciężko znaleźć przed zakupem ale w końcu się udało. Są zbliżone do Race 9'16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 jeżeli podobna do 9.16 to powiem ze jak na 5 w skali forumowej ambitnie mierzysz ale do odwaznych świat należy tak mówią tutaj już musisz umieć technicznie jeździć no ale jeżeli masz zamiar sie doszkalać i podnosic umiejętnosci? moze być początkowo trudno ale dlaczego by nie? narta ambitna jak na taki poziom umiejętności- takie moje zdanie. a co do przyjemności trudno sie wypowiadać, początkowo będzie napewno wymagająco i czasem nie kolorowo:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pieszy Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 jeżeli podobna do 9.16 to powiem ze jak na 5 w skali forumowej ambitnie mierzysz ale do odwaznych świat należy tak mówią tutaj już musisz umieć technicznie jeździć no ale jeżeli masz zamiar sie doszkalać i podnosic umiejętnosci? moze być początkowo trudno ale dlaczego by nie? narta ambitna jak na taki poziom umiejętności- takie moje zdanie. a co do przyjemności trudno sie wypowiadać, początkowo będzie napewno wymagająco i czasem nie kolorowo:) Tak jak napisałeś do odważnych świat należy :) Zobaczymy jak będzie. Tak czy inaczej stwierdziłem że warto spróbować. Mam pewne 6 dni jazdy z instruktorem a później sam po cuduje. Jak będzie niewypał to najbliższa wypożyczalnia i się coś innego wypożyczy Na nartach ewentualnie na pewno nie stracę, bo uważam że kupiłem je okazyjnie. A warto spróbować, a nuż będzie ok. Może uda mi się chwycić tego byka za rogi Nie ma co myśleć negatywnie A co sadzą o tym inni forumowicze??? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 (edytowane) czy to napewno są race 9.14 czy nie przypadkiem carv? bo cos takich race 9.14 nie moge znaleśc?? na aledrogo są takie wystawione ciekawa nartka http://www.allegro.pl/item831595041_atomic_race_9_14_170cm_ladne_slalomki.html Edytowane 2 Grudzień 2009 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 no ale ja widze beta carv 9.14 a nie race ale ok;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 ja mam pytanie trochę z innej beczki; czym różnią się 9,14 od 9,16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Zawodnicza narta slalomowa najnowszej generacji. Wąskie taliowanie, krótka do szybkiej i precyzyjnej i agresywnej jazdy slalomowej Użytkownicy: • zawodnicy • doświadczeni narciarze • miłośnicy nowoczesnego stylu all-round • środowisko opiniotwórcze • optymalna dynamika • bezpośrednia reakcja • agresywny kąt krawędzi • imponująco gładka jazda nawet przy większych prędkościach • doskonała kontrola i precyzja • maksymalne przyspieszenie ... Ojjj wysoko mierzysz Ale cóż, zobaczysz co i jak Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 ja mam pytanie trochę z innej beczki; czym różnią się 9,14 od 9,16? Prawdopodobnie promieniem skrętu - 14m i 16 m i co za tym idzie troche geometrią. Być może też "twardością podłużną" - nie wiem jak to nazwać, elastyczność może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Prawdopodobnie promieniem skrętu - 14m i 16 m i co za tym idzie troche geometrią. Być może też "twardością podłużną" - nie wiem jak to nazwać, elastyczność może? Nie elastyczność, poprostu sztywność wzdłużna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Witam!!! Zakupiłem ostatnio takie używki w idealnym stanie. Na ślizgu ani ryski, może jedynie kilka mało znaczących i niewielkich na grafice i wiązaniach. Długość nart 160cm. Czy dobrze wybrałem sobie narty??? Sęk w tym, że już je zakupiłeś. Tak sądzę. Teraz to raczej czekaj na śnieg. I jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pieszy Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Sęk w tym, że już je zakupiłeś. Tak sądzę. Teraz to raczej czekaj na śnieg. I jazda. I właśnie na takiego posta czekałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 28 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2011 atomic 9'16 160cm odświeżam temat. moje pytanko to: mam atomic beta race 9'16 o długości 160cm http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=5&id_modelu=6 i nigdzie nie potrafię znaleźć jaki ma promień skrętu. Jedyne co wiem to, że przy długości 180cm to 16m. a tak poza to może ma ktoś na stanie jedną nartę do sprzedania? bo kupiłem okazyjnie, a wiadomo jak jest z okazjami. I jedna nartka stan perfect, a drugą jakby ktoś ogolił z krawędzi i zostawił tylko minimalną ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi